Sjælland Serie 2 Pulje 3

Såby Fodbold kan snart fejre 100-års fødselsdag

Såby Fodbold – Foto – Såby Fodbold

Ser man på Såby Fodbold, så kan man vel godt sige, at I er en breddeklub, der tør have store ambitioner, hvordan vil du beskrive Såby Fodbold som klub, hvis man ser på den udefra?
Vi kan klart nikke genkendende til, at Såby Fodbold er en breddeklub med ambitioner, hvilket også er sådan, vi ønsker at fremstå. Igennem flere år er der gjort et stort stykke arbejde fra klubbens side, og der er særligt blevet skruet op for ambitionerne det seneste halve år. Hvis man udefra kigger på Såby Fodbold, ser man en breddeklub, som er båret af trænere, frivillige, spillere, forældre, sponsorer, bestyrelse med videre, faktisk en klassisk foreningsklub. Der er ingen tvivl om, at der lægges rigtig mange kræfter i sådan en lille lokalklub som vores, som ynder at bakke op om medlemmernes ve og vel, og samtidig også gerne vil understøtte holdene og deres ambitioner. Derudover har Såby Fodbold en familiær tilgang, som gør, at hvis man spiller fodbold i Såby, er man ligesom en del af familien. Dette betyder også, at der er mange, der kører langt for at spille i vores klub, da holdånden er noget helt specielt.

I henhold til de ovennævnte ambitioner, hvordan vil du beskrive disse, samt føler du, de er realistiske at opnå indenfor de kommende år?
Vi har klare ambitioner om at støtte op om alle hold: Lige fra U7 til Superveteran. Nogle ambitioner, har vi tro på, kan realiseres indenfor kort tid, og andre vil tage noget længere tid, men vi er ret sikker på, det kan realiseres indenfor en årrække. For eksempel har vi netop i december 2020 nærmest gjort det umulige. Vi har startet et U17/U19 hold op under et turbulent corona-år. Der er ikke set et U17/U19 hold de seneste 20 år i Såby Fodbold, og vi har modtaget super respons, både fra spillere, trænere sponsorer med videre. Det er faktisk en kæmpe succes, og vi er meget taknemmelige for opbakningen. Vi har som bekendt også mandet op på trænerstaben på både vores Senior 1- og Senior 2-hold, så vi nu står meget stærkt kompetencemæssigt og dette skaber rammerne for vores dygtige spillere. Samme setup gør sig også gældende på før omtalte U17/U19. Og når vi taler om ambitioner, er det klart, at med det flotte efterår for Senior 1, går vi efter, at vi skal spille i Serie 1 efter sommerferien. Ikke nok med det, så har vi også ambitioner om, at Senior 2-holdet skal med på rejsen, og hvis muligt i år komme i Serie 3, hvis tallene kan flaske sig. Ambitioner, der rækker længere ud, har vi skam også. Vi har en klar målsætning om at understøtte vores fælles ønsker, det kan være lige fra en ”Ude-Tut”, det vil sige en mad- og drikkebod, der kan servicere tilskuere og vores hold udenfor. Muligheder for en ekstra bane, qua vi ser en positiv tilgang til Såby Fodbold. Vi har mange ambitioner, men der skal vel også være lidt til en anden gang.

Når man taler med andre, så bliver Såby Fodbold udover at være en breddeklub også beskrevet som en “familie-klub”, hvad, tror du, folk mener det, og hvorfor?
Som jeg før har nævnt, er vores klub og det fællesskab, vi har, lidt som en stor familie. Mange af os kender hinanden eller har set hinanden før. Nogle er tilflyttere til byen, andre har spillet fodbold i klubben, siden de kunne gå. Nogle har fået børn, der nu også spiller, og nogle kender nogle fra deres arbejde, som nu også spiller her. Ja, vi er en god blanding af det hele, og når vi har det godt sammen og knytter bånd, så skabes den familiære følelse, som er det stærkeste sammenhold, man kan få. Så vi er meget stolte af, hvis vi, som du nævner, opfattes som en “familie-klub” for det er vi også.

I kan som en “lille klub” alligevel bryste jer af at have jeres egen supportgruppe “Såby Fanaticos”, hvad betyder de for jer som klub og for spillerne i henhold til den stemning, de formår at skabe?
Der er ingen tvivl om, det at have sin egen supportgruppe er noget helt magisk både for klubben og spillerne, og vi er mega stolte over den. Man kan helt få gåsehud, når man eksempelvis til en pinsekamp mod vores naboklub, ser en gruppe “Såby Fanaticos” i samme trøjedesign med medbragte flag, trommer og horn gå i samlet flok igennem byen, for at sætte kursen mod det berømte “Såby Fanaticos”-hjørne, stik syd/øst på Såby Stadion. Derfra kan man nyde både synet af dem, samt deres slagsange og gode humør, det giver den helt rigtige stemning. Man er helt sikker på, at når denne gruppe er repræsenteret, så yder spillerne også 120 procent, og stemningen på stadion stiger markant!

Slutteligt kan I snart fejre 100-års fødselsdag, hvordan skal det (hvis muligt på grund af corona) fejres, og hvorfor?
Ja, det er ret vildt, vi snart kan fejre 100 års fødselsdag, og der er ingen tvivl om, at hvis corona har sluppet sit grimme tag, vil vi fejre denne 100 års dag med et brag af en fest. Det er helt sikkert noget specielt at kunne bryste sig at være en 100-årig klub med en flot fodboldhistorie, især når det er sådan en lille landsbyklub, som vi er. Selve fejringen skal helst ende i en form for folkefest, hvor klubben og lokalsamfundet i alle aldre samles om at fejre det unikke ved at have en fodboldklub, der har eksisteret så længe. Der er helt klart lagt op til en fejring, der vil gå over i Såbys historier uden at sige for meget.

TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK

HAR DU ET TIP OM EN GOD HISTORIE I DIN KLUB, SÅ SKRIV HJERTENS GERNE TIL LIGABOLD@BOLD.DK VORES MÅL ER AT KOMME VIDT OMKRING I FODBOLDDANMARK, OG DET KAN DINE TIP HJÆLPE OS MED.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]