2.565 TILSKUERE PÅ SOFFY ROAD – HELT VILDT UDTALER VEJGAARD-HOLDLEDER

2.565 TILSKUERE PÅ SOFFY ROAD – HELT VILDT UDTALER VEJGAARD-HOLDLEDER

Hvilken kamp vil du fremhæve som jeres “svendestykke” i efteråret og hvorfor peger du på denne?
– I 2. Divsionsregi er det ubetingede højdepunkt premieresejren hjemme over oprykningsaspiranterne fra Middelfart, og et eller andet sted kan det vel betegnes som et svendestykke at vi var ubesejret efter 7 runder af efteråret. Det er dog i Sydbank Pokalen, hvor vi skal finde det alt overskyggende Svendestykke i efteråret, og det var selvfølgelig da vi på hjemmebane foran et tætpakket Soffy Road, sendte superligamandskabet fra Hobro IK ud i mørket. Vi vandt fortjent med cifrene 2-1, efter vi endda tidligt kom bagud med 0-1. Den dag så jeg en flok Vejgaard spillere, der spillede deres chance og troede på det umulige, og skabte det største resultat i klubbens snart 100 årige historie. Den oplevelse man efterfølgende havde i omklædningsrummet var euforisk, og da sejrssangen lød så selv katakomberne under Soffy Road rystede, ja den gjorde bare en fuldstændigt tom for ord. Faktisk var jeg, som mangeårigt medlem af foreningen nødt til at forlade omklædningsrummet i en rum tid, fordi jeg var så rørt af oplevelsen og de følelser man havde i kroppen, og kunne slet ikke finde ord, for hvad det var jeg lige havde været vidne til. Heldigvis er der siden blevet lavet en collage der nu pryder væggene i Paladset, så man ikke lige glemmer den dag foreløbigt. Den sejr, gav os endvidere muligheden for et møde med AaB, hvilket på trods af resultatet var en uforglemmelig dag, da man oplevede et Soffy Road med 2.565 tilskuere. Helt surrealistisk

Er I hen over efteråret gået fra banen med følelsen af I ikke leverede det I kunne – hvis ja, hvad gik galt?
– Som efteråret skred frem, blev tingene også sværere for os, dels fordi spillerne grundet succes i pokalturneringen gennemgik et komprimeret kampprogram, med en ikke alt for bred trup, hvor skaderne endvidere også begyndte at hagle ned os. Dette skal dog ikke lyde som en undskyldning, men det gav os nogle udfordringer som vi måske ikke havde haft, hvis det var blevet til et tidligt exit i pokalturneringen. Det kan man dog kun gisne om. Men anyways, udviklede sæsonen sig fra Runde 7, og fremad til et sandt mareridt. Det er klart at når man taber så mange kampe som vi har gjort, så er det selvsagt ikke sjovt, og det rammer en på stoltheden. Der har været et par stykker, af de nederlag vi har fået hvor jeg syntes vi ikke fik leveret det vi kunne. Selvom vi tabte 1-5 hjemme imod AB, syntes jeg ikke det er en af dem, for der tabte vi ganske enkelt til et hold der scorede på alt, og cifrene lyver lidt, hvor vi var meget bedre med i kampen end resultatet ellers antyder det. Vi havde også et 0-3 nederlag i Aarhus Fremad, hvor jeg føler at vi skulle have haft noget med, men takket være den i den kamp suveræne Elias Olafsson skulle det ikke gå sådan. Der er specielt to kampe og 24 minutter der står for mig, som absolutte lavpunkter: Thisted away, Næsby hjemme, og så de første 24 minutter i Tønder. I Thisted en søndag formiddag kl. 10.00, var en jammerlig oplevelse. Vi var slet ikke tilstede, hvilket Thisted udnyttede, og spillede os totalt ud af brættet og vi ender med tabe 4-0, hvilket faktisk var billigt sluppet. I Hjemmekampen imod Næsby, var de bedre indstillet end os, og en mudderpøl af en bane, spillede de efter forholdene. ET formåede vi aldrig, og derfor tabte vi fortjent med 2-0. Så var der de 24 minutter i Tønder, hvor vi aldrig har haft det sjovt nede. De scorer alt for nemt efter deres første angreb, og efter det er vi godt nok på bolden det meste af tiden, indtil de scorer igen, men vi var alt for naive i vores makeringsspil og defensive aktioner, hvilket gjorde vi ikke fik noget med hjem, fra en kamp vi skulle have haft minimum et point i. Derfor kan man lidt karakterisere vores efterår, som en tur i det Det Gyldne Tårn i Tivoli, hvor vi blev trukket op med flotte resultater i starten, for dernæst at ende i nærmest frit fald, med en stime af nederlag, og så til at vi faktisk leverede et godt afsæt forud for foråret i vores remis imod Ringkøbing i den sidste kamp. Med ovenstående in mente, har vi så også haft heldet i nogle andre kampe, som blandt andet i Ringkøbing, og i slutfaserne imod Næsby, og Jammerbugt.

