Jyllandsserien Pulje 1

Optimistisk Chris Sørensen: Helt nye tider i Randers Freja

Randers Freja (Foto: Dorthe Adelfred)

Randers Frejas træner Chris Sørensen har gang i sin tredje sæson hos Jyllandsserie-holdet, og med undtagelse af den nuværende coronasituation, så mener han, at han og holdet er på rette vej.

Efter en svær start i Danmarkserien, hvor den tidligere Superliga- og landsholdsback Chris Sørensen var assistent, har man endelig fået en fast stamme i truppen omkring Jyllandsserie-holdet.

Derfor er det muligt at få forbedret resultaterne i den kommende tid, siger han til ligabold.dk.

– De andre år har jeg sagt, at målet for os var at udvikle på holdet og få samlet en god trup. Det har vi brugt to år på nu, og efter vi kæmpede i Danmarksserien, hvor det var op ad bakke, så har vi nu fået en fin trup med enkelte rutinerede kræfter og en masse unge, siger Chris Sørensen, der selv spiller midtstopper, og fortsætter:

– Så det handler for os om at udvikle og skabe forbedringer af resultaterne, og det kan vi nu, fordi vi har skabt et miljø, som gør, at vi har en trup på 15-16 stykker, og det er altså helt nye tider for Randers Freja. Tidligere har vi skulle have hjælp fra U19-holdet og Serie 2.

– Vi kan have en ordentlig træning også, og det er de samme, man træner med, som også spiller kampe.

– Det har været udfordrende tidligere, men nu har vi en del spillere, som har været igennem ungdomssystemet i Randers, der ikke er kommet igennem nåleøjet, men som stadig vil passe sin træning og tage det seriøst.

– Gerne DS igen, men ikke et must

Chris Sørensen og co. har i de seneste to sæsoner været i Jyllandsserien efter at være rykket ned fra Danmarksserien.

Der vil man gerne op igen, for Superliga-mandskabet Randers FC bør have sit andethold i Danmarksserien, da reserveholdsturneringen ikke giver nok til Randers FC’s reserver.

– Jeg ville meget gerne i Danmarksserien igen. Et hold som Randers Freja skal have et DS-hold, og det er vigtigt at have et hold, hvor de, der ikke spiller med Superliga-holdet, kan spille. Lige nu kan vi kun have U21-spillere med, og i DS måtte vi bruge hvem som helst.

– Det var god træning, og det er noget andet end reserveholdskampene, for det giver kamptræning og det giver noget andet at spille om point, siger Chris Sørensen, der dog ikke har Danmarksserien, som et altoverskyggende mål.

– Men det er ikke et must. Vi håber på, vi kan blive ved at udvikle de spillere, der ikke kommer gennem nåleøjet højere oppe. Vi er et godt alternativ til dem, der ikke kan klare træningsmængden deroppe.

I den nuværende situation er det meget uklart, om Randers Freja overhovedet kan jagte en plads i DS, og Chris Sørensen ved heller ikke, hvad han skal tro.

– Man gør sig en masse tanker, men det er jo kun gisninger. Det er uvist, om vi kommer til at spille både ude og hjemme, eller om det kun bliver én kamp mod hver modstander. Det må tiden vise, men vi får i hvert fald færre kampe til at nå det.

Onsdag eftermiddag suspenderede Divisionsforeningen de tre bedste rækker i dansk fodbold på ubestemt tid. Det er endnu uvist, hvad der sker med de lavere rækker, men forventningen er, at DBU og DBU Bredde følger trop.

TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK

HAR DU ET TIP OM EN GOD HISTORIE I DIN KLUB, SÅ SKRIV HJERTENS GERNE TIL LIGABOLD@BOLD.DK. VORES MÅL ER AT KOMME VIDT OMKRING I FODBOLDDANMARK, OG DET KAN DINE TIP HJÆLPE OS MED.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]