Jylland Serie 2 Pulje 12

IF Fremad Nørhalne-cheftræner ser tilbage på hans første år i klubben

Foto: Fodbold

Hvad fokuserer I på i de første træninger efter julepausen?
Der er ingen tvivl om, at det fysiske har et vidst fokus. Holdets fysiske niveau sidste sæson var fantastisk, netop fordi det var fokus igennem hele 2021, og det kan flere hold snakke med om, de var meget overrasket over holdets fysiske form. Ligeledes er der enkelte ting, omkring spillestilen som jeg gerne vil ændre lidt på. Indkøring af nye ting og tiltag tager bare mere tid, og spillerne skal også kunne se sig selv i ændringerne, men det skal prøves af, ellers har vi vores base fra sidste år at falde tilbage på. Ellers er min forventning til opstarten, at spillerne møder frem til samtlige træninger, de skal være motiveret og have en stor glæde ved at være sammen med alle holdkammeraterne igen ligesom sidste år, hvor vi i opstarten havde 50 spillere til træning hver gang, igennem hele sæsonen har der været et virkelig flot fremmøde.

Hvilken form forventer du, at spillerne er i, og hvorfor?
Jeg har en klar forventning om, at spillerne kommer tilbage i en god grundform, ligesom sidste år. Så vi kan bruge tiden på det spillemæssige. Samtlige spillere har fået et løbeprogram, på samme vilkår som sidste år, selvfølgelig er der forskel på spillerne, nogle brugte det, andre gjorde ikke, og det kunne tydeligt ses, de første tre til fem uger, inden de sidste kom op på samme niveau som de andre enkelte døjede med det fysiske langt hen i sæsonen, som skyldtes flere ting.

Forventer du, at humøret er i top efter en lang pause, og hvilken effekt tror du, det vil få på jeres træning?
IF Nørhalne er en fodboldklub, hvor der lægges meget vægt på det sociale, før og efter træningen. Når der trænes, er de meget seriøse, så jeg er slet ikke i tvivl om, at humøret er helt i top når vi starter den 29. januar 2022. Efter mit første år som cheftræner i klubben har jeg aldrig oplevet en eneste gang, at der har været utilfredshed i truppen, eller nogen ikke føler sig motiveret. Når der trænes, kommer der indimellem nogle skarpe bemærkninger spillerne imellem, men når træningen er slut, er alle venner igen, ligesom det skal være.

Hvilken tilstand er jeres træningsbane i, og har det noget at sige i forhold til jeres træning?
Vi træner på fine græsbaner hele året. Sidste år havde vi tre træningspas på kunstgræsbane, det var kun for at skåne græsbanerne, det kan også blive aktuelt i år, men ikke nødvendigt på nuværende tidspunkt. Den sidste træning på kunst fik vi to langtidsskader, hvor den ene spiller ikke er kommet retur endnu, det er en af grundene til, at jeg fastholder træningen på græs, så lang tid som muligt. Når turneringen starter op på græs, vil det altid være en fordel at have trænet på græs forinden. Kunstgræs træning i opstarten giver bare andre muligheder, som også er vigtige, så en kombination af græs og kunst her i starten er ønskelig. Får vi muligheden for det, må tiden vise.

TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK

HAR DU ET TIP OM EN GOD HISTORIE I DIN KLUB, SÅ SKRIV HJERTENS GERNE TIL LIGABOLD@BOLD.DK VORES MÅL ER AT KOMME VIDT OMKRING I FODBOLDDANMARK, OG DET KAN DINE TIP HJÆLPE OS MED