Københavnsserien

KS-spiller om BIF-tid: Vildt at træne med AC

Nicolai Dahl Olsen – Foto: MarkB

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Nicolai Dahl Olsen var blot 16 år, da han rejste fra Bornholm til Brøndby IF for at blive en del af vestegnsklubbens U17-hold.

Her fik angriberen æren af at træne med de senere danske profiler Pierre-Emile Højbjerg og Andreas ‘AC’ Christensen, der spiller for henholdsvis Tottenham og Chelsea, i fire-fem måneder, inden duoen røg til udlandet.

Den i dag 25-årige NB Bornholm-spiller siger til LigaBold.dk, at hun husker tilbage på Brøndby-tiden med gode minder, og han synes, at det er ‘stort’ og ‘vildt’, at han har trænet med de to danske profiler.

– Man vidste allerede godt dengang, at de (Pierre-Emile Højbjerg og Andreas ‘AC’ Christensen, red.) ville blive til noget. Det kunne man se. Man opdagede aldrig, at AC (Andreas ‘AC’ Christensen, red.) lavede nogle fejl, og man kunne ikke tage bolden fra Pierre (Pierre-Emile Højbjerg, red.), så man kunne se, at de ville blive til noget, siger Nicolai Dahl Olsen til LigaBold.dk.

Var Pierre-Emile Højbjerg og Andreas ‘AC’ Christensen spillere, som du så op til?

– Jeg synes ikke rigtig, at man så op til dem på den måde, fordi de var bare ens holdkammerater. Der var konkurrence, så jeg synes ikke, at man kan sige, at jeg så op til dem, fordi man ville tage deres plads, eller hvad man kan sige. Nu er jeg bare stolt over, at man kan sige, at man har trænet med dem.

Stor konkurrence

Olsen siger, at der var en hård konkurrence i Brøndby IF.

– Det var en omvæltning, når man kommer fra Bornholm, og at man kom over til de ‘store drenge’, så det var en stor omvæltning, så jeg tror også, at jeg havde brug for en tilvænningsperiode.

Hvordan kunne du mærke, at der var meget konkurrence?

– Jeg synes måske, at folk var mere reserverede. Det kan måske være, fordi man var helt ny, men når man var til træning, så var der konkurrence. Når det var uden for fodbolden, kunne man godt have det hyggeligt, men jeg tror bare, at det er et andet mindset, at når er der, så er man der for at vinde.

Tænker du nogle gange over, hvad det kunne være blevet til for dig?

– Ja, det kan man godt tænke, men uden rigtig at vide, hvor det kunne være endt henne, hvis det var. Det kan man da godt tænke, at hvis man havde fået de samme antal træninger på Bornholm, som man fik i Brøndby. Hvis man havde fået det og var blevet bedre klædt på, så det kunne det måske være blevet til noget større, men det er bare ens vilkår, når man har opvokset på Bornholm, så jeg var måske lidt bagud, siger Nicolai Dahl Olsen til LigaBold.dk, der efter Brøndby-tiden på halvandet år røg til B93.

Den 25-årige angriber siger, at Rezan Corlu, Nikolai Laursen, Markus Bay og Jamil Faizi også var en del af talentfulde Brøndby-hold på daværende tidspunkt.

Specielt var den daværende træner John Ranum god til at tage sig af Nicolai Dahl Olsen, og Olsen fortæller, at han boede hos Ranum i en periode.

Mens Andreas ‘AC’ Christensen og Pierre-Emile Højbjerg tog den professionelle vej, spillede Nicolai Dahl Olsen divisionskampe for B93, hvorefter han stille og roligt trappede ned, og nu gør sig i NB Bornholm i Københavnsserien.

Han har blandt andet scorede tre hattricks i de seneste tre kampe.