Danmarksserien Pulje 1

Kæmpe Ishøj-bombe: Stor profil skifter klub

Yousuf Butt – nummer to fra venstre – Foto – Yousuf Butt

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

– Jeg har noget overraskende valgt at stoppe ude i Ishøj, siger Yousuf Butt som det første i interviewet med LigaBold.dk.

Den pakistanske landsholdsmålmand har været en stor profil for Ishøj IF i efteråret i Danmarksserien, hvor mandskabet har klaret sig blændende. Klubben topper lige nu Danmarksserien Pulje 1 og har kurs mod 3. division.

Det bliver dog uden den rutinerede målmand for Ishøjs vedkommende, da Butt noget overraskende har valgt at forlade Erdogan Aslans tropper.

Han skiftede til Ishøj i marts 2021 fra AB Tårnby. På daværende tidspunkt var Butt anfører for AB Tårnby.

LigaBold.dk kan nu fortælle, at målmanden vender tilbage til AB Tårnby, der topper Danmarksserien Pulje 2.

32-årige Yousuf Butt siger til LigaBold.dk, at han savner fællesskabet i AB Tårnby, og det er den primære årsag til, at han nu er fortid i Ishøj.

– Jeg skiftede jo fra AB Tårnby, og der var jeg ekstremt glad for at være, og det har jeg også været i Ishøj, men det er grundet værdierne og mine prioriteter i forhold til fællesskabet og hyggen. Det er ikke fordi, jeg er useriøs. Jeg er den, som der har været mest til træning og spillet allermest for holdet, og jeg har været en kæmpe del af holdet.

– Der har været nogle ting qua den alder, som jeg har, at jeg har savnet fællesskabet, holdånden og den kultur, som jeg har været med til at bygge op ude i AB Tårnby i de tre år, som jeg var der. Faciliteterne og rammerne er klasse i Ishøj, og der mangler ikke noget, og der er styr på det hele, men jeg savner fællesskabet og værdierne fra Tårnby af, siger Yousuf Butt til LigaBold.dk.

Nu nævner du værdierne. Er det fordi, der ikke er noget fællesskab i Ishøj, eller hvordan skal det forstås?

– Nej, jeg synes, at der er rigeligt med fællesskab, men det er svært at forklare. Der er ikke det fællesskab, som der er ude i AB Tårnby. Det er helt unikt. Ishøj ligger dog klart nummer ét, så der er ikke noget der. Det var også noget af en besked at få for klubben, fordi jeg har haft et rigtig fint år. Jeg har bidraget med alt, hvad jeg kan, på kultur- og værdidelen, men jeg er bare kommet til den konklusion, at der er nogle andre værdier og et andet fællesskab i Tårnby.

Skuffet træner

Yousuf Butt har spillet i en række divisionsklubber tidligere herunder Greve, Fredensborg og Brønshøj. Han har også været i Svebølle, hvor Erdogan Aslan også var træner. Han kender derfor Ishøj-cheftræneren indgående, og Aslan er naturligvis skuffet over Butts beslutning.

– Han respekterer den, men han synes ikke, at jeg skal stoppe, i og med at det går ekstremt godt i Ishøj for holdet og jeg. Erdo (Erdogan Aslan, red.) og jeg har et klassebånd og klasseforhold til hinanden, så det var også svært for mig, da jeg er også har spillet under ham andre steder blandt andet i Svebølle, så han var ekstremt skuffet over min beslutning om, at jeg har valgt at tage tilbage til Tårnby.

– Det var også hårdt for mig, men jeg sagde til ham, at man kan sammenligne det med en arbejdsplads, hvor jeg ikke har arbejdsglæden på samme måde. Det er ikke fordi, jeg er utilfreds. Jeg har bare ikke den arbejdsglæde, som jeg havde i AB Tårnby, og det har jeg valgt at prioritere.

AB Tårnby topper Danmarksserien Pulje 2, så Butt skifter fra et Danmarksserie-tophold til et andet.

– Det er ikke på grund af AB Tårnbys placering, at jeg er skiftet derhen. Hvis de havde ligget nummer syv eller otte, så havde jeg gjort det alligevel, slår Butt fast.

Yousuf Butt siger, at han intet negativt har at fortælle om Ishøj. Han har bare en stor kærlighed til AB Tårnby, og Butts prioriteringer er blevet anderledes i løbet af årene.

– Jeg er ekstremt seriøs og vil også gerne have, at vi ligger nummer ét, men samtidig er det også ekstremt vigtigt for mig med relationerne og fællesskabet i Tårnby, og det har jeg savnet. Det betyder mere for mig i dag, end det gjorde, da jeg var yngre. I Ishøj er der sindssygt gode banefaciliteter, omgivelser, fans, og træningen er exceptionelt god, og der er nogle sindssygt gode fodboldspillere hele vejen rundt. Samtlige spillere i truppen vil kunne starte inde på diverse DS-hold (Danmarksserie-hold, red.), siger Yousuf Butt til LigaBold.dk.

Den 32-årige målmand er noteret for 20 pakistanske landskampe.

AB Tårnby topper Danmarksserien Pulje 2 med 34 point, og det er fire point foran Tårnby FF. Ishøj IF har 36 point efter 14 kampe i Danmarksserien Pulje 1, og det er fem point mere end Greve på andenpladsen.