Danmarksserien Pulje 4

Nummer to i fødekæden: Aarhus Fremads DS-hold nyder godt af førsteholdets succes

Nummer to i fødekæden: Aarhus Fremads DS-hold nyder godt af førsteholdets succes

Det går godt i Aarhus Fremad for tiden.

Førsteholdet ligger i toppen af 2. division, mens andetholdet kæmper med i en tæt topkamp i Danmarksserien.

Det har flere i Aarhus lagt mærke til, så over vinteren er flere nye spillere kommet til klubben, og det glæder Danmarksserie-træner, Jacob Eichner, sig over, for det hæver den generelle kvalitet i truppen og til træning, siger han til ligabold.dk.

– Qua vores spændende position i 2. division og Danmarksserien har vi haft mange spillere, der har budt sig til og vist sig frem. Det er vi sindssygt glade for, da vi har fået mere kvalitet ind, og det er spændende, for det bedre niveau rykker os som klub i den rigtige retning, siger han og tilføjer om opstarten i klubben, hvor der er tæt samarbejde mellem første- og andethold:

– Vi har gjort tingene rimeligt fælles. Stadig opdelte træninger, men vi er en klub med to hold, som begge er vigtige, og de spillere, som kommer til 2. divisionsholdet rykker jo også ved, hvem der spiller for os. Så overordnet set har vi i begge trupper fået samlet seks-otte nye spillere.

– Når kvaliteten i toppen hos 2. divisionsholdet stiger, så stiger det også i bunden. Vores træningsmiljø bliver skarpere, for de spillere, der har været mere eller mindre sikre på at spille, skal anstrenge sig mere for at holde på deres pladser.

Danmarksserie-holdet fungerer som andethold, men sådan tænker Jacob Eichner ikke.

– Jeg prøver altid at sige, jeg er DS-træner og ikke andetholdstræner, fordi det er ret fornuftigt at have et DS-hold, som sit egentlige andethold.

– Men det er klart, at vi er nummer to i fødekæden i klubben til at vælge spillere, og det er sværere at skabe kontinuitet. Når dem fra førsteholdet, der ikke præsterer eller er ved at spille sig tilbage fra en skade, skal spille med os, så betyder det, at man ikke kan skabe samme rytme over tid, som man kan, hvis vi har det samme hold hver gang.

– Det er en præmis, jeg er fuldt tilfreds med. Jeg ved, det er en del af jobbet, og jeg finder glæde i at motivere de spillere, som bliver valgt fra. Jeg skal få dem til at se et formål ved at spille med andetholdet, og jeg forsøger at skabe et miljø, hvor man præsterer uanset hvad.

– Man skal også præstere til træning, selv om det er med andetholdet, for der er ingen gratis pladser, og man skal gøre sig umage hos os, når man er her.

Aarhus Fremad overvintrer på fjerdepladsen i Danmarksseriens pulje 4.