Serie 4-klub får fingrene i tidligere FCM-talent

Christoffer Bergmann – Foto: Christoffer Bergmann

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Den sjællandske Serie 4 bliver en stor profil rigere. Gørlev IF har nemlig fået en markant forstærkning til holdet, da Christoffer Bergmann er ny spiller i klubben.

Christoffer Bergmann har blandt andet en fortid i Slagelse B&I og Næstved Boldklub, og i 2016 blev han en del af FC Midtjyllands fodboldakademi som blot 15-årig.

Senest har Bergmann været en del af Slagelse B&I, men nu vil den 20-årige offensivspiller spille fodbold med vennerne i Gørlev, der er placeret 19 kilometer nord for Slagelse, siger han til LigaBold.dk.

– Mange af mine venner spiller herude, og der er et rigtig godt sammenhold. Jeg elsker bare den opbakning, der er om holdet, og hele byen er nede at se holdet, så det vil jeg egentlig hellere prioritere end at spille på et højere niveau inde i Slagelse, når jeg kan spille med alle mine venner inde i Gørlev, siger Christoffer Bergmann til LigaBold.dk.

Bergmann vil gerne bidrage med noget kvalitet i træningerne og dermed styrke konkurrencen på holdet.

– Jeg håber, at jeg kan føre noget intensitet ind til træningerne. Der er kommet nye, gode tilgange til blandt andet Jakob (Jakob Jensen, red.), som jeg har spillet med i Slagelse, så konkurrencen i Gørlev er blevet en del stærkere, så jeg tror også, at de andre stiller lidt højere krav til hinanden, efter vi har fået nye tilgange til klubben.

Hvis han skal sætte nogle ord på sig selv som fodboldspiller, så er han glad for at vise ansvar på banen.

– Lige nu er jeg angriber i Gørlev, og tidligere har jeg været midtbanespiller. Jeg er en spiller, der godt kan lide at gå forrest, måske ikke så meget snakkemæssigt, men med bolden, så jeg føler, at jeg kan få ro på spillet og min evne til at få holdet frem på banen er okay.

Christoffer Bergmann synes, at niveauet i Gørlev IF er rigtig højt, i betragtning af at der er tale om en Serie 4-klub, og der er hård konkurrence om pladserne, da folk stiller krav til hinanden, siger han. Der er ofte mere end 20 mennesker til træning, pointerer Bergmann.

Den 20-årige spiller har tidligere huseret på midtbanen, men i Gørlev IF er han blevet skubbet op som angriber, og man kan roligt sige, at Bergmann har fået en flyvende start på toppen. Gørlev IF vandt det første opgør i Serie 4 i 2021 med hele 15-0 over Føllenslev-Særslev IF. Her scorede Bergmann tre af målene.

Klubben vil ud over stepperne og går helhjertet ind til alle kampene for at opnå det store mål.

– Jeg kan nok 100 procent på holdets vegne sige, at vi 100 procent skal rykke op, og det er også det, som vi går efter. Der er ikke en anden mulighed end det, og det er 100 procent det, som vi jagter.

Givet meget at være i FCM

For Christoffer Bergmann var det en stor drøm, der gik opfyldelse, da FC Midtjylland viste interesse for ham og senere hen endte med at tilknytte ham til akademiet. At være en del af et elitemiljø i FC Midtjylland har styrket ham som menneske.

– Det var det, som man som helt lille drømte om, nemlig at spille for en af de helt store klubber i Danmark. Det var en virkelig god mulighed for at prøve det af ved at spille på et eliteniveau, men det kræver rigtig meget af ens hverdag.

– Man skal gå 100 procent ind i det, for at det giver noget. Det var virkelig godt at prøve det, og det har selvfølgelig givet mig en masse på og uden for banen at have været i sådan et miljø.

Hvad har det givet dig?

– Der var rigtig stor konkurrence i FC Midtjylland. Man gik fra at være én af de bedste i ens egen klub til at komme til en klub, der hentede alle de bedste i Danmark.

– Der var lidt noget mentalt, som man skulle vænne sig til, at der var meget hård konkurrence, og at man ikke var den første mand på holdkortet, så man skulle kæmpe sig til det. Det har virkelig styrket mig som spiller at have været i sådan et konkurrencemiljø, siger Bergmann, der var i FC Midtjylland i lidt over to år.

Vil måske tilbage på højere niveau

Selvom den nu står på Serie 4-bold for Bergmann, så kan det være, at han vil prøve sig af på en højere hylde igen på sigt.

– Jeg har ikke helt afskrevet, at jeg en dag gerne vil spille på højere niveau igen, men det er ikke som sådan planen lige nu. På et tidspunkt skal jeg måske også til København for at studere noget, og der er også mange københavnske klubber, der spiller i Danmarksserien og Københavnsserien. Så det kan godt være, at hvis jeg flytter derind, at jeg har lyst til at prøve mig af på et højere niveau igen, siger Christoffer Bergmann til LigaBold.dk.

Christoffer Bergmann nåede ikke at få divisionsdebut for Slagelse B&I eller Næstved Boldklub, men han sad ved flere lejligheder på bænken til Næstveds kampe i 1. division.

Gørlev IF indtager i øjeblikket andenpladsen i Serie 4, Pulje 9 med 31 point efter 13 kampe, og det er et point færre end rivalen Kirke Helsinge IF.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]