Københavnsserien

Serie-stjerner: Nordstrand var fantastisk

Olcay Senoglu – Foto – FB

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Olcay Senoglu har altid haft en stor målnæse, der har sendt diverse forsvarsspillere på glatis.

Offensivspilleren startede med at vise sine evner som målscorer i ungdomsrækkerne i klubberne Glostrup IF32, Avarta, B93 og Lyngby, inden turen gik videre til Farum.

Her blev unge Senoglu en del af førsteholdet i Farum Boldklub, der senere blev til FC Nordsjælland, og han endte med at få chancen i den bedste danske række i sæsonen 2002/2003, hvor han fik fire kampe for klubben.

Olcay Senoglu siger til LigaBold.dk, at han tydeligt husker, da han fik netmaskerne til at blafre for Farum-klubben. Som blot 18-årig scorede offensivspilleren for den nordsjællandske klub mod OB 17. april 2003. I alt blev det til 14 Superliga-kampe og et mål for offensivspilleren, og han husker tilbage på tiden i den nordsjællandske klub som rigtig god.

– Det var helt fantastisk i Nordsjælland. Jeg kan huske, at jeg kom op som ynglingespiller og fik debut i Superligaen. Jeg scorede i min anden kamp på Odense Stadion. Den følelse kan jeg stadig huske i dag, og det er helt sikkert et af højdepunkterne fra min Nordsjælland-tid, siger Olcay Senoglu til LigaBold.dk.

Senoglu gjorde sig så bemærket, at han også blev en del af de danske ungdomslandshold og fik kampe for U18-, U19- og U20-landsholdet. Det var en stor oplevelse at være på hold med spillere, der senere blev danske stjerner.

– Det var helt fantastisk. Jeg husker tilbage på en turnering med U20-landsholdet, hvor det var Daniel Agger og mig, der var med fra årgangen under. Det var ret fedt at være med der. Jeg har stor respekt for DBU, og det arbejde, som de laver. Det var en fed tid, og det var fedt at kunne mærke nogle professionelle omgivelser.

Barndomsdrøm at komme til tyrkisk fodbold

Tiden i FC Nordsjælland fik en ende, da B93 havde brug for Olcay Senoglus hjælp. Offensivspilleren tog derfor til B93, men det blev et kort ophold i denne omgang i Østerbro-klubben.

Derefter tog han videre til Køge, men da han var i Køge, opstod der en gylden mulighed for Senoglu. Der var bud efter ham fra Tyrkiet, og det var en stor drøm for offensivspilleren. Derfor kunne han kalde sig Genclerbirligi-spiller i 2005.

Opholdet i Tyrkiet blev dog ikke så succesfuldt for offensivspilleren.

– Jeg tror, at det handlede om, at jeg gerne ville spille en masse, og det er klart, at når man har en kurdisk-tyrkisk baggrund, og fodbold er stort i Tyrkiet, og det var også en barndomsdrøm at komme til tyrkisk fodbold. Det var bare på et alt, alt for tidligt tidspunkt, så igen var det en dårlig beslutning. Det var for tidligt, at jeg blev skudt af. Jeg skulle måske have været afsted ti år senere.

Hvad lærte du af at være i tyrkisk fodbold?

– Jeg fik mig noget hård på brystet. Der er en helt anden kultur og tilgang til fodbold. Der er det ikke fællesskabet på samme måde. Der er det, hver spiller der spiller for sig selv. Det var også lidt et kulturchok, når man skulle spille om søndagen, for så boede vi i klubben fra torsdag aften, så de havde kontrol over, hvad vi lavede.

– Jeg var også 20 år, og selvom jeg har en stor familie i Tyrkiet, så er jeg født og opvokset i Danmark, så jeg var ikke vant til at spille bold på den måde. Så det var også en svær tid i tyrkisk fodbold, men det var også enormt lærerigt. Der var mange dygtige spillere, og jeg kan nok tælle en tre-fire stykker fra vores hold, der kom til storklubber. Der var også meget god fodbold.

Så det var simpelthen for tidligt, at du kom afsted?

– Jeg var umoden, og jeg var ikke klar til at kunne begå mig i det miljø. Jeg var alt for ung, og jeg var heller ikke sikker på, at det skulle have været det.

Efter et halvt år i Tyrkiet vendte Senoglu snuden hjem til Køge, men klubben havde økonomiske problemer, og derfor sonderede offensivspilleren efter andre muligheder.

– Det var lidt tilfældigt. Der var nogle økonomiske problemer i Køge Boldklub på det tidspunkt, og der var klubben ærlig og sagde, at hvis nogle af spillerne gerne ville prøve noget andet, så var den åben for det, når den økonomiske situation var, som den var.

