Sydbank Pokalen

Serie-træner om BIF-kamp: En kæmpe fordel

Kim Kjærsgaard – Foto – LSF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Danmarksserie-holdet Ledøje-Smørum skal i tredje runde af Sydbank Pokalen på en stor opgave mod Brøndby IF, og her var opgøret oprindeligt planlagt til 17. november.

Grundet de nye corona-restriktioner, som trådte i kraft mandag 26. oktober til og med søndag 22. november angående et forsamlingsforbud på ti personer, betyder dog, at amatørhold som LSF ikke må samles mere end ti mand til træning inden for et vist areal.

Derfor anmodede Ledøje-Smørum om at få rykket kampen mod Brøndby frem i kalenderen, så Danmarksserie-holdet kunne være mere konkurrencedygtig. Det ønske blev taget til efterretning, og onsdag kom det frem, at pokalopgøret i stedet for bliver spillet torsdag 5. november klokken 20.15 på Brøndby Stadion.

LigaBold.dk har haft fat i Ledøje-Smørum-cheftræner Kim Kjærsgaard, og han glæder sig over nyheden.

– Det er jeg meget glad for, siger Kim Kjærsgaard til LigaBold.dk og fortsætter:

– Jeg synes qua, at vi kun kan træne i nimandsgrupper, så er det med at hugge til, mens vi er i nogenlunde kampform. Vi spillede sidste kamp i lørdags mod Birkerød. Jo længere tid, der ville gå, jo dårligere kampform, ville vi komme i. Når vi kun træner i nimandsgrupper, så giver det ikke noget i forhold til den føling, man har som fodboldspiller, i forhold til at spille kampe.

Hvor stor betydning har det for jer, at kampen nu er blevet rykket?

– Det betyder, at det er lidt nemmere at holde spillerne ved lige. Vi er ikke så langt fra at være i kampform. Vi skal bare bygge lidt videre på skabelonerne og lidt på den boldføling, så kampformen bliver ikke så langt væk, så det er en kæmpe fordel.

– Jeg er godt klar over, at vi bliver et presset hold, men selvom vi er et amatørhold, så har spillerne stadig stolthed i forhold til, at de gerne vil vise det bedste, som de kan, også på grund af, at det er mod Brøndby, og kampen kommer på tv, så er det meget rart, at man kan vise sig frem på bedst mulig vis, siger træneren.

Det har ikke været en nem proces at få rykket pokalkampen.

– Der var mange instanser, der skulle spille ind. Først kunne det ikke lade sig gøre på grund af tv, og qua vi ikke kan spille kampen i Smørum, så spurgte vi Brøndby, om vi kunne spille den der. Der er så mange ting, der skal spille ind, så jeg er også klar over, at man ikke bare lige knipse og så få den rykket. Men jeg er da glad for, at de lige har kigget en ekstra gang på planen og fundet tid til, at vi kan spille på næste torsdag.

Ingen forventninger

Kim Kjærsgaard troede ikke rigtig på, at det ville lykkes. Han havde derfor indstillet sig på, at kampen skulle spilles 17. november, men han blev glædeligt overrasket.

– Jeg havde egentlig ikke nogle forventninger, men jeg havde bare et ønske. I det første brev fra dem, som arrangerer pokalturneringen, stod der, at det ikke kunne lade sig gøre, så det havde jeg egentlig indfundet mig med. Jeg tænkte, at det måtte blive sådan, at vi skulle d. 17..

– Så fik jeg så at vide i dag (onsdag, red.) af min teamchef, at der var hul igennem. Det var glædeligt. Så nu kan vi accelerere træningerne, og så kan vi trappe ned til det nye år og håbe på, at smittetallet falder, og vi kan træne i større grupper.

Store træningsudfordringer

De nye corona-restriktioner har haft stor betydning for Ledøje-Smørum. Træningerne i de små grupper giver ikke det store, og specielt ikke, hvis spillerne ikke har noget at se frem til. Nu kan klubben se frem til en stor pokalopgave torsdag 5. november.

– Det påvirker os på den måde, at det giver os nogle større udfordringer i forhold til at træne, når man deler en 11-mandsbane ind i fire kvadrater. Det giver lidt begrænsninger i træningsformen i forhold til spil i små områder og pasningsøvelser.

– Motivationen bliver lidt anderledes for drengene. Nu har vi noget at se frem til, og det betyder også, at jeg kan have dem til træning hver gang. Hvis man bare skal holde formen ved lige, kommer der nogle afbud indimellem, siger Kim Kjærsgaard til LigaBold.dk.

Ledøje-Smørum topper Danmarksserien, pulje 2, med 18 point efter ni kampe og er gået på vinterpause i serien grundet corona-restriktionerne.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]