Danmarksserien Pulje 1

FORLÆNGELSE I KFUM ROSKILDE

FORLÆNGELSE I KFUM ROSKILDE

Stefan Håkansson, cheftræner for KFUM’s tophold i Danmarksserien, har forlænget sin kontrakt med klubben. Han kom til Lillevang i sommeren i 2017 som træner for U15-holdet, hvorefter han overtog KFUM’s bedste seniorhold et år senere.

Under den ny cheftræner opnåede KFUM’s DS-hold i 2019 klubbens hidtil højeste rangering med en 2. plads, og lige nu taler rigtigt meget for, at den rangering bliver overgået et år senere. Den øjeblikkelige førsteplads giver samtidig berettiget håb om, at KFUM efter sommerferien for første gang vil kunne kalde sig divisionsklub. Håkanssons nuværende kontrakt udløber til sommer, og den er blevet forlænget til udgangen af 2021. Han har formået at forme et teknisk betonet og taktisk velfunderet mandskab, der skaber mange chancer, laver mange mål og spiller den form for fodbold, som vi i KFUM gerne vil identificeres med.

Statistikken for de hidtidige 41 kampe i Danmarksserien under Stefan Håkanssons ledelse siger 21 sejre, 15 uafgjorte og kun 5 nederlag. Samlet målscore: 83-47. I hele 2019 brugte KFUM 25 spillere i denne række. Heraf har de 13 spillet børne- eller ungdomsfodbold i klubben, en imponerende andel, der også siger rigtigt meget om den satsning på udvikling af egne talenter, som der tilstræbes på Lillevang. Derfor har DS-holdets cheftræner ikke kun opmærksomheden rettet mod de spillere, som her og nu er aktuelle på det bedste seniorhold. Han er således bl.a. engageret i det arbejde, der udføres for at skole spillerne på KFUM’s U17- og U19-hold, så de bliver modne til seniorfodbold og for de bedstes vedkommende også til at spille på førsteholdet. KFUM er én af de bare 40 fodboldklubber herhjemme, der er registreret som licensklub i DBU’s system, og også denne rangering er med til at skabe forudsætningerne for, at træningen af børn og unge udføres med høje ambitioner og med en høj grad af faglighed.

Spillerne i KFUM’s DS-trup samles lørdag til årets første træning på Lillevang i Roskilde. Det sker kl. 12, og nye spillere er velkomne til at kigge forbi.