Sjællandsserien

I team med Bendtner og Agger: Lærte meget

Rene Poulsen – yderst til højre i anden række – Foto – FC Roskilde

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

René Poulsen, der netop er blevet fyret som cheftræner for Sjællandsserie-mandskabet RB 1906 (Roskilde Boldklub af 1906), var i efteråret på UEFA A-trænerkurset, og her var den 53-årige træner på hold med nogle tidligere topspillere.

UEFA A-trænerkurset fik René Poulsen betalt af sin nu tidligere arbejdsgiver RB 1906.

René Poulsen siger til LigaBold.dk, at han lærte rigtig meget af sine trænerkolleger, og Poulsen tror, at han kan bruge sparringen i sit videre virke som fodboldtræner.

– Jeg indgik så i et team på trænerkurset med Daniel Agger, Lars Jacobsen, Bendtner (Nicklas Bendtner, red.) og Bajram Fetai, og vi var seks mand i en gruppe. Det har været ekstremt lærerigt at se tingene på en anden måde og se, hvordan et professionelt setup kan være. Bajrams (Bajram Fetais, red.) opsats i Nordsjælland var sublimt, så jeg har lært ekstremt meget. Derfor undrer det mig også ekstremt meget, at de vælger bekoste mig en dyr uddannelse, og så sorterer de mig fra på den måde, velvidende at spillerne ikke har været utilfredse med den træning, som jeg har sat op, og de har været meget tilfredse.

– Jeg har haft et temmelig heftigt år med nedrykning fra Danmarksserien og en genetablering af et hold i Sjællandsserien, samtidig med, at jeg skulle gennemføre en træneruddannelse af den kaliber, så jeg har ikke travlt med at finde noget andet. Jeg har søgt en Danmarksserie-klub, men de ville så gerne have en mere etableret cheftræner. Erfaring har jeg masser af, da jeg selv har spillet i Superligaen og 1. division, men bare ikke som cheftræner. Det sagde de i den klub. Som det er nu, er jeg ledig på markedet, siger René Poulsen til LigaBold.dk.

Suget erfaring til sig

Poulsen siger endvidere, at de tidligere topspillere ved flere lejligheder så Poulsen træne.

– Både Bajram (Fetai, red.), Bendtner (Nicklas Bendtner, red.) og Agger (Daniel Agger, red.) har set mine træninger, og vi har skullet sparre med hinanden i et forløb, og det har været fint. Jeg synes, at jeg har lært meget, og de bød ind med nogle ting, som har været og er brugbare for mig, og det er det nok en af de ting, der har gjort, at jeg har kunnet gennemføre kurset.

– Min største hurdle var erfaring, og jeg skulle suge noget erfaring og sparring fra mine trænerkolleger, og det synes jeg, at jeg har gjort. Jeg har set Bajrams træningsopsætning og min trænerkollega Nicklas Andreasen, som jeg blev parret med i gruppen. Vi var tre grupper i den seksmandsgruppe. Jeg har alt muligt positivt at sige om de gutter. De er søde, rare og behagelige at snakke med, så det har været meget gavnligt for mig, og det kan jeg tage med videre.

Det er vel også med til at skabe et større netværk for dig?

– Ja, det tænker jeg. Der har været 24 kursister på A-licenskurset, og der har man fået nogle kontakter. Meget af det har været på vågeplus og virtuelt i forhold til corona, og der har kontakten ikke været der så meget. Vi mangler stadig vores studietur, før jeg kan få mit licensbrev,. Der skal vi på tur sammen med gruppen, hvis det bliver til noget, siger René Poulsen til LigaBold.dk.

Hvad fremtiden bringer for René Poulsen, er endnu uvist, efter fyringen i RB 1906, som han kaldte ‘for den mest sindssyge’. Du kan læse artiklen om fyringen lige her.

René Poulsen har tidligere været assistent for Anders Sundstrup i Frem på klubbens Københavnsserie-hold og assistent for FC Roskilde U19-hold.

I foråret 2020 blev han opsagt, men han blev kort tid efter genansat som serietræner for RB 1906. Han overtog ansvaret for RB 1906 i august 2020.

Som aktiv spiller tørnede Poulsen ud for blandt andet Frem, hvor han fik divisionskampe og ét Superliga-opgør.