2 Division Pulje 2

Santin: Er muligt med større trænerjob på sigt

Cesar Santin – Foto – Hillerød

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Søndag kom det frem, at den tidligere FC København-profil Cesar Santin fremover skal være futsaltræner i Hillerød Fodbolds specifikcenter. Her skal han træne børn i alderen 11-12 år og samtidigt hjælpe den nuværende futsaltræner i Hillerød Fodbold Christian Ravnkilde.

Rollen som træner er ganske ny for Cesar Santin, og brasilianeren siger til LigaBold.dk, at han gerne vil tilegne sig mere erfaring som træner.

– Jeg vil gerne have mere erfaring som træner, men jeg vil også gerne skubbe børnene i den rigtige retning og være en inspiration for dem. Jeg vil gerne vise, at futsal er godt for dem, hvis de gerne vil blive gode fodboldspillere. Hvis du træner futsal, så mener jeg, at man kan blive en bedre fodboldspiller, siger Cesar Santin til LigaBold.dk.

Lige nu har Cesar Santin fokus på sit job som futsal-træner, men da brasilianeren bliver spurgt til, om en trænerkarriere lurer om hjørnet, er Santin ikke afvisende.

– Jeg har tænkt så meget over fremtiden. Lige nu tænker jeg på at skubbe nogle børn i den rigtige retning og give dem erfaring og inspiration, selv hvis nogle af dem ikke vil være professionelle fodboldspillere, så får de lidt erfaring fra én, der har spillet Champions League.

Kunne du tænke dig at træne et professionelt hold på et tidspunkt?

– Det kan være, at jeg kommer til at træne et professionelt hold i fremtiden. Det er muligt, men næste sommer kommer jeg også til at lave camps for børn (i Odense KFUM, red.). Lige nu tænker jeg kun på dette job, men i fremtiden kunne det være muligt at være en træner. Lige nu arbejder jeg med børnene og prøver at give dem lidt erfaring.

Futsal giver god teknik

Cesar Santin har en speciel kærlighed til futsal. Det var nemlig på den måde, det hele startede på for Santin i de unge dage i Brasilien. Ifølge Santin kan futsal give nogle gode fodboldfærdigheder.

– Jeg startede min fodboldkarriere med futsal. Jeg har dog ikke spillet futsal i mere 20 år. Vi har nogle gode børn der, og de er meget opmærksomme, når jeg træner dem. De vil gerne lære, og for børn er det vigtigt at starte med futsal. Man forbedrer sin teknik ved futsal. Man lærer at tænke hurtigt, da du ikke har lang tid til at tænke i futsal. Det går godt med børnene.

Hillerød tog kontakt til Santin for lidt siden og fortalte ham om muligheden for at træne futsal i Hillerød, da klubben vidste, at Santin havde startet karrieren med futsal, fortæller brasilianeren.

Lige nu er det meningen, at den tidligere FCK-profil skal træne børnene i hele vinterperioden.

Færdig i Fremad Valby

39-årige Cesar Santin har i denne sæson spillet en smule fodbold i Danmarksserie-klubben Fremad Valby, hvor han er noteret for tre mål i efteråret. Det er dog slut nu.

– Jeg spiller ikke. Jeg er stoppet. Jeg var der på grund af Aroldo Strack, som var træner derude. Nu kommer han ikke til at være derude mere, og så besluttede jeg også at stoppe derude.

Brasilianeren har tidligere sagt til LigaBold.dk, at han gerne vil oprette en fodboldskole, hvor man som fodboldspiller kan lære at score mål. De planer er dog sat lidt på standby grundet coronakrisen.

– Lige nu er vi sat lidt tilbage på grund af coronakrisen. Jeg håber, at vi kommer til at starte op næste år, og der håber jeg så, at corona går væk, så vi kan fokusere 100 procent på det, siger Santin til LigaBold.dk.

Cesar Santin spillede 220 kampe med 84 mål til følge for FC København, og det gør ham til den næstmest scorende spiller i FCK’s historie. LigaBold.dk har tidligere interviewet brasilianeren om den flotte fodboldkarriere, og det kan du læse meget mere om her. 

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]