Jyllandsserien 1 Pulje 1

JS-spiller udtaget for Filippinerne: Helt vildt

Sebastian Beraque – Foto – Privat

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Sebastian Beraque er netop skiftet fra AGF til Randers FC, og i efteråret har han huseret på Randers Frejas Jyllandsserie-hold.

Den alsidige spiller har dog filippinske rødder, og det har U23-landstræneren fundet ud af.

Den 19-årige angriber og venstre back blev pludseligt kontaktet på Instagram, og han troede nærmest, at det var en joke. Nu er han rejst med det filippinske U23-landshold til en turnering, hvor mandskabet skal duellere mod Sydkorea, Singapore og Østtimor i Singapore.

Den unge Jyllandsserie-spiller siger til LigaBold.dk, at han blev noget overrasket, da beskeden tikkede ind.

– Det er faktisk en lidt sjov historie. Det startede med, at jeg modtog en masse beskeder på Instagram, som, jeg troede, var spam. Så tjekkede jeg lidt grundigere efter, men der var nok gået to-tre måneder. Så havde jeg set, at Kevin Mendoza (tidligere Horsens- og Viborg-målmand, red.) på det filippinske landshold også havde skrevet til mig, og han skrev, at træneren havde forsøgt at få kontakt til mig. Så kom jeg i kontrakt med ham, men det var faktisk trænerens kæreste, der havde skrevet til mig på Instagram på engelsk. Så fik jeg landstrænerens nummer over WhatsApp, siger Sebastian Beraque til LigaBold.dk.

Hvordan var det at blive kontaktet?

– Jeg synes, at det var lidt surrealistisk. Jeg kunne godt have håbet på det, men jeg havde ikke set det komme. Det var en lidt svær periode i AGF, og jeg var skiftet tilbage til Randers, hvor jeg så også blev kontaktet, så det var med til at give mig selvtillid, og jeg har haft optur over det.

At gå fra Jyllandsserie-fodbold til at skulle en del af det filippinske U23-hold er noget af et spring.

– Det er sgu lidt vildt. Det var noget, som man skulle sluge i starten, for hold da op. Jeg havde ikke set det komme, at man går fra en hverdag i Jyllandsserien til at blive ‘roommate’ med en fra AC Milan. Det tager jeg som en stor oplevelse, og jeg skal suge en masse til mig for at lære noget. Det skal være meget lærerigt for mig, og jeg skal få noget erfaring.

Muligt med A-landsholdet

Randers Freja-spilleren har allerede haft en del snakke med U23-landstræneren, og der kan meget vel vente ham en plads på A-landsholdet i den nærmeste fremtid.

– Jeg har lige haft en samtale med vores landstræner, som nævnte, at ud fra det, som har set på video af mig og hørt om mig, så kunne jeg komme op på A-landsholdet i Filippinerne med det samme, men de vil gerne se mig an på U23-holdet for en sikkerheds skyld. Nu var der en træningslejr, som jeg kunne komme med på.

Det er da noget af en vild besked at få allerede nu?

– Da han sagde det, fik jeg et smil på læben og begyndte at grine lidt, men det er jo pissefedt.

Han har stadig svært ved at forstå, hvordan den filippinske U23-landstræner har fundet ud af, at der render en ung spiller med filippinske rødder rundt i Jyllandsserien.

– Jeg fatter heller ikke, hvordan det kunne lade sig gøre.

Angående fremtiden så tror Sebastian Beraque, at landsholdsudtagelsen kan spille ham et skridt tættere på et stort mål.

– Jeg plejer at sætte nogle lidt mindre mål af ad gangen, så lige nu er mit mål at spille mig til en fuldtidskontrakt i Randers FC, og hvis det lykkes, så sætter jeg et nyt mål derfra. Der tænker jeg, at landsholdet kan være lidt et springbræt til det, siger Sebastian Beraque til LigaBold.dk.

19-årige Sebastian Beraque var i AGF i to år, og han skiftede til Aarhus-klubben fra netop Randers FC.