Kamper om Kolding-talenter: På blokken i SL

Jonas Kamper – Foto – Kolding IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Den tidligere Superliga-spiller Jonas Kamper overtog cheftrænerposten på Koldings U19-hold i sommer efter at have sagt op i Randers FC, hvor han sad i den administrative afdeling.

Her fire måneder efter ansættelsen har Kamper fået et solidt kendskab til Kolding-spillerne på U19-holdet.

Cheftræneren for U19-holdet ser et stort potentiale hos mange af Kolding-spillerne, og Jonas Kamper siger til LigaBold.dk, at nogle af spillerne har mulighed for at tage næste skridt, og han er overbevist om, at Superliga-klubber holder øje med Kolding-talenterne.

– Vi har ikke mange af vores unge spillere på kontrakt, så jeg vil helst ikke nævne nogle navne, men jeg er sikker på, at der i alle vores årgange er nogle KIF-spillere (Kolding-spillere, red.), der er på blokken på større adresser både i Superligaen og 1. divisionsklubber. Jeg er sikker på, at det første mål for spillerne i KIF er at komme igennem nåleøjet og gøre sig gældende i klubbens førstehold i 2. division.

– Der har vi nogle i U19, som jeg er sikker på, at vi kan gøre klar, så de kan byde sig til, og så er det op til træneren på førsteholdet at se den kvalitet, der skal til for at være en del af førsteholdet i KIF. Der er jeg overbevist om, at der er mange af mine drenge, men også de yngre drenge, der er på vej til at tage de skridt, siger 38-årige Jonas Kamper til LigaBold.dk.

Ydmyge, men med spidse albuer

Jonas Kamper fortæller, at han er rigtig glad for at være i Kolding, og de første måneder har opfyldt alle forventningerne.

Han ser Kolding som en ambitiøs klub med supergode intentioner. Det var netop disse parametre, som den tidligere Superliga-spiller købte ind på, da Kolding fremlagde ham projektet.

– I KIF er det et langsigtet projekt, hvor vi er ydmyge om, hvor vi kommer fra, men vi har også spidse albuer i forhold til, at vi vil opnå noget med en fast forankring i Kolding med opbakning fra sponsorerne og byen, men også de unge talenter, der render rundt i nærområdet.

– Det er jeg sindssygt glad for at være en del af, og det er klart, at jeg er grøn som træner, og det er første gang, at jeg står alene i spidsen, men jeg har været omkring nogle af ungdomsholdene i Randers FC. Jeg har egentlig aldrig i min aktive karriere drømt om at være træner, men det med at give noget tilbage og nu stå i spidsen for et hold og være en del af en udvikling både som hold og individuel spiller. Det, synes jeg, er rigtig, rigtig fedt.

Den tidligere Randers- og Brøndby-spiller er også inde omkring førsteholdet i Kolding for at lære mere om trænerfaget, da Kamper stadig er ny i gamet. Han glæder sig over, at han udvikler sig i et godt miljø med nogle dygtige trænere.

– Jeg nyder godt af, at vi er nogle kompetente trænere i klubben, som jeg også lærer af, og jeg håber selvfølgelig også, at jeg kan inspirere, og de kan bruge mig sparringsmæssigt med de ting, som jeg har oplevet. Jeg er jo nystartet, og jeg bruger de ting, som jeg kan. Jeg synes, at der er en god dynamik i trænergruppen, og vi kan bruge hinanden. Det er også derfor, at jeg er med omkring førsteholdet sammen med Kristoffer Wichmann og Niki Zimling, for jeg har noget, som de kan bruge, siger Jonas Kamper til LigaBold.dk.

Jonas Kamper opnåede som spiller hele 266 Superliga-kampe i alt for Brøndby IF, Randers FC og Viborg FF med 36 mål og 41 oplæg til følge.

Kampers U19-tropper indtager lige nu syvendepladsen i U19 Divisionen.