Danmarksserien Pulje 2

Pakistansk landsholdsbomber forlader Ishøj

Hassan Bashir – til højre – med Ronaldinho – Foto – Hassan Bashir

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

35-årige Hassan Bashir har prøvet lidt af hvert i løbet af karrieren. Han har spillet i mange danske divisionsklubber, været på udlandsophold, og så er han pakistansk landsholdsspiller. Han er noteret for ni mål i 21 kampe for det pakistanske landshold ifølge transfermarkt.com.

Bashir har det seneste år spillet for Ishøj IF, men nu forlader den 35-årige angriber Danmarksserie-klubben for at tage til AB Tårnby, der også er placeret i Danmarksserien. Ishøj IF topper Danmarksserien Pulje 2, mens AB Tårnby har topplaceringen i Danmarksserien Pulje 1. Bashir spillede også for AB Tårnby fra sommeren 2018 til januar 2021.

Hassan Bashir siger til LigaBold.dk, at han har valgt at skifte tilbage til Tårnby-klubben, da hans gode ven Nisahr Yawar spiller for AB Tårnby, og derudover har Bashirs gode ven Yousuf Butt netop taget turen fra Ishøj til AB Tårnby.

– Jeg flyttede til Ishøj for præcis et år siden, og det gjorde jeg af den årsag, at vi havde spillet en forfærdelig halvsæson i 2. division med AB Tårnby. Vi så ind i en halvsæson, hvor man nok ikke kunne klare sig fri af nedrykning. Jeg var af ældre dato, og der var måske nogle unge, der skulle have chancen før mig, og så var det bare et langt halvt år at kigge ind i, hvor der ville komme mange kampe på bænken qua min alder, men også at de unge skulle få chancen, hvor der ikke var så meget at spille for.

– Jeg har også haft en fantastisk tid i Ishøj, og det er en fantastisk klub med en masse fede faciliteter og uden at fornærme nogle Danmarksserie- og 3. divisionsklubber, så er der ingen, der kommer i nærheden af det med baner, klubhus og materialer.

– Jeg er jo fyldt 35 år, så nu handler det også meget om det omkring fodbolden og ikke nødvendigvis kun ambitionerne. AB Tårnby har lige så store ambitioner som i Ishøj, men det er bare på en anden måde. Nisahr Yawar på AB Tårnby-holdet er en af mine bedste venner, og vi er barndomskammerater. Vi har ikke lavet så mange ting sammen, som da vi spillede sammen, så det er også en af grundene til, at jeg tager tilbage. Ishøj er en meget fremadstormende klub, og i fremadstormende klubber er der nogle gange mindre plads til hygge. Der er så mange ambitioner, der skal føres ud i livet.

– Det er rigtig fedt, for det er også sådan, man kommer frem som klub. Jeg har spillet i mange klubber, men AB Tårnby er den klub, hvor jeg har spillet mest i, så det var mest for kammeratskabets skyld, selvom jeg kender rigtig mange i Ishøj, som jeg blandt andet har spillet med. Det er bare et andet kammeratskab, som jeg havde med Nisahr Yawar og Yousuf Butt ude i Tårnby. Vi er fædre, er gift og har arbejde, og vi laver lidt de samme ting og har de samme interesser, siger Hassan Bashir til LigaBold.dk.

Bashir fortæller, at det bestemt ikke har været et nemt valg, da angriberen har haft et skønt år i den ambitiøse Danmarksserie-klub.

– Det var også et utroligt svært valg, det skal der lige siges. Jeg havde det også godt i Ishøj, og jeg har snakket med spillere, der har sagt, at de er kede af, at jeg er stoppet. Jeg har fået kendskab til mange spillere, så det har været en svær beslutning, men nogle gange går man tilbage til det, som man kender rigtig godt, og det har jeg gjort. Selvom jeg tidligere har sagt, at det var mit sidste klubskifte (da han tog til Ishøj, red.), men jeg er god for en masse klubskifter, så der kom lige en mere i ligningen.

Bliver drevet på forskellige måder

Selvom begge klubber er placeret i toppen af deres respektive puljer i Danmarksserien, så er der stor forskel på klubberne, pointerer Bashir. Her er angriberen mere til fællesskabet i AB Tårnby, forklarer han.

– Klubber bliver drevet på forskellige måder, og AB Tårnby og Ishøj er to klubber på meget lige niveau lige nu, men det bliver gjort på hver sin måde. Ishøj har store ambitioner og bruger mange ressourcer. Der er AB Tårnby lidt anderledes skruet sammen. Der er ikke så mange ressourcer, men der er stadig de samme ambitioner. Der må man finde nogle andre dyder sammen. Omklædningsrummet i Ishøj var også fantastisk, og jeg kender mange af dem, så fællesskabet var også godt, men det er noget specielt i AB Tårnby. AB Tårnby ligger okay højt, men har næsten ingen ressourcer.

– At man så kan ligge deroppe, skal der været noget ekstraordinært til, udover at man hiver gode spillere. Der er bare nogle andre ting, og det er selvfølgelig en cadeau til strukturen i klubben men også til træneren. Jeg har også kendt Erdo (Erdogan Aslan, red.) i mange år, og han er en pissedygtig træner. Han har også fået rigtig meget ud af Ishøj, og det tager tid at bygge en klub op som Ishøj. Så er der mange, der tænker, at Ishøj har masser af ressourcer, og så burde de rykke op, men sådan hænger det ikke sammen.

– Det er ikke den klub, der køber ind for flest penge, der vinder Champions League hvert år, langt fra, så det er to forskellige måder, som de driver klubberne på, og jeg synes også, at der er et fællesskab ude i Ishøj, men fællesskabet i AB Tårnby er mere mig, siger Hassan Bashir til LigaBold.dk, der tilføjer, at han som personligt mål har at rykke AB Tårnby op i 3. division.

Hassan Bashir har i løbet af karrieren været i B93, FC Nordsjælland, Køge Boldklub, Brønshøj Boldklub, FC Svendborg, FC Fyn, HIK, Svebølle BI, thailandske BB-CU, Nordvest FC, Fremad Amager, kirgisiske Dordoi, Greve Fodbold, AB Tårnby og Ishøj, og nu er han altså tilbage i AB Tårnby.

Billedet øverst i artiklen er fra en ‘exhibition match’ i Pakistan i 2017, hvor Bashir fik den store fornøjelse at spille på hold med Ronaldinho.

AB Tårnby er fire point foran Tårnby FF i toppen af Danmarksserien Pulje 2.