Serie 3-klub med vildt setup: ‘Alt spiller bare’

Boldklubben Hekla – Foto: Boldklubben Hekla

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Når man tænker på Serie 3-fodbold, foregår det oftest i meget ydmyge omgivelser med begrænsede faciliteter. Sådan er det dog langt fra i Serie 3-klubben Boldklubben Hekla, der hører til på Islands Brygge i København.

Boldklubben Hekla, der har omkring 900 medlemmer, har nemlig stort fokus på at stille fornemme faciliteter til rådighed for spillerne i klubben. Klubben vil gerne skabe lækre omgivelser for spillerne, og her er omklædningsrummet blandt andet i højsædet. Cheftræner for Boldklubben Heklas Serie 3-hold Brian Niclasen siger til LigaBold.dk, at spillerne får mange goder.

– Alle spillere på første-, andet- og tredjeholdet har gratis massør og kan få gratis spillertøj og træningstøj. Så betaler de en smule til noget vask, et par hunderede kroner om året. Alle spillere har eget skab til deres støvler og de har håndklæder, når de skal i bad.

– Efter hver eneste træning er der en øl eller vand gratis til hver, og vi har nogle gode lokale sponsorer, som til alle førsteholdskampene kommer med pizzaer, og så har vi også en smørrebrødsforretning, der kommer og giver noget smørrebrød en gang imellem.

– Mange af de goder, som vi har, er også nogle, som mange klubber på eliteniveau måske slet ikke har. Nu har jeg været ude i Kastrup Boldklub i Danmarksserien, og de havde ikke sådan nogle ting. På mange områder matcher vi fuldt ud.

– På første- og andetholdet er der syv trænere, og det er specialtrænere, der gerne skal få det her til at vokse stille og roligt, så setuppet er på plads, inden spillerne kommer. I stedet for, at man skal forsøge at overtale nogle spillere til at komme til et setup, der slet ikke matcher. Vi sørger for, at setuppet er 100 procent på plads, siger Brian Niclasen til LigaBold.dk og fortsætter:

– Der er ikke noget federe for en fodboldspiller end at komme ind i et fedt omklædningsrum, hvor det hele spiller maksimalt. Det er som børn, der får deres lille legobil for første gang. Der er bare kæmpe forskel på at komme ud i omklædning 47 på Kløvermarken og så komme ind i et omklædningsrum med fuldautomatisk espressomaskine, køleskab der altid er fyldt, der er tv (60 tommer, red.), så vi altid direkte efter træning kan gå ind at se tennis, eller hvad vi har lyst til. Alt spiller bare maks (maksimalt, red.).

– Vi har en toastmaskine i vores omklædningsrum, hvor spillerne kan stå at lave toast. Det er simpelthen så gennemført alt det, som der foregår. Det ved jeg, man ikke ser mange steder, og så har vi med glimt i øjet sagt til de andre klubber på Amager, at vi har det fedeste omklædningsrum på Amager, selvom vi kun er i Serie 3, siger cheftræneren.

Han tilføjer, at klubben også har musikanlæg og læderbetrukne sæder med NASA skum, som spillerne sidder på i omklædningsrummet.

Som krølle på halen siger cheftræneren, at klubben har fået specialdesignet deres udebanetrøjer hos adidas for at være ‘totalt gennemførte’.

– Når man normalt køber adidas-trøjer, så har de hvide striber, men vi spiller trods alt i orange, så vi har fået specialdesignet de her trøjer hos adidas med orange striber og logo.

Artiklen fortsætter under billedet.

Boldklubben Heklas omklædningsrum. Foto: Boldklubben Hekla

Fokus på unge spillere

Cheftræneren fastslår, at faciliteterne i omklædningsrummet ikke har kostet til det helt store. Det har mere kostet mange arbejdstimer.

– Omklædningsrummet har faktisk ikke kostet alverden udover en masse arbejdstimer for en gruppe mennesker. Vi måtte være fem mennesker, da vi var lukket helt ned. Så vi var mig og fire medlemmer, der har været her i mange år, og det startede egentlig lidt i det små, og ud på aftenen kom der flere og flere idéer på.

– Så kom espressomaskinen, fordi jeg havde lyst til noget kaffe, så kom toastmaskinen, og så kom der logo på gulvet. Ting er kommet på stille og roligt, og på et tidspunkt måtte vi sige, at det var færdigt, for vi havde tusindvis af flere idéer.

De fornemme faciliteter er noget, som Boldklubben Hekla er meget stolte over, siger Niclasen. På det sportslige plan er Boldklubben Heklas mål at blive ‘et alternativ til de større elitesatsende fodboldklubber’, som Niclasen udtrykker det. Her vil klubben gerne have fokus på ens egne unge spillere, og klubben har ikke travlt med projektet.

