Officielt: Fodbolden lukker ned til og med 13. april

Foto: DBU

Statsminister Mette Frederiksen meddelte mandag, at man fortsætter nedlukningen af Danmark frem til og med den 13. april, og det får altså også betydning for de danske fodboldrækker, der således er udsat dertil.

Det oplyser DBU i en pressemeddelelse.

– I fodbolddanmark vil vi naturligvis gøre vores for, at færrest muligt bliver smittet af coronavirussen. Normalvis er rigtig mange mennesker i berøring med hinanden i fodboldens verden, men det kan vi ikke lige nu. Vi følger myndighedernes anbefalinger og bakker op, og aflyser derfor alle vores aktiviteter i denne tid, lyder det fra Bent Clausen, formand for DBU’s breddekomité og næstformand i DBU’s bestyrelse.

– I DBU Bredde aflyser alle seks lokalunioner alle fodboldkampe, stævner, kurser, seminarer, samt klubbesøg og andre arrangementer. Vi opfordrer selvfølgelig også alle vores klubber til at følge myndighedernes anbefalinger og regler, siger Lars Albæk, formand i DBU Bredde, og fortsætter:

– Vi er fuldt ud klar over, at forlængelsen af den nuværende nedlukningsperiode vil påvirke fodbolden og mange fodboldklubber negativt, men vi har den klare opfattelse, at vores samfundsmæssige ansvar vægter højest i denne situation.

DBU skriver, at man i de kommende dage vil få udmeldinger om de lokale forhold fra lokalunionerne.

Med dagens melding betyder det, at langt størstedelen af dansk fodbolds rækker oplever udsatte eller flere udsatte kampe.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]