København Serie 2 Pulje 4

Serie-stjerner: Nikola Saric var helt ekstrem

Kristian Geertsen – til venstre – Foto: Boldklubben Frem

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Godt nok blev Avedøre ‘smadret’ af Brøndby i en turneringskamp, som Kristian Geertsen kalder det, men alligevel var den store drøm at komme til Brøndby. Han er opvokset i Hvidovre og slog sine første fodboldfolder i Rosenhøj.

Kristian Geertsen siger til LigaBold.dk, at han endte med at komme til Brøndby, men Geertsen skiftede videre til Hvidovre og senere FC København sammen med en række tidligere Hvidovre-spillere samt træner Brian Riemer. Her blev han en del af ‘School of Excellence’, og det var en noget andet tilværelse, end Geertsen havde været vant til.

– Det var anderledes. Man blev ikke forkælet på samme måde, for der var jo andre faciliteter. Spillerne, som man spillede mod, kendte man jo godt, for man havde spillet mod dem mange gange, og det var heller ikke så svært at komme derhen. Derudover havde jeg Brian Riemer, som var min træner i Hvidovre, han blev så også min træner i KB. Det var rimelig nemt at falde til, men det var selvfølgelig specielt, når man skulle træne med førsteholdet og skulle se, hvordan det var deroppe. Det var noget andet at være i Hvidovre end at være i FC København, siger Kristian Geertsen til LigaBold.dk.

Opholdet i FC København endte dog ikke med at blive så succesfuldt for Geertsen. Efter to år i hovedstadsklubben, hvor han ikke fik Superliga-debut, men Geertsen var med i en træningskamp mod Helsingborg i februar 2010, var han fortid i FCK. I sommeren 2010 skiftede han til HB Køge, hvor Geertsen fik debut i Superligaen 11. september 2011. Det var mod Geertsens gamle klub Brøndby IF på Brøndby Stadion, som endte med et 0-5-nederlag.

Mistede sulten efter Superliga-debut og vanvittige Saric

På daværende tidspunkt var han kun 20 år, men noget ændrede sig efter Superliga-debuten. Sulten og målene for karrieren forsvandt, husker Geertsen. Han er også ærgerlig over, at det ikke blev til mere i FCK.

– Det er da ærgerligt, fordi man har spillet sammen med mange spillere, der har taget den hele vejen, så man kigger altid tilbage på, hvad man kunne have gjort bedre. Der er selvfølgelig også nogle ting, der spiller ind som held, og det er selvfølgelig ikke gået min vej, men det er jo nok også min egen skyld, for i sidste ende opsøger man selv det held.

– Da jeg så fik Superliga-debut i en meget tidlig alder, så stoppede det for mig på en eller anden måde, for jeg havde ikke sat mig større mål end det, for jeg troede ikke, at jeg ville få Superliga-debut. Så stoppede det min sult på én eller anden måde, uden jeg selv bemærkede det.

Hvordan kan det være, at sulten forsvandt?

– Det gik rigtig godt det første halve år med Auri, og jeg spillede fast, da jeg kom tilbage fra min skade. Så fik vi Tommy Møller Nielsen som træner, og han valgte udefra set at bruge mange af de ældre og rutinerede spillere, så der blev man sendt på bænken.

– Jeg fik kun en ‘starter’ under Tommy i en pokalsemifinale, ellers var det bare indhop. Det endte med, at jeg skulle starte forfra grundet sult. I min underbevidsthed følte jeg lidt, at jeg havde ramt det, som jeg skulle ved at prøve at spille i Superligaen, og så havde jeg ikke sulten efterfølgende, og så var den bare vedvarende.

Er det noget, som du ærgrer dig over i dag?

– Jeg ærgrer mig pissemeget over det, men samtidig er der en grund til, at alle ikke slår igennem som fodboldspillere. Vi skal også lave andre ting, så samfundet kan køre rundt. Det ærgrer mig, fordi det er vigtigt at sætte mål for sig selv. Dengang tænkte man ikke over det. Der havde man en agent eller rådgiver, der hjalp én med at sætte nogle mål, men man var en spiller blandt mængden hos den rådgiver, fordi agenterne nu til dags har så mange spillere, så de fokuserer kun på dem, som giver dem penge på kontoen og ikke også på dem, der ligger i bunden af fødekæden.

– Når man er ung, så er det ikke fordi, man er topprioritet hos en rådgiver, og rådgiveren kom aldrig og fulgte op på det. Da jeg fik min debut, gik det fint. Da man så ikke spillede fast, så blev man lidt glemt. Det er også en erfaring, så jeg kan give videre til folk, som især har børn og unge folk, som kommer og spørger, hvad de skal gøre i nogle situationer. Så hvad jeg har erfaret, kan hjælpe dem.

I løbet af karrieren spillede Geertsen sammen med den tidligere Liverpool-spiller og nuværende AB Tårnby-spiller Nikola Saric, og når han skal fremhæve én af medspillerne fra karrieren, så er det klart Saric, der skal nævnes.

– Der er nogle spillere, men Nikola Saric røg til Liverpool i en meget tidlig alder. Folk snakker om Eriksen og alle mulige andre kæmpetalenter, der er gået hele vejen, men ham her var vanvittig. Hvis han nogensinde havde slået igennem, det var helt ekstremt.

