Seriebomber efter 25 mål: Har niveau til 2. div.

Christian Kjeldsen Jensen – Foto – Tikster Photography

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Flauenskjold kan i høj grad takke 24-årige Christian Kjeldsen Jensen for klubbens gode efterår, der med 32 point sikrede sig oprykning til Serie 2. Den målfarlige angriber stod for halvdelen af klubbens mål – nærmere bestemt 25 mål i blot 12 kampe fik angriberen banket i kassen i efterårets Serie 3.

Angriberen har tidligere spillet på højere niveau i Nørresundby i Danmarksserien, og Christian Kjeldsen Jensen siger til LigaBold.dk, at han tror, at han vil kunne begå sig i 2. division med lidt ekstra træning.

– Danmarksserien, hvor jeg har spillet, der kunne jeg godt være. Jeg kunne nok også godt være med i en række højere oppe, hvis jeg får den rette træning. Som det ser ud nu, kunne jeg godt tage spille en række højere oppe end Danmarksserien altså i 2. division. Det mødte vi dengang, vi spillede i Danmarksserien, siger Christian Kjeldsen Jensen til LigaBold.dk.

Så du vil kunne følge med i 2. division?

– Ja, det vil jeg sige med lidt træning, men jeg skal lige ind i det gamle igen, og de ting, som man nu kommer fra. Fodboldmæssigt vil jeg godt kunne være med.

Store klubber kigger mere efter unge

Som så mange andre drømmer Christian Kjeldsen Jensen om at bryde igennem som fodboldspiller og tage skridtet videre, som blandt andre Henrik Dalsgaard og Christian Olsen gjorde. Angriberen vurderer dog, at det bliver vanskeligt, når man tager alderen i betragtning.

– Det er da noget, som man drømmer om, men løbet er nok kørt i forhold til den alder, som jeg har. Ikke fordi 24 år er gammelt. Klubberne kigger nok lidt mere efter de unge end de rutinerede i serieklubberne.

Christian Kjeldsen Jensen nyder fodboldtilværelsen i barndomsklubben Flauenskjold, og derfor vil han ikke skifte for enhver pris.

– Det skal være noget, som jeg gider. Jeg vælger ikke bare en klub for at spille højere. Det skal også være, at jeg kan se, at der er noget i det, fordi det er hårdt at slippe Flauenskjold for at skifte til en klub og sige, at det bare var det. Tilbuddet skal også være godt nok, siger angriberen, der fastslår, at han tager det lidt, som det kommer.

Angriberen mener, at han kan bruge sine erfaringer fra Danmarksserien til at kunne snøre modstanderne i serierne, og det er en af hemmelighederne bag de mange mål dette efterår. Han mener dog, at holdkammeraterne i Flauenskjold hjælper ham godt på vej.

– Jeg kan sparke med begge ben, og jeg har nok også et overblik over spillet. Når man kommer lidt højere oppe fra, lærer man nogle andre ting, end hvis man spiller i de lavere rækker. Jeg har derfor også erfaringen ved at have spillet i fire rækker højere.

Flauenskjold-træneren er også godt tilfreds med Jensen.

– Han siger, at jeg har en vigtig rolle på holdet, og jeg bare skal fortsætte det, som han ved, at jeg kan. Jeg ved også godt selv, hvad jeg kan, så det skal jeg bare gøre. Han ved godt, at jeg nok er lidt bedre end nogle af de andre, da jeg har begået mig på et højere niveau og har prøvet lidt mere. Derudover så ved han også, at det bliver gjort 100 procent, siger angriberen.

Tredje halvleg er lige så vigtig

I Flauenskjold er der fokus på fællesskabet og den gode stemning. I byen 35 kilometer nordøst for Aalborg er der massiv opbakning til fodboldholdet både til hjemme- og udekampene. Klubben har også tre årlige fester samt en julefrokost og en halfest, hvor mange fra seniorafdelingen deltager.

– Vi har et godt fællesskab. Det var også lidt derfor, at jeg tog tilbage. Alle snakker med alle, og selvom vi er unge og gamle, så klinger vi godt. Tredje halvleg er lige så vigtig, siger angriberen med et smil.

Nu gælder det en tilværelse i Serie 2 for Flauenskjold, og hvis klubben kan fortsætte de flotte takter, så tror angriberen på, at målsnittet bliver lige så godt som i dette efterår.

– Vores mål er nok at blive i Serie 2, da vi har scoret 50 mål eller derover i de to seneste sæsoner i Serie 3. Der har så været en klub, der har scoret lige så mange mål som os, som så har taget det til det sidste, hvor vi har fejlet. Hvis vi spiller, som vi gør nu, så kan jeg også blive ved med at holde det målsnit, som jeg har nu, siger Christian Kjeldsen Jensen til LigaBold.dk og fortsætter:

– Vi skal bare spille vores spil og gøre det, som vi har gjort i denne sæson. Vi skal spille langs jorden i stedet for at spille lange bolde. Det er et meget ungt hold, og jeg er den fjerdeældste på vores hold. Det er bare med at arbejde 100 procent og tro på, at det er sidste kamp, som vi spiller hver gang.

Flauenskjold er gået på juleferie og træner ikke i øjeblikket grundet corona-restriktionerne. Ved siden af fodbolden arbejder Christian Kjeldsen Jensen som tagdækker.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]