Ruben Bagger hjælper serieklub: Det er sjovt

FC Lejre-jubel efter den store pokaltriumf – Foto: FC Lejre

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Ruben Bagger var en markant skikkelse for Brøndby IF i 1990’erne og i starten og midten af 00’erne med sin store fysik og træfsikkerhed foran mål, hvilket kastede flere danske mesterskaber og hele 264 Superliga-kampe med 64 mål og 34 oplæg af sig.

49-årige Bagger forlod fodboldverdenen efter sit stop ved udgangen af 2007, men nu er den tidligere Superliga-angriber tilbage.

Ruben Bagger siger til LigaBold.dk, at han hjælper til i FC Lejre, hvis bedste hold i denne sæson har spillet i Serie 4. Den tidligere Brøndby-spiller er dog mest inde over klubbens andethold, der huserer i Serie 5.

– Det hedder sig, at jeg bare er hjælpetræner herude. Jeg hjælper lidt op omkring holdet og støtter Andreas (cheftræner for FC Lejres bedste seniorhold Andreas Sønderskov Nielsen, red.) og de andre derude.

– Jeg er der kun en gang om ugen, da jeg har en datter, der er handicappet, så jeg har ikke sat mere tid af end en gang om ugen. Vi har den aftale, at jeg er der i det omfang, som jeg nu kan, og så prioriterer jeg ellers familien, siger Ruben Bagger til LigaBold.dk.

Den tidligere Superliga-spiller tilføjer, at han på det seneste har ageret træner for Serie 5-holdet, og at han også deltager i diverse sociale arrangementer og dyrker fællesskabet i klubben.

Vil skabe liv i lokalområdet

For Ruben Bagger er det naturligt at hjælpe til i FC Lejre, der er beliggende 10-12 kilometer sydvest for Roskilde, da han bor lige i nærheden. Han vil gerne give noget videre til den næste generation, og Bagger ser gerne, at flere lokale spillere bliver en del af FC Lejre, og at der bliver skabt noget mere liv i fodboldklubben, der kan overføres til lokalområdet.

– Jeg bor jo i Osted, som er en del af det her Lejre-Osted, og jeg har boet her siden 1998, så det er bare den lokale klub. Det er ikke min barndomsklub, men det er den lokale klub herude. Det er sjovt, og der kom en masse unge op og spillede senior, og der kunne jeg godt se en idé i at være med til at forme dem lidt og skubbe dem i den rigtige retning i forhold til fodbolden.

Hvad giver det dig at være en del af FC Lejre?

– Jeg synes, at det er sjovt at arbejde med især de her unge spillere, som jo har en masse gåpåmod, og så er det også i nærmiljøet og i det lokale herude, så der bliver skabt noget liv, som kan samle byen, så der kan komme noget mere liv i idrætsforeningen. Det har tidligere været sådan i mange klubber, at så ville man rykke op i Sjællandsserien med djævelens vold og magt, og det synes jeg ikke, at man behøver i de små klubber.

– Om man ligger i Serie 4 eller Sjællandsserien, så er der ikke den store forskel, hvis man spørger mig blandt andet tilskuermæssigt. Der kommer de samme. Jeg tror hellere, at folk vil se de lokale spillere end nogle andetholdsspillere, der kommer fra nogle større klubber og så spiller i de mindre klubber. Der tror jeg hellere, at de vil have de lokale, og at det er naboens søn, der spiller nede på fodboldbanen.

Søn spiller på holdet

Ruben Bagger siger også, at han vælger at have størst fokus på Serie 5-holdet i FC Lejre, da en helt særlig person spiller på holdet.

– Jeg hjælper mest Serie 5-holdet, der er andetholdet, og Andreas (Andreas Sønderskov Nielsen, red.) har nok at se til med førsteholdet, og så har jeg en søn, der spiller på andetholdet også, så det er derfor, at jeg tager den, og så får vi også noget tid sammen der. Så det er også smadder-godt, men vi træner sammen alle sammen.

Hvordan er det at være i FC Lejre sammen med din søn?

– Ja, det sætter jeg stor pris på. Her skal man altid skille ad, om man er i familie, eller man er træner og spiller, og det fungerer egentlig fint. Så kører vi ud fra det princip hernede, at dem, der kommer til træning, det er også dem, som der spiller kampene.

– Jeg har det egentlig meget godt med, at selvom man er en meget dygtig fodboldspiller, hvis man ikke gider at komme til træning, så kan man heller ikke spille kampene, og det, synes jeg, er et rigtig godt princip at have, at hvis man ikke træner, så spiller man ikke kampe, så holdene bliver udtaget breddemæssigt. Man udtager dem, som der gider at være der, til at spille kampene.

Fodbold i et andet perspektiv

Den tidligere Brøndby-angriber siger, at han lige har skullet indfinde sig med, at fodboldkulturen i FC Lejre handler om andet end at vinde fodboldkampe, men Bagger roser spillernes store gåpåmod.

– Jeg bruger selvfølgelig en del af den viden, som jeg har fået om fodbold gennem karrieren, angående hvordan det skal spilles. Jeg har dog fået sat det i et lidt andet perspektiv, for når man spiller i Serie 4 og Serie 5 med de hold, der er, så skal jeg også acceptere, at det er ikke så meget liv eller død at spille fodbold som i Superligaen. De er rigeligt engagererede og kommer til træning hver gang, så den ros skal de have.

Godt klubfundament

Ruben Bagger mærker, at der er et rigtig godt fællesskab i klubben, hvor der er fokus på fællesskab og lokale spillere.

– Nu har jeg været der i lidt over et år. Før vi startede, var der faktisk ikke noget seniorhold i klubben, og så kom der en ny årgang op, så der er mange unge spillere omkring de 20 år. Så fik vi fat i dem og nogle flere, og jeg mener, at den er den vej, som man skal gå, at man får fat i de lokale spillere også for at holde fast i, at man skal blive ved med at spille fodbold, også selvom man bliver senior.

– Når man er de der 13-15 år, så er der alt muligt andet. Der er et godt klubfundament og foreningsliv, som også mødes ikke kun på grund af fodbold, men også fordi man har nogle gode kammerater. Det, tror jeg, er vejen frem for de små klubber her i landet, siger Ruben Bagger til LigaBold.dk.

FC Lejres Serie 5-hold endte som nummer ni i forårets sæson, mens serieklubbens Serie 4-hold blev nummer tre.

FC Lejre leverede tidligere i 2021 en pokalsensation, da Serie 4-mandskab sendte Sjællandsserie-holdet Herlufsholm GF ud af Sydbank Pokalen.

I den efterfølgende kamp tabte FC Lejre til Danmarksserie-holdet Herlev IF.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]