Danmarksserien Pulje 1

Nej til Lønstrup og co: Tidl. SL-back tog til DS

Nicholas Marfelt – Foto – HB Køge

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Den tidligere Superliga-back Nicholas Marfelt har mange Superliga-kampe på CV’et, og så kan han glæde sig over at have spillet i Æresdivisionen i Holland.

Der venter dog en lidt anden tilværelse fremover for den 27-årige back, da han har takket ja til at spille i Brønshøj, der i øjeblikket huserer i Danmarksserien.

Nicholas Marfelt siger til LigaBold.dk, at en del klubber henvendte sig fra blandt andet 2. division. Han var dog hurtigt indstillet på, at han skulle trappe længere ned, men da Hillerød-manager Christian Lønstrup kontaktede ham, havde han svært ved at sige nej.

Han valgte dog Brønshøj, da det passer bedst i den kommende hverdag.

– Jeg var ret hurtig til at afskrive alle fra 2. division. Jeg kunne have taget et skridt og været tilbage i 1. division til sommer. Det var de klubber, der var på banen med det samme blandt andet Lønstrup (Christian Lønstrup, red.) i Hillerød. Det var én, som jeg trænede og spillede under, selvom det kun var et halvt år. Det er stadig én af dem, der har gjort størst indtryk på mig i min karriere. Det var ham, der rykkede mig fra at spille 1. division, og et år senere var jeg i Æresdivisionen i Holland.

– Det har han jo også en kæmpe andel i. Det var ikke med min bedste vilje, at jeg var nødt til at sige nej, for han er en rigtig god mand. Det havde været sjovt at arbejde sammen med ham igen, men jeg har også bare sagt til mig selv, at studiet skal have førsteprioritet, og så kan jeg ikke gå ind i en 2. divisionstrup, da det vil blive for hårdt i længden. Så jeg var ret hurtig til at sige nej til 2. divisionsklubberne, så jeg har vekslet mellem klubber i 3. division og Danmarksserien, siger Nicholas Marfelt til LigaBold.dk.

Glæder sig til Brønshøj-fans

Det endte dog med at blive Brønshøj, der løb med den tidligere Superliga-back.

– Brønshøj var ret hurtig for det første, og så synes jeg, at de har en god plan. Det er et spændende projekt. Det er måske en klub, der er nede at ramme, hvor det gør lidt ondt i forhold til, hvor de plejer at ligge.

– Jeg er selv fra Brønshøj, hvor jeg er født og opvokset i Husum. Jeg har snakket meget med træneren Thomas Westh Hansen, og han var hurtig til at ringe. Jeg har snakket meget med Thomas Ibsen (Brønshøj-sportschef, red.) og nogle af bagmændene bag projektet og fik et rigtig godt indtryk. Jeg bor selv i Nordvest-området, og jeg har fem minutter til træning. Det studie, som jeg forhåbentlig skal starte på, ligger også lige i området kombineret med den samlede pakke. Det var det store billede, der gjorde, at det blev Brønshøj, siger Marfelt, der håber på, at han skal læse til fysioterapeut fra sommer.

I en alder af 27 år er han blevet træt af fuldtidsræset som professionel fodboldspiller, selvom kroppen har det rigtig godt. Hovedet vil dog ikke mere.

Marfelt håber, at han kan bidrage med meget rutine, og så glæder han sig til at opleve de passionerede Brønshøj-fans.

– De skal bruge noget ballast til at bygge det op igen. Der er allerede spillere, der har en form for kapacitet blandt andre i form af Martin Jensen og Oskar Tranberg, der har været der længe, men måske lige skal bruge nogle til at løfte ham op igen. Jeg skal tage min del af slæbet, siger Nicholas Marfelt til LigaBold.dk og tilføjer:

– Jeg tror ikke, at man finder meget bedre fans uden for Superligaen (end Brønshøjs, red.), og der kan vi godt tage 1. division med. Det er noget helt unikt. Jeg har også fået at vide af tidligere holdkammerater, der har været forbi Brønshøj, at den forbindelse, der er mellem fans og hold, er helt unik. Det glæder jeg mig til at opleve.

Marfelt har en fortid i Hvidovre, FC Helsingør, SønderjyskE, Sparta Rotterdam og HB Køge. I Superligaen blev det til 63 kampe med tre oplæg til følge. Ifølge transfermarkt.com fik han syv kampe for Sparta Rotterdam i Æresdivisionen.

Brønshøj indtager niendepladsen med 17 point efter 14 kampe i Danmarksserien Pulje 1.