Danmarksserien Nedrykningsspil Pulje 1

Jimmy Mayasi fik debut for DS-hold i sejr

Fremad Valby – Foto – Fremad Valby

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Den tidligere Superliga-spiller Jimmy Mayasi gør sig normalt på Fremad Valbys andethold i Serie 1, men i weekenden var angriberen med for Danmarksserie-holdet.

Mayasi kom ind efter 77 minutter i Fremad Valbys opgør mod Taastrup FC, der endte med en 5-2-sejr til Valby-holdet, og det var angriberens første kamp for Fremad Valby i Danmarksserien.

Fremad Valby-cheftræner Henrik Gundersen siger til LigaBold.dk, at han havde spurgt den tidligere AC Horsens-spiller om hjælp, da Danmarksserie-mandskabet var hårdt ramt.

– Vi havde en spiller efter den seneste kamp, der om søndagen var coronakarantæne-ramt, og så havde vi én, der skulle rejse til Tyskland, og så havde vi én, der havde ødelagt foden, så det er begyndt at blive lidt vanskeligt at få folk til at spille her sidst på sæsonen.

– Så spurgte jeg Jimmy (Jimmy Mayasi, red.), om han kunne hjælpe os, og det var han frisk på. Det var fint, men jeg vil nok sige, at han nok ikke skulle have haft en hel halvleg, siger Henrik Gundersen til LigaBold.dk med et grin.

Er det Jimmy Mayasis eget valg, at han spiller på andetholdet i Serie 1, eller er der bare spillere, der er bedre end ham? 

– Jimmy (Jimmy Mayasi, red.) er slidt godt ned, og han siger, at det skib, der hedder ‘god form’, det er sunket for ham. Der er han ikke, men han har selvfølgelig noget fodboldintelligens, der gør, at han kan begå sig, men formmæssigt er han selvfølgelig ikke i nærheden af at kunne begå sig.

Gundersen mener, at 33-årige Mayasi stadig har en god placeringsevne.

– Når bolden bliver spillet op til ham, så kan han jo stadig beskytte den, og han kan stadig lave det fornuftige afspil.

– Han er godt klar over, at han ikke skal begynde at afvikle en anden mand, og at det er ham, der skal være kreatøren, men han placerer sig stadig rigtigt, og han kan stadig bevare kuglen på fødderne, og så kan han lægge den fra, som vi gerne vil have det, og han formår at følge en taktisk plan.

Har været vanskeligt

Generelt var Henrik Gundersen tilfreds med spillet mod Taastrup FC på den varme sommerdag, og det var en lettelse at vinde opgøret. Han tog over som cheftræner 31. december 2020 i Fremad Valby, og det har været hårdt at samle holdet, siger Gundersen.

– Det har været vanskeligt. For det første, så kom jeg, da havde vi seks point, som holdet havde fået i den første halvsæson. Så kom jeg 31. december, og jeg må bare sige, at det var en trup, der var i en rigtig skidt forfatning både fysisk og mentalt. Så hjalp det her ‘corona-show’ os langt fra, forstået på den måde, at vi ikke kunne træne rigtigt, og vi kunne kun træne fem og fem.

– Da vi var ude at løbe, så løb vi i små grupper af fem mennesker med 30 meters mellemrum. Det, som jeg kan tilføre holdet, er, at vi får en ‘vi-følelse’, og ‘vi’ er et hold. Den var meget svær at skabe, så jeg synes, at det har taget noget tid at få ændret det.

– Et hold, der ikke havde vundet to kampe i streg i snart halvanden sæson, så er det svært at få dem til at tro, at vi altså også kan vinde kampen i det sidste minut. Jeg har ledt lidt efter min startellever, og jeg synes, at vi er begyndt at få en rygrad i holdet, så vi rent taktisk kan skabe flere kampe.

Rutinerede tilføjelser hjælper de unge

Fremad Valby har i løbet af foråret forstærket sig med flere rutinerede spillere i form af Beran Camili og Daniel ‘Elly’ Pedersen, og de er rigtig gode til at hjælpe de unge på holdet, mener cheftræneren.

– Beran (Beran Camili, red.) og ‘Elly’ (Daniel ‘Elly’ Pedersen, red.) er det helt sikkert deres fodboldintelligens, som jeg også synes, at vi mangler i truppen, som de har budt ind med det. Det er nogle drenge, som har spillet i rigtig, rigtig mange år, der også er slidte ned fysisk, så på det fysiske plan kommer de ikke med så meget. Ud fra den forståelse af, hvordan vi gerne vil spille, der synes jeg, at de har været med til at hjælpe de unge.

– Vi er et meget ungt hold, og når vi spiller ‘ung-gammel’, hvis du er over 21 et halvt år, så spiller du på ‘gammel’. Så det har været vigtigt at få nogle af de drenge med, som jeg havde i Frem på 2. divisionsholdet og havde kæmpe succes med dem, fordi vi skabte noget unikt, i forhold at vi på eliteplan kunne sige, at ‘vi’ er et hold. Det er meget i holdets tjeneste og er ikke så meget den enkelte, der er interessant.

Hvor meget betyder den rutine, som Beran Camili og Daniel ‘Elly’ Pedersen kommer med?

– Beran har været en kæmpe gevinst spillemæssigt og det med at hjælpe de unge. ‘Elly’ kom ind i det midt i sæsonen, fordi han skulle afslutte det med Frem, og så ringede han og spurgte, om han kunne træne med. Det har været lidt på det jævne.

– Han kan stadig rigtig meget, men mentalt, når han ikke havde spillet i halvandet år, det kan man også godt se på hans tilgang til det. Han har jo haft lidt med akillessenen, som vi passer rigtig meget på, så det er også begrænset, hvor meget han spiller, siger Henrik Gundersen til LigaBold.dk.

Fremad Valby indtager ottendepladsen i Danmarksserien Nedrykningsspil Pulje 1, hvor holdet har samlet 26 point i 23 kampe. Fremad Valby har fire kampe tilbage af sæsonen.

For Fremad Valbys Serie 1-hold er Jimmy Mayasi noteret for syv kampe og et mål i denne sæson.

Angriberen spillede 16 Superliga-kampe for AC Horsens, og han har en fortid i blandt andet Silkeborg IF, Skive IK, Brønshøj Boldklub, Boldklubben Frem og maltesiske Tarxien Rainbows.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]