RB 1906-talent skal prøvetræne i italiensk klub

Ali Haider Shah – Foto – RB 1906

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

17-årige Ali Haider Shah har imponeret i U19-divisionen i efteråret for RB 1906, hvor kantspilleren har stået for ni mål i 13 kampe. Det har tiltrukket interesse fra udlandet, og fra 10. januar til 17. januar skal den unge RB 1906-spiller til prøvetræning i den italienske klub SPAL, der i den seneste sæson rykkede ned fra Serie A. Her skal han træne med U19-holdet.

Head of Coaching i Roskilde Boldklub af 1906, Per H. Jensen, siger til LigaBold.dk, at den italienske klub har fulgt talentet i et godt stykke tid.

– Ali (Ali Haider Shah, red.) har jo som så mange talentfulde unge mennesker i dag tilknyttet en form for agentfirma, som selvfølgelig laver noget lobbyarbejde. Derigennem er kontakten til SPAL blevet skabt. Det, som jeg har fået at vide, er, at SPAL har fulgt Ali i et stykke tid, og nu synes klubben, at det kunne være interessant at se ham i levende live, siger Per H. Jensen til LigaBold.dk.

For RB 1906 betyder det rigtig meget, at større klubber kan se stort potentiale i serieklubbens talenter.

– Det er stort skulderklap til os. Vi er altid stolte, når andre klubber synes, at vores spillere er interessante. Vi er jo det sted i fødekæden, at vi skal levere spilere til større klubber i Danmark eller udlandet. Hvis ikke, at de er dygtige nok, når de kommer hertil, så gør vi alt, hvad vi kan, for at få udviklet dem i vores eget system, så de bliver dygtige nok. Vi er pavestolte over, at klubber synes, at vores spillere er spændende.

Per H. Jensen siger, at udenlandske klubber i højere grad kigger mod ungdomsrækkerne for at finde talenter, som de kan forme, og han anser det som sandsynligt, at den italienske klub kunne være interesseret i den 17-årige kantspiller, hvis han præsterer godt.

– Det er svært at sige, men det, som er lidt sjovt, er, at HB Køge sendte en ung gut til Italien for ikke så længe siden (Frederik Flex fik en ungdomskontrakt i Parma i oktober, red.), og han kom fra samme niveau, som Ali kommer fra her. Man er begyndt at kigge længere ned i rækkerne for at finde talenter, som klubberne også kan udvikle på. Jeg tror, at der kan være en reel mulighed for, at hvis Ali præsterer, så vil klubben byde ind på ham.

Stort potentiale

Ifølge Per H. Jensen er Ali Haider Shah rigtig god i omstillingsspillet, dygtig til at trække ind i banen, og så har han et godt spark. Det er nogle af de kvaliteter, der kan bringe ham langt i fodboldkarrieren.

– Et er, at Ali er en fantastisk ydmyg person, som går rigtig målrettet efter at blive en rigtig dygtig fodboldspiller. Som spiller på banen er han ikke lige så ydmyg. Der er han modig og rigtig dygtig i én mod én-situationer. Det er noget af det, som kan bringe ham et godt stykke vej.

Nu siger du: ‘bringe ham et godt stykke vej’. Hvor stort et potentiale har han ifølge dig?

– Så tror jeg, at han rent faktisk godt kunne blive interessant på højeste niveau i Danmark på sigt. Det vil jeg vurdere, men han er ikke klar til det endnu. Hans potentiale berettiger ham dog til at spille på højeste niveau i Danmark på sigt, det er helt sikkert. Det er svært at vurdere, men jeg synes umiddelbart, at han har et spændende potentiale, siger Per H. Jensen til LigaBold.dk.

RB 1906 er moderklub til 2. divisionsklubben FC Roskilde. Ali Haider Shah har tidligere spillet på ungdomshold i Hvidovre IF og BSI. I 2019 var han på to træningsophold hos La Liga-klubben Getafe. Den 17-årige kantspiller har været i RB 1906 siden i sommer.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]