Jylland Serie 2 Pulje 16

Serie-stjerner: Skiftet til FCM var ikke populært

Christopher Poulsen – til højre – Foto – Bording IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Christopher Poulsen nød at spille fodbold på college i Silkeborg under kyndig ledelse af Preben Lundbye, og der var ingen tvivl om, at han havde et stort fodboldtalent.

Det fik Silkeborg IF hurtigt øjnene op for, og klubben fik hevet ham ind. I starten skulle Poulsen passe sin skolegang ved siden af livet i Silkeborg IF, og det var hårdt. Det hårde arbejde bar dog frugt, og i starten af 00’erne blev han en del af Silkeborg IF’s førsteholdstrup.

Den i dag 39-årige Christopher Poulsen siger til LigaBold.dk, at han fik chancen, da en konkurrent blev ramt af en skade. Han husker generelt sin første tid i Silkeborg med stor glæde.

– Det gik egentlig relativt hurtigt, da jeg var en del af college. Jeg blev sådan sluset lidt mere ind i det. I 99/00 var jeg inde at snuse til førsteholdet, og jeg var med i noget Toto Cup for dem, så jeg vidste godt, at hvis jeg tog mig sammen, så kunne det godt ende ud i noget godt.

– I starten af 00’erne mener jeg, at Jacob Juhl fik en korsbåndsskade, og det var selvfølgelig frygteligt for ham, men det var jo godt for mig. Der strøg jeg mere eller mindre direkte ind på holdet. Så var jeg inde på holdet i en lang periode. Det var hård kost fra start af, men det var også det værd, siger Christopher Poulsen til LigaBold.dk.

Passionerede Viborg-fans

Han blev fast mand i Silkeborg IF fra sæsonen 2002/2003 i Superligaen, men tiden var inde til at prøve noget nyt et par sæsoner senere. Venstrebacken havde brug for nye udfordringer, og i sommeren 2005 stod Viborg klar til at hente backen.

– Jeg stod og overvejede, hvad jeg skulle, og der faldt valget på Viborg. Jeg snakkede med dem, og derefter gik det lidt slag i slag, og jeg havde egentlig lyst til en lille luftforandring.

– Jeg havde Viggo Jensen på det tidspunkt, og han var en træner, der gjorde ekstremt meget for mig. Han er en af grundene til, at jeg brød igennem. Jeg har den dag i dag også kæmpestor respekt for manden, men han havde også noget temperament, som man også lige skulle døje en gang imellem. Det kan være, at det spillede lidt ind, i forhold til at jeg havde brug for lidt luftforandringer.

Christopher Poulsen kunne hurtigt fornemme, at Viborg var en stor fodboldby, hvor folk i byen gik op i fodbold med liv og sjæl, og det tiltalte ham meget.

– Noget af det, der var positivt ved Viborg, udover at det er en god klub, så havde de en eller anden fankultur, som jeg blev betaget af. De var meget passioneret, og nogle af de scener, som jeg husker bedst, er, hvor jeg kom ind til opvarmning, og der allerede var mange fans, der stod og sang.

– Det var et andet miljø. Fodboldmæssigt ligner klubberne meget hinanden, men jeg følte, at der skulle ske et eller andet. Uanset hvad, så kom jeg også i betragtning til noget ligalandshold på det tidspunkt, og det bekræftede mig et eller andet sted i, at det var det rigtige skridt for mig, siger Poulsen.

Ikke populært skifte 

Fra 2005 til 2007 blev Poulsen en toneangivende spiller i Viborg, og det tiltrak interesse fra andre klubber. Rivalen FC Midtjylland ville gerne hente backen, og han følte, at det var en god mulighed for ham karrieremæssigt, selvom skiftet ikke just faldt i god jord alle steder.

– Skiftet fra Viborg til FC Midtjylland var aldrig rigtig populært. Det var det ikke. Der sker dog det, at jeg blev solgt for omkring seks millioner kroner, og der skulle laves regnskab. Det reddede faktisk regnskabet i Viborg, så de fik nogle penge ind for mig, og det hele så godt ud med regnskabet. Omvendt så var det ikke særligt populært, og det kunne jeg sagtens mærke. Det var dog det rigtige valg for mig, da jeg steppede op på det tidspunkt, og jeg blev mere offensivt anlagt på A-landsholdet, siger Poulsen.

Da Christopher Poulsen blev en del af FC Midtjylland i sommeren 2007, fik han for alvor sit gennembrud. Morten Olsen fik øjnene op for Christopher Poulsen til landsholdet, og det kastede flere store oplevelser af sig.

– Det tog ekstra fart, da jeg skiftede til FC Midtjylland. Jeg skiftede miljø igen, og man må bare sige, at de er på et andet niveau. Det kan man også se, at de er den dag i dag. Det var noget, der var rigtig gunstigt for mig. Vi var nogle stykker, der var inde omkring landsholdet – Jonas Borring, Mikkel Thygesen og mig selv, som der så kom ind omkring det A-landshold. Det var en kæmpe, kæmpe oplevelse.