Succes i Roskilde

To år blev det til for Geertsen i HB Køge. Herefter stod den på ophold i AB og FC Roskilde. Tiden i FC Roskilde, hvor Geertsen var fra sommeren 2013 til 2017, betegner Geertsen som sin bedste periode i karrieren. Det gik godt for holdet, og han fik en smule af sulten tilbage.

– De havde et meget spændende projekt, og de gik også hen og blev en rigtig sjov sæson. Jeg tror, at vi slog en Danmarksserie-rekord i flest sejre i streg, clean sheets og point, og det var også det år, hvor Emil Nielsen blev solgt til Rosenborg. Det var en rigtig fed beslutning, og det var en af de bedre beslutninger, som jeg har taget. Dengang sagde jeg til mig selv, at jeg ikke skulle have nogle rådgivere eller agenter, nu gjorde jeg det selv.

– Jeg skulle ikke have en mand til at rådgive mig, og man skal heller ikke bruge en rådgiver til at snakke med en 2. divisionsklub. Jeg skulle bare være min egen herre, og der var ingen, der skulle støtte og hjælpe mig, fordi jeg har en mistillid til agenter og rådgivere, især hvis man ikke har kendt dem hele sit liv, så er det svært at forholde sig til dem.

– Vi rykkede så op i 1. division, og jeg tror, at jeg var der i fire sæsoner. Slutningen af tiden var ikke så heldig for mig, for jeg var også under operation. Klubben ville så gerne prøve at ophæve med nogle af os spillere, der ikke spillede særligt meget til sidst, så jeg blev bare min kontrakt ud, og så tænkte jeg, at der skulle ske noget nyt i mit liv.

Underligt i Frem

Næste step i karrieren var Frem, men det var ikke det rette match for forsvareren.

– Jeg prøvede at give det en chance, men det var ikke noget for mig. Det var for meget bajere efter træning og fans inde i omklædningsrummet. Jeg er ikke til det der. Det er meget fedt, at de kan det ude i Sydhavnen, men det var underligt for mig at skulle sidde i sådan en situation, ikke fordi jeg havde et problem med det, men det var bare mærkeligt. Jeg valgte i sidste runde at sige, at det kunne jeg ikke. Jeg gad ikke. Der tog jeg så til Ishøj.

Var det fordi, du var vant til noget andet?

– Det var underligt at skulle være i det forum, men jeg kunne godt se, at det kan være rigtig fedt for andre også for Frem, og det driver dem. Men hvis man ikke er vant til det, kan det svært at forholde sig til. Der er også nogle, der synes, at det er fedt, men nu er jeg ikke selv en person, der drikker alkohol, så jeg var ikke rigtig med på den bølge.

Efter et år i Frem skiftede Geertsen til Ishøj, da han kender Murat Kütük, der er sportschef i Danmarksserie-klubben, og det var en god tid for forsvareren.

Efterfølgende tog Geertsen sig en lille pause fra konkurrencefodbold og spillede i stedet for fodbold med vennerne i de nedre serierækker.

Nu er 30-årige Geertsen at finde i Serie 2-klubben FC Nordhavn.

Stolt over Superliga-kampe

Når forsvareren kigger tilbage på karrieren, så er det også med stolthed over, at han nåede at få kampe i Superligaen. Højdepunktet var debuten på Brøndby Stadion.

– Jeg er selvfølgelig stolt over, at jeg spillede i Superligaen, og man fik debut på Brøndby Stadion foran en masse mennesker. Man blev udtaget til ungdomslandsholdet, og man har været med til at træne fast med førsteholdet i FC København og nogle af de trænere, spillere og personligheder, som man har mødt, så selvfølgelig er jeg stolt over det.

– Også venskaber, som man aldrig troede, man skulle få, hvis det ikke havde været for fodbolden. Der er mange af dem, som man aldrig ville have krydset vej med, men fordi fodbolden har været en fællesnævner, så jeg er stolt over, at jeg har kunnet bruge fodbolden til andet end sjov og ballade.

Kristian Geertsen arbejder nu med tømrerfaget, og det vil han gerne fokusere på. Det kan dog være en mulighed, at han bliver en form for konsulent i en klub, når støvlerne bliver lagt på hylden.

– Det kommer til at være som hobby, fordi lige nu arbejder jeg med tømrerfaget, og det er min nye hobby, og det, synes jeg, er super spændende og interessant, men nu kommer jeg også fra et miljø med mange indvandrere, hvor de har kæmpet med sig selv om at blive spillere, og altid har haft undskyldninger for sig selv, og dem vil jeg gerne hjælpe, men det bliver som hobby, ikke som fuldtidsbeskæftigelse.

– Så kan det være, at det bliver at rådgive, men det bliver ikke noget, som jeg skal tjene penge på. Det er kun, hvis folk spørger mig, så vil jeg gerne hjælpe. Det skal være en ting, som jeg kan hygge mig med, uden at det bliver for meget. Jeg ser heller ikke fodbold til hverdag. Jeg har det stadig i mit hjerte, men det er ikke noget, som jeg er totalt oppe at køre over. Det er sådan en balance, siger Kristian Geertsen til LigaBold.dk.

30-årige Kristian Geertsen fik 11 kampe og leverede et oplæg i Superligaen, og det var for HB Køge.