Danmarksserien Pulje 1

Serie 1-bomber skifter til DS-topklub

Jakob Kloppenborg – nederste række, nummer tre fra venstre – Foto – AIK 65 Strøby

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Danmarksserie-klubben Karlslunde IF opruster forud for forårets kampe. Tidligere på året har klubben hentet både Stephan Petersen og Niklas Myhrmann.

Nu kan Karlslunde glæde sig over at få endnu en spiller ind i folden, og det er en ganske målfarlig herre.

23-årige Jakob Kloppenborg scorede 15 mål i 11 kampe for Serie 1-klubben AIK 65 Strøby Fodbold i efteråret, og nu skifter kantspilleren til Karlslunde, siger han til LigaBold.dk.

– Jeg har valgt at skifte til Karlslunde, da det er en enestående mulighed for at prøve mig selv af på et højt niveau i en fed, ung trup med et nice trænerteam, som jeg kun har oplevet som imødekommende. De har været rigtig gode til at tage imod mig, siger Jakob Kloppenborg til LigaBold.dk.

Kloppenborg nævner, at flere klubber har henvendt sig, men Karlslunde IF endte med at løbe med ham.

– Jeg havde et rigtig godt efterår, og jeg er blevet kontaktet af en del klubber. Derudover kender jeg et par stykker ude i Karlslunde, som jeg kunne snakke med, hvordan det er i klubben. Så blev vi enige om, at jeg skulle starte med at prøvetræne. Efter at jeg har trænet med, er vi blevet enige om, at jeg skal være en del af holdet og skifte til Karlslunde.

Skiftet er en smule specielt for Jakob Kloppenborg. Han har haft en tilknytning til AIK 65 Strøby Fodbold i 18 år som enten spiller eller træner kun afbrudt af små afstikkere til Herfølge og Køge i Sjællandsserien.

– Det er første gang, at jeg nu ikke kommer til at have en tilknytning til klubben, så det er selvfølgelig specielt.

– Det var dog samtidig en mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til. Jeg synes virkelig, at det er spændende ude i Karlslunde, og jeg kender nogle folk. Jeg føler, at jeg har noget at bidrage med, så det vil jeg gerne prøve af.

Vil rykke op

Karlslunde er placeret lunt i svinget i Danmarksserien Pulje 1 på en førsteplads med 25 point efter ti kampe. Det er syv point mere end Ishøj IF, KFUM og Køge Nord FC på de efterfølgende pladser. For Kloppenborg er det også et mål at rykke op med Karlslunde.

– Jeg vil gerne udvikle mig og blive en bedre spiller. Jeg vil være med til at hjælpe holdet, så vi kan fortsætte den gode stime, som vi har været inde i, og så kan vi forhåbentlig rykke op i divisionerne efter sommerferien, alt efter hvad der nu skal ske. Det er mit personlige mål at hjælpe til med det.

Kloppenborg har tidligere været ungdomsspiller i HB Køge og Nykøbing og havde egentlig lidt afskrevet divisionsfodbold, men nu har han fået motivationen tilbage.

For kantspilleren har efteråret været ganske godt, hvor han har haglet mål ind i Serie 1. Hele 15 mål i 11 kampe blev det til for 23-årige Jakob Kloppenborg, og han har nydt succesen.

– Det har været utroligt fedt. Jeg havde et efterår, hvor tingene bare lykkedes. Jeg scorede på mine chancer, og jeg har haft folk, der var gode til at sætte mig op, så det har været et virkelig fedt efterår. På trods af corona og alle de andre ting, der har været, så har jeg præsteret utroligt godt, så det har været fedt.

Hurtig og teknisk stærk

Nogle af de kvaliteter, som kantspilleren besidder, er blevet andet hurtighed og snilde i feltet.

– Jeg er en teknisk stærk, venstrebenet kant. Jeg har et godt spark og er ekstrem løbestærk. Jeg har masser af meter i benene og er god til at løbe dybt. Derudover har jeg evne til at stå på det rigtige sted, og så er det bare med at sparke dem i kassen.

Karlslunde IF er en af de serieklubber, der er begyndt at træne i små grupper af fire spillere plus en træner, men det er gået fint trods omstændighederne, synes Kloppenborg.

– Det er selvfølgelig specielt, da vi er fire i en gruppe. Samtidigt synes jeg dog, at klubben er god til at få det til at fungere. Der er en masse fysisk træning og løb med bold, så de gør deres bedste for at få det optimale ud af det. Derudover er det også specielt, da jeg ikke har mødt alle spillere i truppen endnu, da vi er i små bobler. Så det er primært dem, som jeg kender i forvejen og så trænerne, som jeg har mødt. Det er en speciel måde, men vi får det bedste ud af det, siger Jakob Kloppenborg til LigaBold.dk.

Næste turneringskamp for Karlslunde IF er efter den nuværende plan 20. marts mod Husum BK i Danmarksserien.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]