– Vi havde ikke prøvet det før, og lige pludselig stod vi inde i Parken og skulle spille mod Spanien. At stå over for dem, som du ser i ‘flimmeren’ fra La Liga og andre ligaer. Det var modbydeligt fedt. Heldigvis røg jeg videre igennem nåleøjet, da der skulle udtages nogle spillere til nogle kampe efterfølgende. Der var jo den i Ungarn og den i Portugal. Jeg spillede så den i Ungarn, så det var vanvittigt fedt.

Landsholdsdrøm

I 2008 kæmpede Christopher Poulsen med Chris Sørensen om pladsen som venstre back på det danske landshold. Det endte med at blive to A-landskampe blandt andet i VM-kvalifikationskampen mod Ungarn og to kampe med ligalandsholdet i den periode.

– Det var da rigtig fedt. Jeg mener, at vi var i USA med ligalandsholdet, og Morten Olsen var med. Det var en rigtig fed oplevelse. Man vil gerne spille for sit land, da det er det ypperste, som man kan opnå. Den ambition havde jeg selvfølgelig også. Jeg kæmpede lidt med Chris Sørensen på det tidspunkt, som sad solidt på den venstre back. Der kæmpede jeg lidt med at få spilletid der, men det var en rigtig fin oplevelse for mig, og det er noget, som jeg husker tilbage på med glæde, siger Poulsen.

I 2009/2010 sæsonen fik Christopher Poulsen dog småt med spilletid i det midtjyske, da han havde været skadet med sin akillessene, og i januar 2010 var han fortid i Herning. Han skiftede hjem til Silkeborg, og det var det rigtige for ham

– Jeg havde nogle rigtig fine sæsoner i Silkeborg. Jeg havde en fin dialog med Troels Bech på det tidspunkt, som er en helt fantastisk træner, så jeg havde det rigtig godt. Jeg startede rigtig stærkt ud, og jeg spillede nogle rigtig fornuftige kampe.

– Det var et godt hold, og vi havde et rigtig godt sammenhold. Det var nogle rigtig gode gutter, som jeg spillede med. Vi bød de fleste op til dans, når de kom til Silkeborg, så det var fedt at få en masse minutter i benene og køre på. Man skal præstere, ellers ved man godt, hvad næste skridt er, siger Poulsen, der på tidspunkt dog havde afskrevet sin chance på det danske landshold.

Trist SIF-exit

Selvom starten i Silkeborg var god og lovende, fik tiden i klubben en brat ende i 2013. 16. april 2013 blev Christopher Poulsen fyret i Silkeborg for at have forfalsket en underskrift for at dække over en mislykket vindmølle-investering. Poulsen endte med at få tre måneders betinget fængsel for bedrageri og dokumentfalsk i november 2013. Det var en skrækkelig måde at tage afsked med Silkeborg på.

– Det var frygteligt. Det var den værst mulige afsked, som man kunne tage med en klub. Jeg holdt rigtig meget af klubben, og det var bestemt ikke sjovt. Det var ikke karrierefremmende på nogen som helst måde. Det var jeg klar over. Jeg kan ikke ændre på fortiden, men hvis jeg kunne, havde jeg selvfølgelig gjort det. Jeg måtte rejse mig igen, og det gjorde med mit skifte til Viborg.

– De kunne godt se idéen med at hente mig tilbage. Det var selvfølgelig en meget, meget ærgerlig slutning på noget, som jeg holdt rigtig meget af. Jeg kan kun give mig selv skylden for det, og der er ikke så mange at klandre. Man må stå ved det og rejse sig.

Ærgrer du dig stadig?

– Nej, det bruger jeg ikke tid på mere, fordi så kunne jeg tænke på det hele tiden. Jeg har givet min holdning til kende om det, og det, synes jeg, er ganske glimrende, og jeg har ikke problemer med nogen som helst personer i de klubber. Så der er ikke noget problem herfra. Det vigtigste for mig var at rejse mig igen, siger Poulsen.

Viborg tog Poulsen ind

Trods fyringen stod Viborg med åbne arme og tog Christopher Poulsen ind på holdet, inden han fik dommen, i juni 2013.

– Det betød rigtig meget, at de ville satse på mig igen. Jeg kan kun sige om alle tre klubber (Viborg, FC Midtjylland og Silkeborg, red.), selvom jeg har været en gang rundt i manegen i det midtjyske. Det er tre klubber, som jeg holder ufatteligt meget af.

– Alle tre klubber er noget helt specielt, og jeg kan ikke kategorisere én af klubberne over de andre, da de alle har haft indflydelse på min fodboldkarriere og min uddannelse. Jeg har intet negativt sige om klubberne, men da hånden blev rakt ud fra VFF’s side igen, så jeg stadig kunne lade fødderne tale. Det var vigtigt for mig, siger backen.

