2 Division Pulje 2

Peter Bonde: Allerhøjeste niveau forespurgte

Peter Bonde – til højre – Ulrik Balling – til venstre – Foto – Næstved Boldklub

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Søndag kom det frem, at den tidligere assistenttræner for herrelandsholdet Peter Bonde kommer til at stå i spidsen for Næstved Boldklub fra næste sæson, efter klubben valgte at stoppe samarbejdet med Pedro Hipolito 12. maj.

Holdet kommer til at være en del af 2. division med den nye turneringsstruktur.

Næstved Boldklub er dog ikke den eneste klub, der har været ude efter Peter Bonde.

63-årige Bonde siger til LigaBold.dk, at han besluttede sig for at søge nye udfordringer efter at have arbejdet fem år på Skolerne i Oure på Fyn, og i den forbindelse lagde han sit CV på LinkedIn.

Her kom der en række henvendelser og forespørgsler fra klubber på alle niveauer. Der har endda også været klubber på ‘allerhøjeste niveau’ inde i billedet.

– Jeg sagde op på Oure for noget tid siden, og da jeg havde gjort det, så fandt jeg ud af, at der er noget, der hedder LinkedIn. Jeg har aldrig været så aktiv på det, men så lagde jeg mit CV op og skrev bare, at jeg var stoppet på Oure, og hvis der var nogle, der var friske.

– Det kom der faktisk en masse henvendelser ud af, og én af dem var så Næstved, som også henvendte sig, om vi ikke skulle have en snak, så det var den vej rundt, siger Peter Bonde til LigaBold.dk.

Hvilke henvendelser fik du i forhold til niveau?

– Det har været alt muligt. Lige fra allerhøjeste niveau til en helt lokal klub, der havde nogle ældre kvinder, der gerne ville have en træner, og der har også været ungdomsudvikling, talentchef, transitionstræner og ungdomsakademi-træner. Der har været alt muligt. Når man har rodet så meget rundt i fodboldverdenen, som jeg har, så breder viften sig.

Når du siger allerhøjeste niveau. Er det så Superligaen, som vi snakker om?

– Det er allerhøjeste niveau.

Så det vil sige Superligaen?

– Det siger jeg ikke. Jeg siger, at det er allerhøjeste niveau. Hvis du mener, at Superligaen er det allerhøjeste niveau, så er det din egen fortolkning.

Hvordan har du det med, at det har været så meget interesse for dig?

– Jeg har nok haft det, som alle mulige andre mennesker der bliver anerkendt, og sådan er jeg også i mit lederskab. Jeg tror på, at hvis man anerkender folk, så præsterer de også bedre. Det er smigrende, og jeg er glad over, at der er så mange, der kan se et eller anden idé i at tilknytte mig, så det er jeg stolt over.

Grunden til, at det netop blev Næstved Boldklub, der løb med Peter Bondes underskrift, skal findes i klubbens ambitioner på tværs af hele klubben. Peter Bonde har også tidligere været cheftræner i Næstved ad to omgange i 1990’erne.

– Jeg har sagt ja til at være cheftræner i Næstved, fordi projektet som cheferne fremlagde for mig var så interessant på rigtig mange parametre. Først og fremmest på det sportslige, men også på hele organisationen, om hvordan det skal foregå i hverdagen i forhold til akademi, kvinderne, herrerne og træningsbanerne. Jeg synes, at hele setuppet virker til at være seriøst, og det er jeg blevet fascineret af. Det var det, som der i første omgang fik mig til at bide på.

Må æde sine ord

Peter Bonde har prøvet lidt af hvert i løbet af trænerkarrieren, hvor han blandt andet har været assistenttræner for herrelandsholdet, U20-træner i Kina og kvindelandstræner for Danmark.

I forbindelse med, at han stoppede som træner i Kina i 2018, sagde Bonde, at han var færdig som træner for klubber og landshold. Nu står han som træner for Næstved, og han har fået et nyt syn på tingene.

– Jeg tror, at der er andre mennesker før mig, der har kommet til at sige noget i en fase af deres liv, og at de måtte æde de ord i sig igen på et tidspunkt. Hvis vi havde snakket for halvanden måned siden, og du havde nævnt Næstved, så havde jeg sagt, at det kommer slet ikke på tale.

– Jeg har også igennem de seneste mange år fået nogle henvendelser fra Næstved fra nogle af de tidligere ejere, om jeg ville overtage dem igen, og det var jeg slet ikke interesseret i. Det er fordi, det er et helt andet univers. Det med, at der er nogle klubejer, der køber en klub og en træner, og så tror de, at de kan købe 15 spillere og få det til at fungere.

– Det hænger ikke sammen ret mange steder. Jeg tror klart mest på den struktur, at man starter lidt nedefra og bygger på et fundament. Det er så det, som jeg køber ind på her. Det var også det, som jeg købte ind på i Oure. At komme ind til et elitemiljø, hvor man kunne træne meget, og der var mange trænere, drenge og piger imellem hinanden. Det er det, som der tænder mig.

– Om det så er landsholdet, Superligaen, 1. division, 2. division eller U15, det betyder ikke så meget for mig, forstå mig ret. For mig handler det om, at jeg er helt vild med at træne fodbold, og det er da klart, at jeg gerne vil træne nogle dygtige fodboldspillere, og det kommer jeg til at gøre nu, og hvis jeg kommer til at gøre dem endnu dygtigere, så vi rykker op i rækkerne, så det er kun et udtryk for, at vi har haft det sjovt, siger Peter Bonde til LigaBold.dk.

Peter Bonde får den tidligere Superliga-spiller Ulrik Balling som assistenttræner. Derudover fortsætter Kenneth Gangsted som assistenttræner og udviklingstræner i klubben.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]