Hvordan har det set ud tilskuermæssigt for jer og har I også haft opbakning, når i har været på udebane?
– Jeg mindes ikke vi har spillet et sted, hvor vi ikke har haft tilskuere med. Det er klart at når vi i modsætning til andre i rækken, ikke har en etableret fanklub, falder vores tilskuere mere end i mængden, og lægges måske ikke så meget mærke til. Det ændre dog ikke det faktum, at vi sætter utroligt stor pris på den opbakning vi får både ude såvel som hjemme, og på hele holdets vegne vil jeg da gerne komme med et ydmygt tak for opbakningen.

Hvis du skulle fremhæve en udebane, hvilken vil du så fremhæve og hvorfor er det et godt sted at spille?
– Som jeg tidligere har været inde på her på ligabold, findes der rigtigt fine stadions rundt omkring i landets 2. Division. Jeg elsker eksempelvis atmosfæren på de fynske stadions, hvor jeg besøgte Næsby og Dalum med holdet, men desværre glippede Gryden i Middelfart. Det er klart at det heller ikke gør oplevelsen mindre god, med gode grillpølser, og en iskold Odense Classic. Det er også fedt at komme de steder, som har deciderede tribuner og flotte forhold, som i Ringkøbing og Thisted. Men det ypperste sted i den Jyske kreds, vil for mig altid være Aarhus Fremad og Riisvangen. Så kan det godt være at nogle fra andre klubber blot vil mene, at det er en opvisningsbane med et hegn rundt omkring, og rette sin kritik af det, men den atmosfære der hersker på Riisvangen kan bare noget. Det gør det heller ikke ringere at den legendariske Hjørnebande står klar med jagthorn, fantastiske sange, og lader os andre vide at vi blot er ”en forstad til Skalborg” m.m. Som en sidste krølle på halen, vil jeg gerne rose AB’s mange medrejsende da vi mødte dem på hjemmebane tilbage i september, det var intet mindre end imponerende, og det gør da at jeg ser endnu mere frem til at komme på Gladsaxe Idrætspark til foråret, som også i øvrigt må fremhæves som et fedt stadion, og jeg glæder mig i den forbindelse til igen at skulle stifte bekendtskab med den Københavnske/sjællandske fankultur, som lige på nær Aarhus Fremad er på et helt andet niveau.

Hvem har og hvorfor spyttet mest i bødekassen i løbet af efteråret og hvad er jeres ”sjoveste bøde” i bødekassen?
– Igen, igen, igen er det et mirakel på månelandings niveau, at Martin Sloth-Kristensen ikke nævnes som ham der har spyttet flest penge i bødekassen. Det endda til trods for at han brokker sig over den mest åbenlyse bøde, og derfor alene bare i brokkebøder burde være den mest gavmildeª. Den næste der kommer frem på nethinden, blev heller ikke, selvom han endda er den forsvarende indehaver af den tvivlsomme titel. Morten Vestergaard har nærmest har været en stor skade hele efteråret, og derfor har vi ikke set ham så meget. Så jeg ved det faktisk ikke. Bødesvinet siger godt nok at der vores anfører, af den grund at han altid vil betale dobbelt op på sine bøder. Nogle vil måske mene at det er fordi han er en ualmindelig flink fyr, mens andre vil mene at som en anden ”Don Corleone” blot vil købe de andres gunst. Ingen ved det, men alle snakker om det. Bødernes karaktere har mest af alt været glemte sager, eller at komme for sent, røde kort, brokgebyr. Det derfor ikke fordi der er uddelt de sjoveste bøder, og dem der er uddelt har nok mest af alt været dumme end sjove. Dog er der to mand der burde have fået en dummebøde, for at forsøge at tage et slag ”klodsmajor”, med de fyldte sandwichbakker i bussen på vej til Middelfart. Slaget fandt aldrig en vinder, men det lykkedes dem dog i stedet at forpurre frokosten for en helt del andre. Efterfølgende havde de self. mest af alt travlt med at give den anden ansvaret på hændelsen, så at dumme sig, og dernæst forsøge at lægge ansvaret fra sig, burde naturligvis give en dummebøde, hvis ikke det allerede er gjort.

I VB operere vi selvfølgelig også med begrebet om at stikke en kammerat, før han stikker dig, hvilket også har været givende for totalbeløbet, så det er da endvidere altid sjovt at gøre.  Det kan dog være at bødesvinet bør forny sig på den front til foråret, så vi kan få lidt sjovere bøder, men det er self. suverænt ham der styrer.