Sydbank Pokalen

Patrick Da Silva har fundet glæden i Tårnby

Tårnby FF-holdbillede – Foto – Tårnby FF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Danmarksserien er blevet en profil rigere. Den tidligere Brøndby IF-, FC Nordsjælland- og Lyngby Boldklub-spiller Patrick Da Silva er nemlig ny spiller i Tårnby FF, der huserer i Danmarksserien, kan LigaBold.dk fortælle.

Den 26-årige back siger til LigaBold.dk, at han har valgt at spille for Amager-klubben for at holde sig i gang, og han er blevet taget rigtig godt imod.

– Det er for at holde mig i gang og spille nogle kampe og få noget fodboldglæde, så jeg synes, at det har været sindssygt godt, og det er et hold, der går sindssygt meget op i sammenhold og at lave sjove ting sammen.

– Det er hyggeligt, og man kan drikke nogle øl efter en kamp, uden at der skal være for meget snak om det, og træneren er med på det, så alt det kan jeg godt lide. Samtidigt med det, er det seriøst, når vi er til kampe og træning, så det, synes jeg, er sindssygt fedt. Det er noget, som jeg har savnet, siger Patrick Da Silva til LigaBold.dk.

Patrick Da Silva siger, at han kendte den tidligere Superliga-spiller og nuværende Tårnby FF-spiller Simon Richter i forvejen, og backen har fundet sig godt til rette på holdet, selvom det er på et noget andet niveau.

– Det er nogle gode drenge derude, og der er lidt sjovt at spille en anden slags fodbold. Det er ikke som i Superligaen, må man sige. Det er lidt noget andet, så der er faktisk nogle ting, der er sværere i forhold til Superligaen, og så er der noget, der er nemmere. Det er lidt en anden slags fodbold.

Sindssygt fedt

Patrick Da Silva glæder sig over, at der er fokus på noget andet i Danmarksserie-klubben end i de professionelle klubber blandt andet angående det sociale.

– Ja, det er sindssygt fedt, og det er ikke noget, som man sætter nok pris på, når man er professionel. Man har selvfølgelig omklædningsrummet, men der er bare nogle ting, som man ikke kan på samme måde. Så det er noget andet, som jeg har savnet, men jeg elsker begge ting (det professionelle og seriebold, red.), så jeg glæder mig rigtig meget til, at jeg kommer til at spille noget seriøst igen.

Den 26-årige back kan godt mærke, at det er noget anderledes at spille i Danmarksserien, end hvad han har været vant til.

– På nogle områder synes jeg også, at det er nemmere at spille i Superligaen end i Danmarksserien eller 2. division uden tvivl, fordi der er bedre baner og medspillere. Der er meget struktur i kampene (i Superligaen, red.) end i Danmarksserien, hvor det er mere indianerfodbold og mange tilfældigheder.

Kulturforskel

Patrick Da Silva har været igennem en noget tumultarisk tid, efter at han fik ophævet sin kontrakt i Lyngby Boldklub i oktober 2020.

Han har siden jagtet en ny klub, og i foråret var han en tur i Brasilien for at prøve sig af, men kulturforskellen gjorde blandt andet, at han rejste hjem til Danmark igen.

– Det var for at komme lidt væk og prøve noget andet og træne lidt. Alt var åbent, så det var mest for at få noget humør og glæde ind og se noget kultur. Nu er jeg jo halv brasilianer, så det gav meget god mening.

Hvorfor blev det ikke til mere?

– Det, der gjorde, at jeg ikke overvejede det mere, det var mere kulturen dernede. Det er noget helt andet end i Danmark, og det er det trods alt lidt nemmere i Europa, hvor folk snakker engelsk, og der var ikke mange, der kunne engelsk dernede, så det var svært at opbygge noget socialt dernede. Det manglede jeg lidt.

CBS Sport overraskede med aggressivitet

Patrick Da Silva var en del af startelleveren og en markant profil for Tårnby FF i tirsdagens pokalopgør mod Serie 1-holdet CBS Sport, hvor Danmarksserie-holdet var nede i sækken med 1-3, men Da Silva og co. endte alligevel med at vinde 5-3.

– Jeg synes faktisk, at vi mødte et godt hold de første 24-25 minutter. Det virkede som om, at vi ikke var helt klar, og de virkede også lidt mere sultne end os til at starte med. Så lavede de bare nogle mål, som man ikke ser hverdag.

– Det var to langskudsmål, som gjorde, at vores keeper ikke kunne gøre noget. Så var der en bold, der dumpede ned i feltet. Det var ikke fordi, vi var sindssygt dårlige, men vi havde lidt problemer i det opbyggende spil, og vi lavede en dum fejl, hvor de fik nogle omstillinger. Allerede efter 25 minutter, så begyndte de at blive trætte, og så vendte det stille og roligt.

Nåede du at tænke, at det ville gå galt for jer?

– Sådan er pokalbold, uanset om det er mod et Superliga-hold eller et 2. divisionshold eller et Serie 1-hold. Så længe, at det undertippede hold er foran, så kan alt ske, men de blev trætte overraskende hurtigt, og så fik vi mere og mere plads. Selvom vi var bagud med 2-3 ved pausen, skulle vi nok få mulighederne for at vende det, og de kom også.

Er du overrasket over, hvad CBS Sport kom med?

– Det er jo ikke så tit, at vi møder sådan nogle hold, men jeg er overrasket over, hvor aggressive de var, og hvor højt pres de kom med. De ville gerne spille fodbold, og de stillede sig ikke bare ned, så det blev vi måske lidt overraskede over, men vi fik gjort noget ved det i anden halvleg, og så hjalp det lidt på det, siger Patrick Da Silva til LigaBold.dk.

Patrick Da Silva er noteret for 90 Superliga-kampe (42 for Brøndby IF, fire for Randers FC, 13 for FC Nordsjælland og 31 kampe for Lyngby Boldklub). Tårnby FF topper Danmarksserien Nedrykningsspil Pulje 1 med 37 point efter 23 kampe.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]