Salomonsson er ny sportschef i Tårnby FF

Carsten Salomonsson – Foto – FC Roskilde

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Tårnby FF reddede sig en sæson mere i Danmarksserien efter 2-0-sejren over Greve i den sidste spillerunde, men klubben er i fuld gang med at forberede sig til den kommende sæson i Danmarksserien.

Amager-klubben har store ambitioner og vil gerne opbygge et professionelt setup, og det skal en ganske erfaren mand hjælpe klubben med.

Den tidligere FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson siger nemlig til LigaBold.dk, at han skal være sportschef i Tårnby FF, og han synes, at klubben har gang i noget spændende.

– Jeg er gået med til bygge den sportslige sektor op. Man vil gerne videre og prøve at komme i divisionerne, og så har man spurgt mig, om jeg vil hjælpe med at lave et mere professionelt setup derude. Det er fuldstændig på frivillig basis. Det er simpelthen fordi, jeg synes, at det er et utroligt spændende projekt.

– Jeg har nu fulgt dem i to måneder på sidelinjen, og det er en utrolig fin trup og nogle gode spillere, men der mangler nogle ting derude. Det er en ung klub, og det er der, hvor jeg kan bidrage med noget mere struktur, siger Carsten Salomonsson til LigaBold.dk.

Carsten Salomonsson kender Tårnby FF-cheftræneren Timos Adraktas fra deres fælles fortid i Fremad Amager, og det er blandt andet derfor, at han har sagt ja til at hjælpe.

– Da jeg havde Fremad Amager i 2010, der var Timos assistent derude, og så har vi holdt kontakten ved lige på et personligt plan. Så ringede han, da jeg skulle til at sælge (FC Roskilde, red.), om jeg ikke ville hjælpe dem, sammen med deres formand Kristian, som har fortalt om deres projekt, så jeg synes, at det er rigtig, rigtig spændende, fordi det er en ung klub, hvor man kan gøre nogle ting, og der er ikke så mange ‘lig i lasten’ i sådan en ung klub.

– Det er faktisk sjovt at komme ind i sådan én, der ikke er en traditionsklub, hvor det er en klub, hvor man selv skal skabe traditionerne. Klubben er jo ikke mere end cirka 15 år gammel.

Tårnby FF skal forstærke sig

Den tidligere FC Roskilde-ejer siger, at han har været inde over holdet i lidt tid for at se, om det var noget for ham, inden han tog den endelige beslutning.

Til den kommende sæson skal Tårnby FF duellerer mod Ringsted IF, B 1908, KFUM, Køge Nord FC, AB Tårnby, Skovshoved, Holbæk, LSF og GVI i Danmarksserien Pulje 2, og her rykker nummer ét i puljen op i 3. division.

Salomonsson og Tårnby FF har et klart mål for den kommende sæson.

– Vi melder friskt ud, at vi går efter top tre. Det er vores mål.

Carsten Salomonsson siger, at godt 90 procent af den nuværende trup fortsætter, hvilket glæder Salomonsson, men klubben kommer også til at hente et par forstærkninger til holdet. Klubben har lige nu flere tidligere Superliga-spillere i truppen i form af Nikola Saric, Simon Richter, Patrick Da Silva og Andreas Granskov.

– Vi mangler at få en assistenttræner ind og tre spillere med divisionserfaring. Det skal vi have ind nu, siger Carsten Salomonsson til LigaBold.dk.

Tårnby FF endte som nummer to i Danmarksserien Nedrykningsspil Pulje 1 med 44 point efter 27 kampe.