Jylland Serie 1 Pulje 8

Serie 1-hold har gjort brug af Asbjørn Sennels

Asbjørn Sennels – Foto – Asbjørn Sennels

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Asbjørn Sennels har oplevet meget i løbet af fodboldkarrieren.

Af meritter kan kampe for det danske landshold og i Superligaen nævnes, men selvom den garvede back er blevet 42 år, så huserer han stadig i de danske serierækker.

Den tidligere Brøndby- og Viborg-spiller siger til LigaBold.dk, at han er vendt tilbage til Viborg, hvor han i efteråret har hjulpet Serie 1-holdet. Han gør sig dog mest på oldboysholdet.

– Det er min klub, hvis jeg lige ser bort fra min barndomsklub Brabrand, så er Viborg den klub, der ligger mit hjerte nærmest, siger Asbjørn Sennels til LigaBold.dk.

Er planen, at du skal fortsætte med at spille for Viborg?

– Jeg bliver ved med at spille oldboys. Vi har et rigtig godt hold, og vi kom i finalen ved de jyske mesterskaber, så det er et rigtig fint oldboyshold at spille på. Så kan jeg måske hjælpe på serieholdene, om det så bliver Serie 1, 2 eller 4, det må vi se.

Asbjørn Sennels har været med i to kampe for Viborgs Serie 1-hold, og han kan også godt mærke, at han er blevet 42 år specielt dagene efter en kamp.

– Jeg har ikke trænet ret meget. Jeg har været til træning to gange med Serie 1-holdet, fordi det lige passede ind. Jeg er også kun blevet skiftet ind i de to kampe. Jeg kan nok ikke længere være med i en hel kamp på Serie 1-niveau. Det handler også om restitutionstiden, fordi det kan godt være, at jeg kan spille en kamp nogenlunde, men man kan godt mærke, at kroppen så bruger lidt længere tid på at blive klar til næste kamp.

Læser spillet

Den tidligere landsholdsspiller siger, at han ser lovende takter på Viborgs Serie 1-hold, som blev nummer fire i Jylland Serie 1 Pulje 8, og holdet er ved at bygge noget op af unges spillere.

Han mener dog stadig, at han kan bidrage med noget rutine og erfaring, der kan hjælpe de unge spillere.

– Det bedste amatørhold i Viborg var lidt højere oppe for nogle år siden, og der var jeg selv med, inden jeg rykkede ud til Tjele Vest. Der var jeg med i Danmarksserien, så det er et hold, der lige er faldet et niveau over de seneste par år. Nu er der kommet nogle nye, unge spillere til, så man er ved at bygge noget op igen, så man kan forhåbentlig kan rykke op igen. Om det bliver til foråret, der ved jeg ikke, men det er et hold, der er på vej fremad.

Men du har jo noget rutine og erfaring, som du kan bidrage med?

– Ja, det synes jeg lige præcis. Selvom benene ikke bevæger sig så hurtigt længere, så er det bare det med at læse spillet, og hvor man skal stå henne for at være effektiv på en fodboldbane og gøre en forskel både med og uden bold, så der trækker man da på noget, og så er jeg min alder taget i betragtning i fin nok form. Jeg kan forhåbentlig bidrage med et eller andet og dirigerer lidt.

På oldboysholdet spiller Sennels sammen med Anders Winther, som han havde som holdskammerat i den første periode i Viborg. Sennels nyder at spille for Viborg, hvor han kan få lov til at spille fodbold uden så mange dikkedarer.

– Jeg har følt mig godt modtaget på oldboysholdet. Ikke bare fordi, at vi har spillet noget god fodbold, men jeg synes virkelig, at det har været hyggeligt.

– Der er noget dejligt nemt ved det, at vi onsdag aften kan komme ud at få en øl bagefter og lidt hygge i omklædningsrummet, og vi skal kun møde en halv time før kamp. Ikke noget med et langt taktisk oplæg, så det er lidt nemmere at få passe ind, og det har jeg været glad for, siger Asbjørn Sennels til LigaBold.dk.

Asbjørn Sennels står noteret for 215 kampe i den bedste danske række med fire mål og 17 oplæg til følge. Backen fik også to A-landskampe, fire opgør for Ligalandsholdet og ti U21-landskampe.

Sennels har også tidligere fortalt om karrierens meritter til LigaBold.dk, og den artikel kan du læse om her.