– Der ringede min agent til mig og sagde, at Trelleborg gerne ville have mig med på en træningslejr, så jeg var en uge afsted med Trelleborg i Spanien, og det gik godt. Jeg fik mig en kontrakt og fik to fine år i Allsvenskan.

Med skiftet til Trelleborg i Allsvenskan skulle Senoglu prøve sig af på et højt niveau, og det gik også godt i starten, husker han. En skade spolerede dog noget af opholdet.

– Jeg fik desværre en skade på et lidt dumt tidspunkt. Jeg scorede i en Allsvenskan-kamp, og i ugen op til den næste kamp blev jeg skadet, og jeg var ude i noget tid, så det var selvfølgelig ærgerligt. Der var jeg en smule mere moden, men jeg var der dog ikke helt endnu, men jeg var mere moden, end da jeg var i FC Nordsjælland.

Kaotisk periode

Med tiden blev Senoglu mere og mere skubbet ud af Trelleborg-holdet, men i stedet for at give op og skifte klub, som han ellers var kendt for på dette tidspunkt, så holdt Senoglu ud og kæmpede for sin plads. Det gav pote i sidste ende.

– I stedet for at lave det klubskifte, som jeg havde lavet så mange gange før, så blev jeg ved og kæmpede mig ind på holdet igen efter at have været helt ude. Jeg kom ikke med på træningslejen, men jeg blev hjemme og trænede. Den halve sæson efter prøvede jeg at komme ind på holdet igen, og på den måde var det også en ret fed anerkendelse.

I 2009 var Senoglu fortid i Trelleborg og tog hjem til Danmark igen. Herefter gik offensivspilleren igennem en turbulent periode på den private front, og det blev til korte ophold i B93 ad to omgange, Frem, Blokhus, BSV, inden han drog til Fremad Amager i sommeren 2011.

I 2011 stod Senoglu blandt andet frem i pressen og fortalte, at han havde fattet mod til at få opløst sit to år gamle arrangeret ægteskab med sin tyrkiske kusine.

– Der var nogle private årsager, der gjorde, at der var ikke ro til at spille fodbold. Det var nogle kaotiske år. Jeg tror nærmest, at det var indtil, jeg kom til Fremad Amager, som var året inden B93. Der fik jeg først noget ro, så jeg kunne spille fodbold, da jeg havde styr på det private. Det var nogle kaotiske år på den private front.

B93 er moderklubben

Opholdet i Fremad Amager varede et år til sommeren 2012, hvorefter han drog tilbage til FC Vestsjælland. Det blev også til et kort visit for offensivspilleren, inden Senoglu vendte hjem til B93 i 2013. Her blev det til en mere stabil periode for Senoglu, da han endte med at være i B93 i over to år denne gang.

I alt nåede Senoglu at spille 141 kampe for B93 og score hele 75 mål for klubben. Derfor står klubben også offensivspilleren meget nært.

– B93 er moderklubben for mig. Jeg spillede der også som ungdomsspiller. Jeg blev også lejet ud til B93 i en halv sæson, da jeg var i Nordsjælland, og det gik rigtig fint. Det er en dejlig klub, og jeg er glad for, at jeg har haft meget succes der.

– Jeg tror, at jeg er en af de mest scorende spillere i klubben i nyere tid, så det er jo dejligt, at når det er så stor en historisk klub at kunne skrive sig ind i historiebøgerne. Nu spiller jeg lidt hyggebold i klubben i Serie 1 med alle de gamle drenge, som også er stoppet. Så jeg er stadig en del af klubben, og B93 har været med hele vejen faktisk.

Fedt at spille under John ‘Faxe’ Jensen

Senoglu var dog ikke helt færdig med at skifte klub. I efteråret 2015 blev han præsenteret som ny spiller i Fremad Amager. Det var en succesfuld periode for offensivspilleren, selvom alderen var sneget sig op på 31 år, da han kom til klubben.

– Det var en rigtig fed oplevelse for mig. Der var jeg godt modnet. Vi rykkede op fra 2. division til 1. division, og så havde jeg en rigtig god første sæson i 1. division. Det var en god trup, og det var fedt at spille under John ‘Faxe’ Jensen, der var træner.

– Jeg scorede også i pokalen mod FC Midtjylland, så på en eller anden måde samlede den tid det hele op for mig i forhold til at have succes i 1. division og vise, at man havde niveau til mere. Der var det selvfølgelig alderen, der var ved at indhente mig.

Ringen sluttede dog for Senoglu i hjerteklubben B93, da han foretog sit 15. klubskifte som senior i slutningen af 2017. I sommeren 2018 besluttede Senoglu, at det var slut med fodbold på topplan.

– Jeg kom tilbage til B93, og så ville jeg prøve at sparke mig op i top 10 som de mest scorende i historien. Jeg tænkte også, at det var det rette sted at stoppe karrieren. Jeg gik dog fra Fremad Amager, hvor vi trænede fem gange om ugen og havde kamp også. Kroppen var bare ikke lige så trænet længere grundet alderen, så jeg begyndte at få en del følgeskader.

