Københavnsserien

KS-spiller scorede fra egen banehalvdel: Vildt

Søren Smedegaard Bach – Foto – Boldklubben Skjold

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Det er bestemt ikke hverdagskost, at der bliver scoret mål fra egen banehalvdel, men det fandt ikke desto mindre sted i opgøret mellem Hvidovre IF 2 og Boldklubben Skjold i Københavnsserien i lørdags.

Efter tre minutters spil modtog 32-årige Søren Smedegaard Bach bolden lige omkring midterlinjen. Han så, at Hvidovre IF-målmanden var langt ude af målet, og så tog venstrebacken chancen. Det resulterede i, at bolden svævede over målmanden og direkte i netmaskerne, og det gav Boldklubben Skjold en drømmestart på opgøret.

Søren Smedegaard Bach siger til LigaBold.dk, at han godt kunne mærke, at han ramte bolden godt.

– Jeg havde gået lidt og kigget på ham fra starten af kampen, og vi havde lidt medvind. Jeg så, at han (Hvidovre IF 2-målmanden, red.) stod meget langt ude af målet. Så fik jeg bolden fra en af vores midterforsvarer, og så tænkte jeg, at nu prøvede jeg bare at knalde til den.

– Jeg kunne godt mærke, at jeg ramte den lige, som jeg skulle, og vinden tog lige bolden lidt med, og så var jeg rimelig hurtig klar over, at den ville sejle ind. Det var lidt en mærkelig følelse, siger Søren Smedegaard Bach til LigaBold.dk.

Mange keepere står langt ude af målet

Målet blev filmet takket være af såkaldt Veo-kamera, der optog opgøret, og venstrebacken er lykkelig over, at han nu kan vise målet frem til venner og familie.

– Jeg tror bare, at jeg tænkte: ‘Nu lykkedes det sgu alligevel at prøve så langt ude fra’. Jeg synes egentlig, at mange keepere i moderne fodbold er begyndt at være sweepere, så mange keepere får nok ind med modermælken, at de skal stå langt ude. Vi siger det også til vores egen målmand i klubben.

– Det var et skud, og så gik den sgu ind, så der var ikke rigtig nogle tanker bagefter, udover at det var vildt. Derudover er jeg glad for, Veo er kommet, så målet er blevet foreviget, i stedet for at jeg skal forklare folk om målet. Så det er meget sjovt.

Søren Smedegaard Bach siger, at han efter scoringen måtte slå fast med syvtommersøm over holdkammeraterne, at skuddet rent faktisk var et skud på mål.

– Jeg skulle først lige have lukket, om det var et skud på mål eller en tværaflevering til vores højrekant, så jeg skulle starte med at lukke ned, at det var et skud på mål. Ellers var der ikke det store om det. Jeg har et par gange snakket om, at når vi giver bolden op, om man bare skulle skyde på mål, men det er aldrig rigtig blevet til noget, men nu kunne jeg få lov til at gøre det, siger han, der tilføjer, at han ikke vil være bleg for at prøve igen, hvis muligheden opstår på et andet tidspunkt.

Fed følelse

Den 32-årige venstreback glæder sig over, at målet blev fanget på video, så han kan se tilbage på opgøret med glæde.

– Det er nok det eneste mål, som jeg har på video, så det er sådan et mål, som jeg kan hive frem på en gråvejs-søndag og få et smil på læben, så den er da dejlig at have. Det er med til at gøre det lidt sjovere nede i de lavere rækker, når der er kommet de her Veo-kameraer frem både med hensyn til mål og den taktiske del, siger Søren Smedegaard Bach til LigaBold.dk og tilføjer:

– Det var en mærkelig følelse, og man håber selvfølgelig, at den går ind. Jeg fik ikke snakket med deres målmand efter kampen, men jeg ved ikke, om han også blev overrasket, for det så ud som om, at bolden røg lige over ham, og han måske godt kunne have taget den. Han blev måske også lidt overrasket over, at der kom et skud ude fra venstrebacken af. Det var en fed følelse.

Udover at være spiller for Boldklubben Skjold, så er Søren Smedegaard Bach også assistenttræner for førsteholdet og U21-træner for et samlet ungdomshold i Boldklubben Skjold.

Boldklubben Skjold er en del af oprykningsspillet i Københavnsserien, og holdet topper lige nu Københavnsserien med 32 point. Kampen mod Hvidovre IF 2 var den sidste kamp for Boldklubben Skjold i grundspillet.

Du kan se det flotte mål lige her:

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]