Danmarksserien Pulje 2

Seriespiller besvimede: Hjertestarter gav stød

Lukas Olesen – til højre – Foto: Slagelse B&I

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

De seneste ti måneder har været ganske tumultariske for målmanden Lukas Olesen. 11. januar faldt han om med et hjertestop, da han deltog i en træning med sin daværende klub Slagelse.

Efterfølgende fik han indopereret en hjertestarter, og den fik han brug for 7. august, da Olesen stod mellem stængerne for Ringsted IF i Danmarksserie-opgøret mod B 1908.

Efter godt et kvarters spil fik Olesen det dårligt og besvimede. Han kom dog kort efter til bevidsthed, men kampen endte med at blive afbrudt.

Nu fortæller Lukas Olesen til LigaBold.dk om episoden i august, og han husker den tydeligt.

– Det var en helt normal kamp, og så var jeg ude for at gribe en bold. Så satte jeg den i gang, så blev jeg svimmel, og så besvimede jeg, og vågnede derefter op igen. Derefter havde jeg det fint igen, som ingen ting var sket, siger Lukas Olesen til LigaBold.dk.

Alligevel blev Olesen hentet af en ambulance og kørt til kontrol på Rigshospitalet. Målmanden siger, at det blot var et rutinetjek. Her skulle der undersøges, hvorfor Olesens hjertestarter satte i gang under opgøret.

– Deres teori er, at det havde noget med en høj puls at gøre. Den lå på 165, da den satte ind, så det var ikke relativt højt, men deres teori er, at det skulle have noget med pulsen at gøre. Jeg har jo haft pulsen meget højere mange gange, efter jeg fik hjertestop, men deres teori er, at de kan se en sammenhæng mellem høj puls, og at den satte ind, siger Lukas Olesen og tilføjer:

– Den satte ind og gav mig et stød, og så vågnede jeg op igen, og jeg var egentlig ikke særlig groggy. Jeg var egentlig klar til at spille videre, men det var ikke en god idé i det moment der. Der var egentlig ikke så meget i det. Jeg besvimede bare, og så vågnede jeg.

Lukas Olesen fortæller, at hjertestarteren sætter ind, når der opstår uregelmæssigheder i hjerterytmen i lang tid nok, og den giver kun stød, hvis man er besvimet eller formoder, at man er besvimet, siger målmanden. Han slår fast, at hjertet hele tiden var i gang.

– Det (Hjertet, red.) gik ikke i stå på noget tid. Det var bare arytmien, der var der i lang tid nok, til at jeg lige skulle have lidt hjælp til at blive stabiliseret igen.

‘Tænkte over, om det var dét’

Efterfølgende har Olesen fået nogle piller af hospitalet, der gør, at pulsen ikke kan blive høj på samme måde, som han beskriver det.

Lægerne var ikke bekymret for, om Olesen ville vende tilbage til fodboldbanen efter episoden, men tankerne kørte rundt i hovedet, da han blev fragtet til Rigshospitalet.

– Man kan ikke lade være med at tænke på det. Lige nu tænker jeg ikke så meget over det, men i den første kamp, hvor jeg kom tilbage igen, tænkte man mere over, om det ville ske igen.

– Jeg har tænkt over det, og da jeg sad i ambulancen til Rigshospitalet, så tænkte jeg også, om det var dét for fodboldkarrieren. Det var det heldigvis ikke, så jo, jeg har tænkt meget over det. Det kan jeg ikke lade være med, siger målmanden.

Lettet

Nu er det lige over to måneder siden, at Olesen faldt om, og når han ser tilbage på episoden, så er han mest glad for og taknemmelig over, at hjertestarteren satte ind, da han havde mest brug for det.

– Det var både en forskrækkelse, men det var også en lettelse, da jeg så ved, at den virker. Jeg ville selvfølgelig helst have været foruden det, men jeg er glad for, at den virker og gør, som den skal. Det giver en del tryghed, at man ved, at den fungerer.

Den tidligere Slagelse-målmand siger, at det var en voldsom episode for både holdkammeraterne i Ringsted og familien, men de har tacklet situationen godt, synes Olesen.

– De har hånderet det rigtig godt. Om mandagen var der en krisepsykolog ude, og de kunne stille mig alle de spørgsmål, som de havde lyst til om episoden, så jeg synes, at de har håndteret det ekstremt godt. Det er selvfølgelig hårdt at se én, der falder om, men omstændighederne taget i betragtning synes jeg, at de håndterede det ekstremt godt, siger Olesen.

Hvordan har din familie tacklet det?

– De tog det også så pænt, som man nu kan. De synes heller ikke, at det er sjovt. Jeg var lige kommet tilbage, og nu troede alle, at det skulle gå godt, men igen tacklede de det godt i forhold til, at det var en svær situation for dem i forhold til at skulle få revet op i det gamle sår igen.

Hvordan går det nu?

– Jeg har det super godt nu. Jeg er glad for at være tilbage på banen, og jeg nyder det ekstremt meget. Det er bare rart at kunne spille fodbold igen, som hele tiden har været det, som man gerne ville. Det er ekstremt dejligt at få lov til det, siger Olesen.

Ringsted-målmanden siger endvidere, at han helst ikke vil have, at folk tager ekstra hensyn til ham. Olesen vil bare pille bolde mellem stængerne.

Den tidligere Slagelse-keeper synes, at han forbedrer sig fra dag til dag efter de to voldsomme episoder i 2021.

– Det går i hvert fald den rigtige vej, men jeg er der ikke endnu. Der gør man ikke på et halvt år, men når jeg nu spiller fast, så kan jeg mærke, at det går den rigtige vej, så det er meget positivt, siger Lukas Olesen til LigaBold.dk.

Lukas Olesen og resten af Ringsted IF-mandskabet indtager sidstepladsen i Danmarksserien Pulje 2 med syv point efter ti kampe.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]