København Serie 1 Pulje 2

BFS-SPORTSCHEF SER FREM TIL EN FANTASTISK SÆSON

Foto: BF Sydhavnen

Dommerne har fløjtet for sidste gang dette forår – hvor endte i henne i tabellen og er du tilfreds med Jeres slutplacering – hvorfor eller hvorfor ikke? Samt når du tænker tilbage på Jeres målsætning før efteråret gik i gang, levede i så op til denne? Og hvis ikke hvad gik der i dine øjne galt?
Vi endte på en 2. plads og sikrede os dermed oprykning til serie 1. Denne oprykning var en kulmination på en fantastisk sæson, hvor vi sidste sommer lagde ude med at vinde den prestigefyldte sommerturnering, Valby Bladet Cup, foran klubber som Frem, Fremad Valby, FC Udfordringen m. fl. Det skabte et fantastisk afsæt for vores nye trænerstab samt spillertrup, som lagde som lyn og torden i efterårssæsonen. Siden hen kom der undervejs lidt grus i maskineriet, men da det spidsede til til allersidst, så viste ALLE mand at de er gjort af det rette stof, og spillede sig til en yderst velfortjent oprykning efter en meget stærk sæson. Og det er ikke kun vores 1. senior, som har rykket sig og forstærket sig markant. Vores 2. senior formåede i det forgangne år at sikre sig to oprykninger, så holdet er gået fra serie 4 til serie 2 på bare et enkelt år, og vores 3. senior har aldrig været bedre end nu, så alt i alt en helt fantastisk sæson for klubben.

Set i bagklogskabens ulideligt klare lys, hvad ville du så evt. gerne I som hold havde gjort anderledes i løbet af foråret, når du kan stå og se tilbage på nuværende tidspunkt, eller gik alt “bare” som planlagt?
Der er helt sikkert mange ting, som vi kunne og skulle have gjort anderledes. Så selvom vi har haft en fantastisk sæson, så kigger vi naturligvis os selv “efter i sømmene” og reflekterer over hvad vi kan og skal gøre bedre fremadrettet, så vi skaber grobund for at fortsætte den positive udvikling som klubben er inde i. Hvis vi, naivt, tror at vi gør alt rigtigt fordi vi vinder en masse fodboldkampe, så hviler vi på laurbærrene hvilket der ikke er plads til i den kommende sæson, hvor der venter os nye og spændende udfordringer i bedre rækker mod bedre hold.

Hvis du ser tilbage på foråret, hvilket hold vil du så betegne som “forårets hold” og hvorfor? Samt hvilket hold levede derimod ikke op til de forventninger du havde og hvorfor? Samt hvordan mener du har niveauet i Jeres kreds har været generelt set?
Jeg må rose Bispebjerg – de har udvist en fantastisk stabilitet og formåede at spille sig til oprykning med adskillige runder tilbage af sæsonen. Jeg ønsker dem et stort tillykke med en flot sæson. For vores eget vedkommende, så levede vi op til egne forventninger, da målsætningen var oprykning, hvilket lykkedes. Jeg vil til gengæld ikke udtale mig så meget om andre hold, som ikke har indfriet forventningerne. De er 100 % sikkert helt bevidst om at det ikke har været deres år, og det behøver jeg ikke vade i. Jeg kender til både fornemmelsen og frustrationen, der lurer efter en skuffende sæson, og det behøver andre ikke at “kloge sig på”.

Hvad var jeres fodboldmæssige højdepunkt i foråret og hvorfor vil du gerne fremhæve netop dette? Samt hvilken kamp står indprentet som den største skuffelse for jer og “hvad gik galt”?
Jeg vil fremhæve vores flyvende start på forårssæsonen, hvor vi sparkede sæsonen i gang med bulder og brag. Først kørte vi Randoms over 6-0 hjemme i Valby, og ugen efter slog vi Sønderbro 4-1 på Kløveren, hvilket altid er en svær kampe. Det betød 2 kampe, 6 point og en målscore på 10-1, det kan sgu ikke gøres meget bedre. Den største skuffelse i mine øjne var vores kamp mod lokalrivalerne fra Valby BK, hvor vi spiller 1-1 og leverer en meget skidt præstation. Vi kan og skal have et højere bundniveau i den kommende sæson.

