Overblik: Her er scenarierne for din lokale række

FOTO: PI Fodbold

Fodbolden ligger i disse stunder bomstille. Banerne står tomme hen, mens solen gør sit for at gøre længslen efter fodbold endnu større.

Lige nu kan man som træner, spiller eller fan se optimistisk frem mod den 14. april – dagen efter det nuværende lockdown slutter – hvis man skal glæde sig til at spille eller se fodbold igen.

Muligheden for, at fodbolden ligger stille i længere tid, foreligger dog, og hvad skal der så ske med turneringerne i Danmark? Hvor tæt kan turneringernes kampe presses sammen, og hvor længe kan sæsonerne holde til at blive udsat, hvis de fortsat skal kunne spilles færdigt og hvordan bliver turneringerne afgjort, hvis man ikke kan?

Det arbejder DBU’s lokalunioner i øjeblikket på, og herunder giver ligabold.dk dig overblikket over scenarierne i din lokalunion, som de løbende bliver meldt ud – der skal dog tages forbehold for, at scenarierne er med forbehold for ændringer.

DBU Jylland: 

I den jyske afdeling ligger det indtil nu fast, at man har fjernet playoff-kampe om op- og nedrykning fra Serie-rækkerne til Jyllandsserien, ligesom det er besluttet, at sæsonen i alle scenarier forlænges til 28. juni.

Derudover kigger DBU Jylland ind i forskellige scenarier afhængigt af, hvornår sæsonen kan sparkes i gang, og her er 17. maj skæringsdato for, hvornår en annullering af turneringerne kan gøre sig gældende. Man overvejer desuden særlige indspil til DBU-rækkerne, og hvis det ikke lykkes, så kan efterårets resultater blive gældende for, hvem der kvalificerer sig til DBU’s nationale rækker.

Her kan du læse det fulde overblik over DBU Jyllands tre scenarier.

DBU Fyn:

På Fyn arbejder man med fire scenarier, hvor det i alle gør sig gældende, at man rykker Sydbank Pokalens sidste lokale runde rykkes til uge 26. Desuden vil udsatte kampe blive lagt i hverdage og friweekender, ligesom det kan blive nødvendigt at spille to kampe på en spilledag, for eksempel fredag og søndag, hvis fodbolden først starter igen fra 2. maj.

DBU Fyns skæringsdato for at kunne gennemføre sine turneringer Albaniserien, Serie 1 og Serie 2 er 11. maj. Varer lockdown så længe, så skal DBU Fyn tage stilling til turneringerne senere hen.

Her kan du læse det fulde overblik over DBU Fyns fire scenarier.

DBU København: 

Onsdag den 25. marts har DBU København fremlagt planerne om, at man vil lægge sine kampe fra 14. april til 14 juli for at få flere datoer til afvikling.

Her kan du læse mere om DBU Københavns tilgang.

DBU Sjælland:

DBU Sjælland har endnu ikke meldt noget ud om sine mulige scenarier.

DBU Lolland-Falster:

På Lolland-Falster har man ikke præsenteret nogle scenarier, men på sin hjemmeside skiver lokalunionen, at man vil melde ud til klubberne, hvordan turneringen konkret påvirkes.

Som følge af uvisheden om, hvornår turneringen kan gå i gang igen, kan DBU Lolland-Falster blive ‘nødsaget til at træffe nogle drastiske beslutninger om turneringsafviklingen, men i fald det må komme dertil, vil vi indkalde jer klubber til et møde’, lyder det.

Lokalunionen skriver, at det kan blive en mulighed med en længere turnering og flere kampe på kortere tid.

DBU Bornholm:

Her er der endnu ikke meldt noget ud om mulige scenarier for turneringerne.

TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK

HAR DU ET TIP OM EN GOD HISTORIE I DIN KLUB, SÅ SKRIV HJERTENS GERNE TIL LIGABOLD@BOLD.DK. VORES MÅL ER AT KOMME VIDT OMKRING I FODBOLDDANMARK, OG DET KAN DINE TIP HJÆLPE OS MED.

 

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]