Jylland Serie 1 Pulje 9

Serie 1-klub overtalte Svenne Poulsen til job

Vorup Vorup

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

I den kommende sæson får Serie 1-klubben Vorup FB en tidligere topspiller som cheftræner, da den tidligere Randers FC- og AGF-spiller Svenne Poulsen overtager styringen. Han afløser en anden tidligere topspiller i form af Michael Hansen.

40-årige Svenne Poulsen har længe troet, at han var på den rette hylde som U19-træner i Randers Freja, men alligevel har han valgt at prøve kræfter med et seriehold på seniorniveau.

Den tidligere Superliga-spiller siger dog til LigaBold.dk, at han til at starte med takkede pænt nej til tilbuddet fra Vorup FB. Han kunne dog ikke helt slippe tanken, og da klubben kontaktede ham igen, blev Poulsen overtalt og sagde ja til trænertjansen. Inden midtbaneslideren takkede ja til Vorup, afviste han flere serieklubber.

– Jeg var egentlig fast besluttet på, at det med at træne et ungdomshold, det var lige mig, og der jeg skulle være. Jonas Mogensen (fra det sportslige udvalg i Vorup FB, red.) havde dog ringet til mig og spurgte, om det kunne have interesse at være træner i Vorup. Der sagde jeg, at det havde jeg faktisk ikke lyst til, fordi jeg var, hvor jeg skulle være. Så kunne jeg godt mærke, at da jeg snakkede med ham, der var der alligevel et eller andet, som kunne være meget spændende ved at blive cheftræner for et serietræner, for at finde ud af om det også var noget for mig, eller om ungdomsfodbold var 100 procent mig.

– Jeg har ikke prøvet at være senior-cheftræner før, og her kan man vælge, hvem der er bedst, og ens hold der er førsteprioritet, og man kan sætte sit præg på det. Da Jonas så ringede til mig igen og spurgte, om jeg var helt sikker, så måtte jeg sige, at der var lidt i maven, der vendte rundt, og det kunne godt være, at det var noget alligevel. Så sagde han, at vi kunne altid holde et møde. Vi holdt et par møder, og så kom det i stand. Det værste, som kan ske, det er, at det ikke er mig, og så kan jeg gå tilbage til ungdomsfodbolden igen, siger Svenne Poulsen til LigaBold.dk.

Har du fået andre henvendelser og tilbud fra serieklubber, som du har sagt nej til, inden du sagde ja til Vorup?

– Jeg havde tre andre serieklubber, som har haft ringet til mig, men det var ikke lige mig. Jeg har også fået et par forespørgsler på, det at træne et seriehold kunne være mig, og det var det ikke på det tidspunkt. Så tænkte jeg, at nu vil jeg prøve det af i Vorup.

Svenne Poulsen siger, at han overtager et ganske ungt Vorup-hold, og det passer ham godt. Han nyder nemlig at arbejde med unge spillere, og Poulsen glæder sig til at komme i gang.

– Her i starten skal jeg mere sætte mit præg på det. Det er klart, at med tiden vil man gerne komme højere op. Der er mange af de andre klubber i byen, der ligger i Jyllandsserien. Jeg har et mål om, at vi skal rykke op, inden jeg er færdig her. Det er dog noget helt nyt, så der er mange ting. Jeg kender et par af spillerne, som jeg selv har spillet med, men ellers kender jeg ikke så meget til holdet.

– Det er nyt for mig, at jeg skal være med til at bygge det op. Jeg går også meget op i ungdomsspillerne, og at de bliver implementerede i førsteholdstruppen. Den er den måde, som jeg gerne vil spille fodbold. Det skal være den måde, som jeg gerne vil spille fodbold på, som skal skinne igennem, så vi kan komme op og spille i Jyllandsserien. Det vil være mit mål.

Var det projektet i Vorup, der gjorde, at du sagde ja til trænerjobbet?

– Ja, det var det, men også at jeg lige har kunnet vende det nede i maven og oven i knolden. Inde i Randers Freja var min primære opgave at gøre U19-spillere klar til førsteholdet. Det vigtigste var, at jeg gjorde spillerne klar til Serie 2 og Jyllandsserien. Det lykkedes rigtig godt, men det betød også, at jeg skulle afgive nogle af mine bedste spillere til de hold. Så gør det det sværere pointmæssigt, når man mister to-tre spillere til andre hold. I Vorup er det helt anderledes.