Senoglu har dog ikke helt kunnet slippe fodbolden, og han har stadig en tilknytning til B93, da han elsker fodbold. Offensivspilleren spiller nemlig på klubbens Serie 1-hold sammen med en række tidligere holdkammerater. Han nyder at spille fodbold sammen med vennerne.

– Vi var en seks-syv spillere, der stoppede på samme tid, og så ringede vi rundt til en masse, som vi havde spillet med tidligere. Vi startede i Serie 2, og så rykkede vi op med det samme, og nu ligger vi i Serie 1. Vi træner ikke, men vi spiller kun kampe. Man kommer, når man kan.

Hvordan er niveauet?

– Niveauet er rigtig fint, da holdet består af tidligere divisionsspillere. Derudover har vi det rigtig fint sammen, og tredje halvleg er også rigtig fin. Vi kan måske klare os i Københavnsserien, men i og med, at vi ikke er i den bedste form, så synes jeg, at det er fint at spille i Serie 1.

Fantastiske Nordstrand

I løbet af karrieren spillede Senoglu med og mod mange spillere i de klubber, som han har optrådt for, men han har dog et par stykker, som han vil fremhæve.

– Jeg synes, at Ulrich Vincentz var undervurderet, og Sladan Peric er nok noget af det bedste forsvarsmæssigt, som jeg har set. Derudover er der Gökhan Gönül, som har spillet i Besiktas og Fenerbahce (spiller nu i Fenerbahce, red.). Han havde et internationalt niveau.

– Jeg spillede sammen med Morten Nordstrand som ungdomsspiller i Lyngby, og vi nåede også kort at spille sammen i Fremad Amager – en fantastisk spiller, en fantastisk afslutter og en fantastisk klog spiller, og han havde et vanvittigt touch.

Fantastisk rejse og dårlige beslutninger

Når Olcay Senoglu skal opsummere med sin karriere, så er han stolt over, at han formåede at score så mange mål for B93 blandt andet ved hjælp af en god sparketeknik med venstrebenet.

– Det har været en fantastisk rejse, selvom jeg ikke nåede det, som talentet måske var til, så har jeg stadig opfyldt drengedrømmen til et vist niveau. Det har givet mig meget blandt andet gode venskaber, og jeg har lært at begå mig blandt mennesker, så fodbolden har givet mig rigtig meget.

Dog mener offensivspilleren, at han muligvis foretog for mange dårlige beslutninger i starten af karrieren, der resulterede i mange klubskifter grundet utålmodighed.

– Jeg tror også, at jeg var ret umoden, indtil jeg nærmest blev 25-26 år, så jeg har taget nogle ret så dårlige beslutninger ved ikke at være så tålmodig og lave mange klubskifter. Det er nemt at være bagklog nu, men fodboldmæssigt var det fedt. Jeg fik en europæisk kamp for Nordsjælland på CV’et, så det var også en rigtig fed ting.

– Da jeg var andenårs-yngling, fik jeg okay mange Superliga-kampe, og der blev vi treer og fik bronze. Alt i alt en rigtig fed tid i Nordsjælland, men jeg ville da ønske, at jeg havde det med dengang, som jeg har nu. Sådan er det jo.

Hvorfor skiftede du klub så mange gange?

– Jeg tror mest, at det handlede om, at jeg var utålmodig, og jeg tænkte på, at hvis jeg kunne få noget spilletid i 1. division, så ville jeg hellere det. Der skulle jeg bare have været tålmodig, og så skulle min tid nok være kommet. Jeg skulle have været tålmodig, og det drejede sig om, at jeg gerne ville spille.

Ærgrer du dig?

– Jeg har det okay med det i dag, og det er altid nemt at være bagklog. Uanset hvad, kunne det ikke have været anderledes med det, som jeg kom med. Rent kulturelt havde jeg ikke den helt samme forståelse som de andre etnisk danske drenge i forhold til tålmodighed. Det kunne ikke have været anderledes, og jeg fortryder det bestemt ikke.

– Jeg havde et par gode år i Allsvenskan, og selvom vi rykkede op fra 2. division til 1. division med Fremad Amager, så synes jeg også, at jeg havde to rigtig gode sæsoner i slutningen af min karriere i Fremad Amager, hvor jeg lavede en del mål. Så det var en rar måde at slutte af på. Det var ikke helt på toppen, hvor talentet kunne have været ført til, men det var fornuftigt nok, siger Olcay Senoglu til LigaBold.dk.

Udover at spille for B93’s Serie 1-hold, så er offensivspilleren netop blevet tilknyttet trænerteamet i Københavnsserie-klubben Frederiksberg Boldklub (FB), hvor han er assistenttræner.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]