2 Division Pulje 1

VEJGAARD-HOLDLEDER: FC HELSINGØR KAN KUN SKUFFE

VEJGAARD-HOLDLEDER: FC HELSINGØR KAN KUN SKUFFE

Hvilken kamp ser du personlig selv mest frem til i efteråret og hvorfor har du ”øje på” denne kamp?
– Der er mange steder, som er rigtigt fede i 2. Division, og dermed er det også svært at vælge et bestemt sted ud, fordi jeg sys der er flere steder med fantastisk atmosfære. Jeg ser meget frem til et besøg på Riisvangen, med den fantastiske ”Hjørnebanden”, der med de fremragende sange og det helt forrygende jagthorn skaber den bedste stemning i Jylland. Derudover ser jeg frem imod igen at skulle gæste Sparkassen Thy Arena, om end det bliver en kæmpe kontrast i forhold til mit sidste besøg. Dengang var det en fredag aften, med gang i lysmasterne, nu bliver det i stedet søndag formiddag kl. 10.00 til ”Brunchbold”, hvilket gør at jeg desværre glipper den obligatoriske søndagstur i kirken. Af hjemmebanekampe er der to i efteråret som jeg personligt ser mere frem til …. Et møde med Akademikerne bliver for mig lidt surrealistisk, da jeg som ung kunne følge med i et fremragende hold, som jeg blandt andet i Parken kunne se vinde Dong Cup finalen over AaB, med profiler som René Henriksen, Allan Olesen, Jan Hoffmann, Jan Michaelsen, Chris Hermansen, Peter Rasmussen, og ikke mindst Abdul Sule. Senere kunne man følge med i hvordan superligaens mest interessante spiller i nye tid, Mohammed Zidan fundamentet til måske at blive den største profil i superligaens historie. Det er lidt vildt, at min barndomsklub nu mange år senere, står og skal møde den klub i samme række. Så kommer vi selvfølgelig heller ikke uden om lokalopgøret imod Jammerbugt, som spilles en fredag aften, hvor der med garanti vil komme godt med folk på lægterne. Sidst men ikke mindst, ser jeg også frem til igen at være en del af DBU Pokalen, som vi indtræder i den 6. August nede i Vildbjerg, da den turnering har dannet rammen om kæmpemæssige oplevelser for alle i vores klub de senere år. Den turnering er noget helt specielt, og en turnering jeg personligt værdsætter rigtigt højt !

Hvem er i dine øjne favoritter til op- og nedrykning i Jeres pulje og hvorfor? Samt hvor vil du på nuværende tidspunkt forvente I ender i rækken?
– Favoritterne i 2. Division til den ene oprykningsplads er helt klart FC Helsingør. Med et fuldtidssetup som 2. Divisionsklub indtager de pole position fra sæsonstart, og kan i mine øjne kun skuffe. Derudover har vi et outsiderfelt med AB, Middelfart, Brabrand, Jammerbugt, og Brønshøj, sådan som jeg ser det. Det andet nedrykkerhold Thisted FC, skal self. også regnes med i ligningen, men det er et hold hvor der er skiftet rigtigt meget ud på, og derfor indtager de min verden en form for en jokerrolle. I forhold til nedrykningspladserne er der mange hold, som kan komme til at spille en rolle i den tunge ende af tabellen. Det afhænger af dygtighed, kynisme, og ikke mindst hvem der for tippet de berømte marginaler over på sin side. Selvfølgelig er det altid fristende at pege på oprykkerne, men der er der bare 3 ud af 4 hold som er meget rutinerede divisionsmandskaber igennem lange årrækker, så det bliver absolut ikke et scenarie. Sidste sæson faldt 2 hold helt igennem, men jeg ser ikke det ske i år, og med 5 nedrykningspladser at spille om, bliver det et hundeslagsmål, som jeg simpelthen ikke tør begive mig ud i at spå om. For vores eget vedkommende bliver det den notorisk svære sæson 2, og det bliver da også en svær sæson, imod en masse stærke modstandere, men vi vil gøre alt hvad vi kan i hver evigt eneste kamp, og så må vi se hvor langt det rækker. Vi skal naturligvis være ærgerrige, og kunne da også godt tænke os at overgå sidste sæsons placering, og selvom det kan gå hen og blive svært, så er der intet der er umuligt i fodboldens verden.

Hvis du skal beskrive hvad Jeres holds styrker, hvordan ville du så beskrive dem og hvorfor?
– Jeg syntes vores styrke er kollektivet, og det sammenhold som vi har på og omkring holdet. Vi har spillere som er villige til at gå igennem ild og vand for hinanden, og vi fremstår som en enhed på banen. Vi har været gode til at tilpasse os de forskellige kampe, og selvom vi har mødt dygtige hold og der har været bump på vejen, så har vi altid koncentreret os om det vi selv har kunnet gøre noget ved, nemlig os selv. Ligeledes er det også kollektivet, som har dannet fundamentet for at de individuelle spidskompetencer hos den enkelte spiller, er blevet bragt i spil.