– Her er det mig, der kan vælge, og mit hold bliver førsteprioritet. Det kan godt være hårdt at køre til Hjørring som U19-træner, og så have tre spillere med på andre hold. Hvis man nu havde dem på holdet, så ville man højest sandsynligt have fået tre point med hjem. At køre så langt væk uden at have det stærkeste hold. Der kunne jeg mærke, at man som træner både vil udvikle, men også frem i rækkerne.

Er det også for at få en indikation på, om det kunne være noget at være seniortræner på et højere niveau på sigt?

– Ja, det er en af de ting, som også har gjort, at jeg har sagt ja. Nogle gange kan må få nogle sindssyge afbud fra de unge knægte, er det også noget, man får i Serie 1-bold, og om er seniorfodbold noget for mig. Jeg kan jo godt lide at have med unge mennesker at gøre, men det er også et ungt hold. Det er lidt en forsmag på, om seniorbold er noget for mig.

Seriøsitet og god mandskabspleje

Når Svenne Poulsen selv skal beskrive, hvilken trænertype han er, så har han nogle klare pejlemærker, hvor boldbesiddende fodbold og god mandskabspleje samt seriøsitet er i højsædet.

– Spillemæssigt er jeg en træner, hvor jeg gerne vil have, at mit hold har bolden. Så længe vi har bolden, så scorer modstanderen ikke. Hvis det sker, så er der nogle, som ikke kommer til at spille ret mange kampe, for selvmål duer ikke for mig. Jeg vil gerne være boldbesiddende. Jeg er også en træner, som når vi træner, så træner vi. Hvem der spiller i Premier League, hvem de har kysset med i weekenden, og hvem de har været på date med, det er fuldstændig lige meget, når vi træner.

– Alt det hygge-noget kan komme bagefter. Derudover vil jeg gerne være spillernes træner. De kan altid komme til mig, og min dør er altid åben. De kan altid komme og spørge, men de skal ikke være i tvivl om, hvem der bestemmer. Jeg vil være lydhør og altid klar på en snak. Så jeg vil være boldbesiddende og gå meget op i mandskabspleje. Hvis mandskabsplejen ikke er der, og spillerne ikke er der, så er det svært at få et hold til at fungere, så det vil jeg gerne gøre.

– Det kan godt være, at vi ikke altid er enige om tingene, men jeg vil være lydhør over for, hvad spillerne kommer med, og så må vi tage den derfra. Jeg vil være hudløs ærlig over for dem, og de får tingene at vide, som de er. Det er mig, som bestemmer, og de må gerne komme med forslag, og det er ikke sikkert, at jeg har ret. Når kampen kører, så er der kun én, der har ret, og så må de komme og sige det, de tænker, bagefter. Men under kampen er det mig, der bestemmer.

Vil stadig spille seriebold

I efteråret spillede Svenne Poulsen Serie 2-fodbold i Randers Freja. Det er slut for midtbaneslideren, og han lægger ikke skjul, at han kommer til at savne Serie 2-holdet i Randers Freja. I stedet for regner han med at trække i Vorup-trøjen og hjælpe klubbens Serie 3-hold.

– Planen er, at jeg skal spille, når jeg kan. Der er to Serie 3-hold i Vorup. Et af dem er med nogle gamle, hvor mange af dem, som jeg spillede med i Vorup i sin tid, er med. Nogle af dem er stadig lidt yngre end mig, men de har lavet et hold. Så jeg tænker, at det vil være fint nok at være med, hvis det passer ind. Ellers har jeg Old Boys inde i Freja, som jeg holder ved, siger Svenne Poulsen til LigaBold.dk.

Den oprindelige plan var, at Vorup skulle starte op 16. januar, men sæsonstarten er blevet udskudt. Svenne Poulsen siger, at spillerne har fået løbeprogrammer med hjem og har en intern løbekonkurrence, der kan holde dem til ilden.

Svenne Poulsen nåede at spille 37 Superliga-kampe i løbet af karrieren. Vorup endte i efterårets Serie 1-pulje på en fjerdeplads ud af otte hold. Første kamp for Vorup FB i foråret er planlagt til 28. marts.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]