Jylland Serie 1 Pulje 5

Jacob der vender pølserne i RKG er lige så vigtig som formanden

RKG RKG

Hvilke ord beskriver bedst din nuværende klub?
– RKG Fodbold er en klub uden fine fornemmelser og stort budget. Det er en god social klub, hvor der er plads til alle – lige fra serie 6 til serie 1. Mange føler sig hurtigt hjemme, når de er i klubben, uanset om de er af egen avl eller kommer udefra.

Hvor mange medlemmer er der i klubben?
– Jeg har ingen idé, om hvor mange medlemmer der er i klubben. Mig bekendt peakede medlemstallet for nogle år siden – hvert fald i senior-regi. Alle interesserede spillere er altid velkomne, hvis de søger nye udfordringer.

Hvad gør i dine øjne klubben til noget specielt?
– Her er jeg nok lidt farvet i mit svar, men det må simpelthen være Bixen Arena – vores opvisningsbane. Efter vi i slut 00’erne etablerede en fin ”bix” ved siden af banen, hvorfra der sælges øl, vand, pølser og slik, ja så har vores hjemmebane været en fornøjelse at spille på. De trofaste tilskuere på Bixen Arena har været vidner til mange særprægede opgør – lige fra pokalturneringskamp mod FC Fredericia, historiske oprykningskampe og, ikke mindst, nervepirrende overlevelseskampe. I sidste sæson efterlyste vores lokalrivaler fra Gistrup lidt af den famøse stemning, da de gæstede Bixen Arena, og jeg giver ham ret. Den manglede til tider i sidste sæson, men vi håber, den snart vender tilbage. Vores stadionspeaker, Joen, må hvert fald have ladet stemmen godt op nu.

Hvor tænke du derimod, at I skulle sætte ind for at gøre det bedre?
– Hvis klubben kunne gøre det bedre på nogle områder, må det være på sponsorsiden. Vi har aldrig haft mange sponsorer, hvilket vi heller ikke har pt., og det betyder, at vi ofte trækker på de samme. Det betyder samtidig lidt ”dårligere” vilkår økonomisk, hvis vi sammenligner os med klubber af samme størrelse, niveau m.m. Dermed ikke sagt, at vi har en dårlig økonomi! Jeg ved, at formanden kæmper en brag kamp for at give os flere gode – men vi må huske på, at vi bare er amatørspillere.

Hvem fortjener et særligt skulderklap i din klub?
– Her må jeg sige formand Allan Henriksen. Han er blev rost utroligt meget gennem de senere år, og med rigtig god grund! Han gør et kæmpe stykke arbejde i klubben. Derudover vil jeg gerne give et skulderklap til: Joen Vilfing, Arne Fischer, Morten Christensen, René Hougaard, Thomas Saaby og mange, mange flere. Uden de frivillige, var der ingen RKG Fodbold.

Hvorfor?
– Alle lige fra formanden, til kassereren og til Jacob, der vender pølserne på grillen er vigtige i klubben. De er ildsjæle, der vil foreningslivet!

Hvor ser du klubben om 5-10 år?
– Det er lidt svært at svare på, da klubben efterhånden har gjort det ok-godt de seneste 10 år. I 2010 rykkede vi fra serie 3 til serie 2, hvor vi befandt os i godt og vel 5 år. I 2015 tog vi næste skridt til serie 1, for så at tage endnu et skridt i 2016, med Jyllandsserie til følge. JS har vi nu prøvet af to omgange, og det tyder på, at det er højeste niveau for en klub af vores størrelse. Indtil videre. Mht. fremtiden kan man på den ene side frygte en nedgang i medlemmer i seniorafdelingen, hvis ikke vi får nyt blod fra ungdomsafdelingen – og dét kunne tendensen godt pege imod pt. Omvendt har vi de sidste par år været gode til at lokke folk til fra andre klubber. Her har vi i snit fået 1-2 nye ansigter per sæson, hvilket selvfølgelig er nødvendigt, når vi ca. pensionerer 1-2 spillere hvert år.

TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK

HAR DU ET TIP OM EN GOD HISTORIE I DIN KLUB, SÅ SKRIV HJERTENS GERNE TIL LIGABOLD@BOLD.DK. VORES MÅL ER AT KOMME VIDT OMKRING I FODBOLDDANMARK, OG DET KAN DINE TIP HJÆLPE OS MED.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]