Sydbank Pokalen

Serie 1-hold vil drille ex-SL-spillere i pokalen

CBS Sport – Foto – CBS Sport

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Tirsdag aften duellerer Serie 1-mandskabet CBS Sport og Danmarksserie-holdet Tårnby FF mod hinanden i tredje kvalifikationsrunde af Sydbank Pokalen 2021/2022 på Frederiksberg i København.

Her er Tårnby FF stor favorit til at sikre sig videre avancement, og klubben har også flere tidligere Superliga-spillere i truppen heriblandt Andreas Granskov, Simon Richter og Nikola Saric.

Det er dog ikke noget, der afskrækker Frederik Carsten Henriques, der er målmand for CBS Sport. Den 26-årige målmand siger til LigaBold.dk, at presset er på Tårnby FF, og at holdet vil forsøge at drille favoritten.

– Det er en god modstander, som vi skal møde, og det er et hold, der er to rækker over os. Det er uden tvivl et hold med en masse kvalitet. Så jeg tror, at vi går lidt ud med forventninger om, at vi har alt at vinde, og det er dem, som skal komme til at styre kampen.

– Det er dem, der har alle forventningerne, så vi skal ud at spille en sjov kamp, hvor vi viser, at vi også godt kan spille fodbold på en forhåbentlig solskinsfuld tirsdag, så jeg forventer, at det er et hold med rutine, erfaring og dygtige spillere. Så må vi se, om de kan leve op til det forventningspres, som jeg føler lægger mere på dem end på os, siger Frederik Carsten Henriques til LigaBold.dk.

Hvordan bliver det at skulle stå over for spillere som Simon Richter, Andreas Granskov og Nikola Saric?

– Det er jo klart, at de har nogle flotte fodbold-CV’er, som de færreste Serie 1-spillere kan matche. Det er en sjov udfordring og en sjov historie at fortælle, men nu har vi også ligget i række med FC Græsrødderne, hvor der er nogle tidligere prominente navne, hvor vi spillede uafgjort i den ene og tabte den anden snævert.

– Det er ikke fordi, vi bliver forblændet, at der er nogle, der har et flot fodbold-CV’er. Det er 22 mand mod hinanden, og alt kan ske. Specielt i pokalturneringen kan der ske overraskelser, men det er da klart, at det er Tårnby, som skal bevise mest, og så må vi bare kigge os selv i øjnene og dø med støvlerne på. Det er en sjov historie, og det er sjovt at møde folk, der er dygtige, og så må vi gøre vores bedste, det er vores indstilling.

Er det en ekstra motivation at skulle møde et godt hold med den type spillere?

– Ja, det er altid sjovt at skulle ud at drille de store drenge. Det er altid motiverende at gå ud at vise, at vi også kan spille fodbold. Bare fordi, vi ligger to rækker under dem, så betyder det ikke, at vi ikke kan byde dem op til dans. Det er helt klart motiverende, at vi har alt at vinde i den kamp, men det bliver en virkelig svær opgave, da Tårnby er et godt hold, der ligger godt til og har nogle dygtige spillere. Det er da motiverende at skulle møde et dygtigt hold.

Så du tror på, at I kan drille dem?

– Ja, det håber jeg, men vi har desværre nogle skader til vores faste spillere blandt andre Simon Hundebøll, som, jeg tror, scorede 18 mål i 12-13 kampe for os i efteråret, så det er selvfølgelig en ærgerlig spiller at have ude. Men vi er et godt, harmonisk og homogent hold, så jeg tror, at vi kan drille de fleste, så det håber jeg, at vi kan. Vi går ud med forhåbningen om, at vi kan vinde, ellers er det ikke sjovt at spille, hvis man ikke går ind med tiltroen, at man kan overraske.

Består af spillere fra Fyn

Serie 1-holdet CBS Sport består hovedsageligt af en gruppe spillere fra Fyn, der har kendt hinanden i 10-15 år. De rykkede til København for at studere, og stille og roligt har fyrene fra Fyn overtaget holdet. Frederik Carsten Henriques siger, at mandskabet forsøger at spille ‘god’ fodbold.

– Vi kan godt lide at spille fodbold. Størstedelen af os fra CBS Sport stammer fra Fyn af, hvor vi alle sammen har spillet ungdomsfodbold på kryds og tværs med eller mod hinanden, så størstedelen har en god fodboldopdragelse hos eksempelvis OB, Næsby eller FC Fyn, da de eksisterede. Så vi kan lide at have bolden og spille fodbold.

– Vi synes også, at det er sjovest at spille fodbold, så det ikke bare bliver ‘kick and rush’, som det typisk er ude på Kløvermarken, hvor det ikke inviterer til, at man kan spille god fodbold. Så vi vil gerne prøve at have bolden og spille vores chancer ved at have bolden, så modstanderne løber efter den, i stedet for vi skal løbe efter den. Ellers har vi en struktureret defensiv, hvor vi sørger for at få lukket godt, det er nok vores styrker.

Målmanden håber at se mange tilskuere til pokalopgøret, men han regner ikke med det, da mange har et begrænset kendskab til Serie 1-holdet.

– Potentialet er til det, men jeg ved ikke, hvor mange af de studerende, der kender til CBS Sport. Det er lidt en atypisk fodboldklub, fordi det egentlig er en studenterforening og ikke en decideret klub på samme måde, så jeg ved ikke, om kendskabsgraden er så stor i forhold til vores hold end eksempelvis Husum, som vi har ligget i række med, der har 50-100 tilskuere.

– Jeg håber da, at folk kommer ud og kigger, men vi har desværre ikke den hele store tilskuerbase, som vi egentlig godt kunne få, men jeg tror ikke, at der er nok, der kender til CBS Sport, fordi vi er en studenterforening, og ikke på samme måde er en klub som størstedelen af alle andre førstehold.

Sejr skal fejres med øl

Hvis det bliver til en overraskende-sejr over Danmarksserie-holdet, bliver det fejret på behørig vis, siger Henriques. Han er sikker på, at holdet kommer til at levere en god kamp.

– Vi kan godt lide øl på holdet. Vi går til fodbold på grund af det sociale sammen med vores kammerater, så selvfølgelig betyder vores kammerater rigtig meget, så jeg er helt sikker på, at der bliver knappet nogle bajere op, hvis vi skulle tage den.

– Hvis vi ikke skulle gå videre, så er vi stadig en flok gode kammerater, der spiller fodbold sammen, så selvfølgelig vil vi vinde, og det vil vi i hver kamp, så vi tror også på overraskelsen mod Tårnby. Så hvis vi vinder, så er jeg sikker på, at vi vil fejre det, hvis ikke, så har vi stadig oprejst pande, fordi jeg er sikker på, at vi kan være vores indsats bekendt, siger Frederik Carsten Henriques til LigaBold.dk.

CBS Sport slog Serie 3-holdet SC Amager ud i anden kvalifikationsrunde, mens Tårnby FF først træder ind i Sydbank Pokalen i denne runde.

Serie 1-holdet er placeret som nummer fem i den københavnske Serie 1 med 34 point efter 20 kampe, mens Danmarksserie-holdet topper Danmarksserien Nedrykningsspil Pulje 1 med 37 point efter 23 kampe.

LigaBold.dk kommer til at være til stede på kunstgræsbanerne på Jens Jessens Vej på Frederiksberg for at dække pokalopgøret mellem CBS Sport og Tårnby FF, der har kampstart klokken 19.

Efter kampen kan du læse om pokalopgøret på LigaBold.dk og bold.dk.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]