Danmarksserien Pulje 1

Ishøj har sikret sig tidligere Fremad A-spiller

Tunc Tiryakioglu – til højre – Foto – Fremad Amager

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

I januar kom det frem, at Fremad Amager ikke ville forlænge med 20-årige Tunc Tiryakioglu, og derfor har offensivspilleren været på jagt efter en ny klub.

Den jagt er nu indstillet, da Tiryakioglu har fået fremtiden på plads. Tunc Tiryakioglu siger til LigaBold.dk, at han fremover skal spille for Danmarksserie-klubben Ishøj IF.

Klubben drømmer om at komme op i de danske divisioner, og klubbens ambitionsniveau er en af grundene til, at Tiryakioglu har valgt at spille for klubben.

– Først og fremmest er jeg taget til Ishøj, da jeg har hørt om klubbens ambitioner blandt andet på LigaBold.dk. Derudover ved jeg, at deres mål er at komme i 2. division, og det er der stor mulighed for, siger Tunc Tiryakioglu til LigaBold.dk.

Hvordan opstod kontakten til Ishøj?

– Da min kontrakt var færdig i Fremad (Fremad Amager, red), blev jeg ringet op af én fra Ishøj, og han spurgte, om jeg ville prøve at komme til Ishøj, og det takkede jeg selvfølgelig ja tak til.

Højt niveau

Tunc Tiryakioglu er meget imponeret over niveauet i Ishøj, og klubben har nogle rigtig gode faciliteter, pointerer han.

– Jeg har selv set nogle Danmarksserie-klubber træne, og niveauet i Ishøj er virkelig højt. Der er jeg blevet overrasket over, hvor højt det er, da jeg er kommet fra en 1. divisionsklub. Der tænkte jeg, at det var et langt step ned, men træningsniveauet er faktisk rigtig højt.

Offensivspilleren erkender dog, at der selvfølgelig er forskel på Fremad Amager og Ishøj IF.

– I sidste ende vil man kunne mærke det lidt, men i forhold til de her faciliteter for en DS-klub (Danmarksserie-klub, red.), der tænkte jeg ‘wauw’ første gang, at jeg blev vist rundt i Ishøj. Man skulle nærmest tro, at det var en 1. divisionsklub med omklædningsrummet og det hele.

Tunc Tiryakioglu har det okay med, at det ikke blev til mere i Fremad Amager, hvor han udviklede sig meget som spiller, understreger han. Nu er han klar til at give den gas for Ishøj.

– Jeg tror, at jeg kan bidrage med masser af assists, og når jeg først kommer i gang, så kan jeg også score mål.

Har ambitioner

Den unge offensivspiller håber, at skiftet til Ishøj kan være et solidt step på vejen til at kunne gøre sig på et endnu højere niveau. Han tager det dog stille og roligt.

– Ved at tage til Ishøj er det forhåbentlig en kickstart til, at jeg kan komme tilbage på det niveau, som jeg har været på. Jeg sigter selvfølgelig højere, men jeg tager det ‘step by step’, så det ikke sker for hurtigt igen.

– Nu fik jeg kontrakt som 17-årig i Fremad Amager, og det var selvfølgelig en god oplevelse, og jeg lærte en hel masse. Jeg tager det ‘step by step’, men det er klart for at kickstarte (karrieren, red.), at jeg har valgt at tage til Ishøj.

Tunc Tiryakioglu har allerede fået debut for Ishøj, da han har fået spilletid i Ishøj IF’s to første kampe i Danmarksserien i 2021. Den første kamp tabte Ishøj til Frederikssund, mens holdet fik 1-1 mod Køge Nord FC. Selvom Ishøj ikke har fået den bedste start på 2021, så tror offensivspilleren på, at holdet kan sikre sig en plads i top fire.

– Jeg ser vores chancer som meget store. Vi er ikke startet så godt i foråret, men jeg ser dem som rigtig store. Der er Karlslunde, men også nogle andre klubber, men jeg føler sagtens, at vi kan komme derop igen. Det er ikke et problem for os, siger Tunc Tiryakioglu til LigaBold.dk.

Ishøj IF er placeret som nummer seks i Danmarksserien Pulje 1 med 19 point efter 12 kampe. Det er dog tæt i puljen. Nummer to Køge Nord FC har blot tre point mere end Ishøj IF. Karlslunde IF er dog stukket en smule af med 29 point efter 12 kampe i toppen af puljen.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]