– VI tager et år ad gangen, for det handler hele tiden om, at vi skal blive bedre end den foregående sæson. Når det så er sagt, så handler det her projekt for mig også om, at når man har så stor en fodboldklub, så kunne det også være rart at tilføre holdet nogle egne spillere. For at kunne holde på de ældste ungdomsårgange, så må man ikke ligge i Serie 3, fordi så smutter nogle af de bedste videre, og dem vil vi gerne beholde.

– Nu kan vi ikke nå noget i denne sæson, men i den næste sæson, der skal vi rykke op. Om et par år skal vi gerne en tand mere op, og det tror jeg også er muligt, for der er kommet en del spillere til, siger Brian Niclasen, der stopper som træner til sommer for at gå i bestyrelsen i Boldklubben Hekla, hvor han skal binde trådene sammen. Herefter overtager Mark Soelberg trænersædet, og det passer fint for 47-årige Niclasen at stoppe som træner, da han har været seniortræner, siden han var 17 år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Brian Niclasen. Foto: Boldklubben Hekla

Vil være landsbyklubben, der er tættest på Hovedbanegården

Brian Niclasen mener, at der er et behov for en klub, der placeret lige under de elitesatsende fodboldklubber, og på sigt kunne det da være spændende at prøve kræfter med Københavnsserie-fodbold for Boldklubben Heklas vedkommende.

– Vi har gået og grint lidt og sagt, at vi gerne vil være den landsbyklub, der ligger tættest på Hovedbanegården. Med det mener vi, at man vil gerne over at spille i klubben, fordi det er fedt. Hvis du vil være Superliga-spiller, så skal du selvfølgelig ikke spille i Hekla. Så er der et akademi på Amager som bruger ret mange penge, og så er der Sundby Boldklub, Dragør, AB Tårnby og Kastrup Boldklub.

– Så der er masser af klubber, hvis du gerne vil det, men niveauet lige under, der kunne vi da godt se os. Ude i det store land ligger der rigtig mange lokale klubber lige under Danmarksserien, og det er store klubber, der også fungerer godt, og der vil være også gerne være.

Så du vil godt kunne se holdet komme i Københavnsserien på sigt?

– Ja, det har vi 100 procent faciliteterne til. Jeg har selv været i Danmarksserien og Københavnsserien, og jeg har set, hvad det kræver i blandt andet PI Fodbold, hvor jeg var med til at føre holdet med op i rækkerne, og det tror jeg også, at Hekla 100 procent kan, men det kan tage 10 år, og det betyder ikke noget, men den skal nok komme derop, siger Brian Niclasen, der tidligere har været en del af PI Fodbold, Amager FF og Kastrup Boldklub. Niclasen har også ført Boldklubben Hekla fra Serie 3 til Serie 1, da han var træner for klubben tidligere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Boldklubben Heklas omklædningsrum. Foto: Boldklubben Hekla

‘Vi gør det på den fede måde’

Boldklubben Hekla prøver også at få spredt budskabet om deres fodboldklub på de sociale medier. Budskabet er nået så meget ud over rampen, at flere spillere pendler fra både Kokkedal, Køge og Roskilde for at være en del af Serie 3-klubben med de gode faciliteter på Islands Brygge. Cheftræneren siger også, at der er kommet en del nye spillere til klubben.

– Vi har et slogan, der hedder: ‘Vi gør det på den fede måde’. Alt, hvad vi gør, er gennemført. Vi har syv trænere på et Serie 3-hold, hvor alle har minimum KS-erfaring (Københavnsserie-erfaring, red.). Det er jo også ret voldsomt, men de er gået sammen. Vi har ikke travlt. Vi skal ikke nå noget. Vi har tænkt os at bygge det her stille og roligt.

– Der er jo sket en kæmpe udskiftning. Siden corona brød ud, er der kommet nye 40 fodboldspillere til klubben. Hvis man kigger på vores holdkort, er det også spillere med erfaring fra en del højere niveau. Det er både KS-spillere (Københavnsserie-spillere, red.), DS-spillere (Danmarksserie-spillere, red.) og nogle, der har spillet på ungdomslandshold som helt unge. Vi har også fået nogle 17-årige knægte fra Fremad Amager Elite, så der sker en masse ting, siger cheftræneren, der pointerer, at truppen er blevet forynget med omkring otte år i gennemsnit.

Klubben går dog ikke aktivt ud og snupper nye spillere.

– Vi render ikke rundt og hapser spillere. Det, som er det fede ved at få en spiller til, der selv kommer til én, det er, at vedkommende ikke kommer og kræver alt muligt. De kommer, fordi de gerne vil spille i Hekla. Det er sådan nogle spillere, som vi gerne vil samle på, siger Brian Niclasen til LigaBold.dk.

Lige nu har Boldklubben Hekla tre seniorhold (et Serie 3-hold og to Serie 5-hold), men det er planen, at der skal være fire seniorhold og et U21-hold til næste sæson, pointerer cheftræneren.

Boldklubben Heklas Serie 3-hold er placeret som nummer syv i Serie 3, Pulje 7 med 21 point efter 14 kampe.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]