Hvordan skal i bruge sommerpausen – står den på en omgang let sommertræning ind imellem, eller holder i et velfortjent hvil? Samt skal i deltage i nogle sommerturneringer og hvis ja hvilke og hvornår?
Vores rutinerede og yderst kompetente cheftræner, Anders Sundstrup, har beordret 3 ugers ferie og fuldstændig fodboldfri, så både hoved og ben kan få et velfortjent hvil ovenpå en lang sæson. Så vi starter op med første træningspas torsdag den 25. juli, og ugen efter spiller vi med i den traditionsrige lokalturnering, Valby Bladet Cup, hvor vi spiller vores første kamp torsdag den 1. august mod Udfordringen. Nye ansigter er altid velkomne i vores klub – så sidder der nogen derude, som leder efter et sted at starte op, så kontakt os hellere end gerne, hvis du vil ud og se det an. BFS er en klub, hvor vi får tingene til at fungere på banen såvel som udenfor banen – en fantastisk klub at være en del af.

Hvem har været jeres X-Faktor – den afgørende mand der har løbet de ekstra meter og kæmpet til sidste blodsdråbe og hvorfor?
Jeg skal ikke kunne sige om han ligefrem har løbet de ekstra meter – det må jeg lige høre ham om. 🙂 Men ift. X-factor, så tøver jeg ikke med at pege på Kenneth Michaelsen, som yderst velfortjent blev kåret til årets spiller på 1. senior. Han har igennem hele sæsonen været en kilde til evig uro i modstandernes forsvar uanset om han har haft udgangspunkt som spidsangriber, kantspiller eller 10’er. Kenneth formåede at lave 14 mål og 11 assist i 19 kampe og har dermed været en bærende drivkraft i vores offensiv.

Hvem fik netmaskerne til at blafre flest gange og hvem er jeres assistkonge?
Topscorer: Mark Sundstrup med 20 kasser.
Assistkonge: Kenneth Michaelsen med 14 assist.

Hvem har og hvorfor har han doneret mest i bødekassen i løbet af foråret?
Uha uha – det aner jeg faktisk ikke. Men hvis jeg skulle vælge, så måtte det blive kaptajn Kevin Nielsen for at runde rendt rundt med shortsene sat som en anden Christiano – det bør koste.

Hvem vil du betegne som forårets “big surprise” på holdet?
Jeg synes det er svært at vælge “big surprise”. Alle mand og hele holdet har leveret stærkt, men der er også tale om dygtige spillere, så det havde vi jo i bund og grund også ventet, så det er der vel ikke så meget overraskelse i? Men når det er sagt, så er jeg personligt blevet meget positivt overrasket over Kevin Nielsen, der kom til klubben i vinters og på ganske kort tid er gået ind på holdet og taget et kæmpe ansvar – både sportsligt og socialt. Det er jeg imponeret over og det aftvinger respekt, og derfor er det også helt på sin plads at Kevin er blevet holdets anfører.

Hvis du ser på træningskulturen i klubben, hvordan har den så været og hvem var den flittigste til at træne?
Vi har generelt en rigtig god træningskultur, hvilket helt sikkert har været en af nøglerne til den flotte sæson. Dermed ikke sagt, at vi ikke kan forbedre på dette område, for det kan vi godt. Men at fremhæve én ville være forkert. Der har været rigtig mange spillere, som i den grad har passet deres træning gennem hele sæsoen – heldigvis!

I hvilke Serie og Kreds er i at finde i efter sommerpausen? Og hvornår starter I så forberedelserne til den nye sæson og på hvilket tidspunkt træner I? 
Vi spiller i KBU serie 1, pulje 2. Vi starter op på torsdag den 25. juli kl. 18:00 og træner derefter fast tirsdag og torsdag kl. 18:00.