Danmarksserien Pulje 4

Ombejlet træner overtager efter Hemmingsen

Kasper Adelfred – til venstre – Foto – Hedensted IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Den tidligere Superliga-spiller Carsten Hemmingsen har valgt at stoppe som cheftræner for Danmarksserie-mandskabet Odder, når 2021 er forbi.

Nu har Danmarksserie-klubben fundet Hemmingsens afløser, og det bliver 37-årige Kasper Adelfred, der har været i Hedensted i hele 12 et halvt år, hvor han de seneste fire år har været cheftræner.

Kasper Adelfred siger til LigaBold.dk, at der har været en del forespørgsler på ham, men han har valgt Odder, da han godt kan lide klubben.

– Det er egentlig ganske simpelt. Af de forespørgsler, som jeg har fået, siden at det blev offentliggjort, at jeg ikke skulle fortsætte i Hedensted, og det gjorde det allerede i sommer, så var det helt klart Odder, der tiltalte mig mest. Det ligger geografisk okay i forhold til min bopæl, og så er det en stor og sund klub, i og med, at man både har et Danmarksserie-hold og et hold i Jyllandsserien 1, hvilket det for mig vidner om, at de har en stor bredde, så det var klart det mest attraktive af de forespørgsler, som der var, siger Kasper Adelfred til LigaBold.dk.

Hvile type forespørgsler var det?

– Det har været en god blanding. Der har både været noget ungdom, elite og noget kvinde og også andre Jyllandsserie- og Danmarksserie-klubber.

Spændende hold

Kasper Adelfed synes selv, at han er god til at motivere spillerne til at kunne yde deres maksimale. Han ser et stort potentiale hos Odder, som består af mange unge spillere. Hele 70 procent af truppen er under 23 år.

– Der er ingen tvivl om, at det er et spændende hold. Vi mødte også Odder flere gange med Hedensted i den seneste sæson, så jeg har et godt kendskab til dem. Efter at de kom ned fra 2. division for et par sæsoner siden, så har de prøvet at implementere nogle unge spillere, og det, som der tiltaler mig helt vildt, er, at de har så mange unge spillere på deres første- og andethold.

– Klubben har været rigtig dygtig til at få kørt dem stille og roligt ind. Der er nogle rutinerede spillere omkring dem, og de er skelettet på holdet, og så er der en masse unge spillere med gåpåmod på de øvrige positioner, så, det synes jeg også, er rigtig spændende den her gode kombination mellem nogle få rutinerede, der kan holde styr på dem, og så en masse unge spillere, der vil fremad.

Der er jo også mange spillere fra lokalområdet. Hvor meget betyder det for dig?

– Det er super vigtigt. Jeg synes, at Odder og Hedensted er ret sammenlignelige. Når man kommer stadion i Hedensted og Odder er der en familiær stemning, som jeg rigtig godt kan lide. Odder tør at satse på de unge og går meget op i, at der skal være plads til alle. Det er nogle værdier, som jeg også deler, så det er helt oplagt at køre videre med den tankegang.

Ærgerlig afsked 

I sommer blev det meldt ud, at Kasper Adelfred og Brian Rasmussen stoppede som cheftrænere i Hedensted IF ved årets udgang, men i slutningen af september valgte Hedensted at skille sig af med trænerduoen.

– Jeg er ærgerlig og også en lille smule ked af den afslutning. Som person vil jeg rigtig gerne gøre noget ordentligt færdigt, og der er jeg også overbeviset om, at Brian (Brian Rasmussen, red.) og jeg kunne have placeret holdet i top fem, som ville være fint med det, som vi havde til rådighed. At ledelsen så besluttede efter otte kampe med otte point, at der skulle noget nyt til, det er fair nok, men det var ikke den afslutning, som jeg havde håbet på.

– På det tidspunkt var vi tre point fra en fjerdeplads, og det var fuldstændig realistisk at nå det. Man kan også se på resultaterne, at det måske ikke har været den rigtige beslutning, men det er jo kun set udefra. Jeg har ikke set de to kampe, som de har spillet. Vi havde et scoringsproblem, og det scoringsproblem er også fortsat med de nye trænere, siger Kasper Adelfred til LigaBold.dk.

Kasper Adelfreds nye mandskab indtager i øjeblikket andenpladsen i Danmarksserien Pulje 4 med 21 point efter ti kampe, og det er et point efter Holstebro. Odder har fire kampe tilbage i efteråret, og det bliver med Carsten Hemmingsen ved roret.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]