Da han forlod Viborg i 2007, var det til fordel for rivalen FC Midtjylland, og her var det vigtigt, at Poulsen viste klubben, at han ville give alt. Det, mener han, var med til, at fansene accepterede hans retur til klubben.

– Det var som at komme lidt hjem. Jeg vidste da godt, at jeg havde lavet et skifte, der ikke var videre populært, men jeg måtte tage arbejdshandskerne på og vise, at jeg gerne ville det. Det er det, som der har været vigtigt for mig. Folk skulle ikke se på mig og tænke, at det var en eller anden lejesvend, der var kommet hjem, ham kan vi ikke bruge til noget. Det var vigtigt at præstere ordentligt, og det lykkedes så også.

– Jeg havde også Ove (Ove Christensen, red.) som træner, og han er en af mine favorittrænere. Han var god til at gejle os op.

Det blev til et par gode år for Poulsen i Viborg fra 2013 til 2016. I 2016 kunne backen dog godt mærke, at hans knæ ikke kunne klare topfodbold mere, og derfor tog han turen til Silkeborg KFUM, der på det tidspunkt befandt sig i Serie 1.

– Min arbejdsgiver på det tidspunkt var også en del af Silkeborg KFUM, og derfor kunne det være en idé for mig at komme derover og spille lidt med. Det, syntes jeg, var en god idé. Det var lige så meget et projekt, da det på tidspunkt var en Serie 1-klub med en vision om at komme op i 2. division. Jeg stoppede så, da de rykkede op i Danmarksserien, men det var også en rigtig dejlig tid at være en del af en klub, der voksede og gerne vil op igennem rækkerne.

Siden da han har trappet gevaldigt ned angående fodboldspillet på banen, og han var i Silkeborg KFUM både spiller og assistent. I 2018 var tiden i klubben ovre, og han tog i første omgang videre til Serie 1-klubben Højslev Station IF, hvor han blev træner.

Spillende assistent

I sommer blev han præsenteret i Serie 2-klubben Bording IF som spillende assistent, og det er der en helt bestemt grund til.

– Det er det tætteste, som jeg kommer på at få en kontrakt i FC Midtjylland igen. Bording er ikke så langt fra Ikast, siger Christopher Poulsen med et smil, inden han uddyber:

– Det var grundet, da jeg nede i Silkeborg KFUM startede jeg et samarbejde op med Lars Dahl. Han er en ganske vellidt og populær mand i Silkeborg, der har været i et hav af klubber og har rykket op med klubber. Han er en rigtig dygtig træner og en god mand.

– Han spurgte, om jeg ikke kunne tænkte mig at komme lidt og spille. Så forbarmede jeg mig og sagde: ‘Lad os se, hvad jeg kan holde til’, og det gjorde jeg så, og jeg har spillet lidt kampe derude. Det har været ganske fint. I øvrigt havde jeg fået at vide hjemmefra, at jeg havde lagt mig lidt ud, så det er godt at komme lidt i form.

Bording IF er en ganske moderne klub med rigtig gode faciliteter, mener Poulsen. De skrøbelige knæ kan ikke holde til en løbetur, men når han har en fodbold i fødderne går det bedre. Selvom han er tidligere landsholdsspiller, kan han have svært ved at følge med de unge spillere i Serie 2, men så er det godt, at han har rutine.

– Så kan jeg køre på rutinen, og det at placere sig rigtigt, og hvis de løber forbi, kan jeg altid spænde ben for dem, siger Poulsen med et smil.

Poulsen elsker fodbold, men backen vil ikke spille fodbold for enhver pris, da han også har en familie og et arbejde i forsikringsbranchen at passe. Hvis tilværelsen bliver for kaotisk angående fodbold, er han ikke bleg for at lægge fodbolden på hylden.

Glad for karrieren

Når Christopher Poulsen ser tilbage på alle meritterne i løbet af karrieren, er det med stolthed, selvom han aldrig kom til udlandet.

– Jeg har det ganske udmærket med, at det ikke blev til udlandseventyr. Det kunne da have været sjovt at prøve det, men jeg kan også konstatere, at nogle af dem, som ryger til udlandet, også relativt hurtigt ryger hjem igen, så nej, jeg synes, at jeg har opnået det, som jeg kunne, med mit talent, ingen tvivl om det.

– Der er selvfølgelig nogle ting, som jeg gerne ville have haft undværet, men det kan jeg ikke lave om på. Det var fedt, de 18-20 år det varede, siger Christopher Poulsen til LigaBold.dk.

Christopher Poulsen nåede at spille over 400 kampe i de danske divisioner, hvoraf det blev til 309 Superliga-kampe med ni mål og 57 oplæg til følge.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]