Jyllandsserien 1 Pulje 1

Seriespiller har skrevet historie med vildt mål

Malthe Lemming Engelund – Foto – FC Djursland

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Kampen mellem FC Djursland og Aalborg Chang i Jyllandsserien 1 var netop blevet fløjtet i gang, men allerede 14 sekunder efter måtte Aalborg Chang-målmanden pille bolden ud af nettet efter en flot kasse af Malthe Lemming Engelund.

Målet efter 14 sekunder var et ganske specielt mål for FC Djursland-spilleren. Det er nemlig det hurtigste mål i klubbens historie. Inden Engelunds scoring lød rekorden på 17 sekunder.

Malthe Lemming Engelund siger til LigaBold.dk, at det nærmest var uvirkeligt, da bolden strøg i kassen.

– Jeg oplevede situationen, at vi havde snakket om inden kampen, at vi skulle presse dem. Så de gav bolden op, og jeg satte et pres ind. De spillede den tilbage til midterforsvareren. Midterforsvareren forsøgte at spille bolden over til kanten, men det blev en mislykket aflevering, som vores kant fik fat i. Han spillede så hurtigt vores midtbane. Han spillede den så op til mig, og så modtog jeg den en to-tre meter fra halvbuen, og så så jeg bare, at keeperen stod lidt langt ude, og så klaskede jeg bare til den, og så gik den direkte op i ‘corner’, siger Malthe Lemming Engelund til LigaBold.dk.

Hvad tænkte du der?

– Det var nok bare en rus af glæde. Vi har været gode til at score tidligt i kampene og lukke vores modstandere ned på det, så det var bare dejligt at kunne bidrage på den måde. At det gik så hurtigt, var lidt en uvirkelig følelse, fordi det er lang tid siden, at jeg har scoret et langskudsmål.

Hvordan er det så, at du har skrevet klubhistorie?

– Det er lidt sjovt, at man kan stå for sådan en rekord. Jeg har altid set kampene for Grenå og FC Djursland, og min far har også været træner, så man har altid set op til nogle af de spillere, som der var der, og man ville også gerne selv komme derop og sætte sit præg på det. Det er bare dejligt at kunne sætte sådan en rekord.

Godt fællesskab

23-årige Malthe Lemming Engelund spillede hele sin ungdom i Grenå, hvorefter han tog på efterskole i tiende klasse i Ikast. Her var han en smule inde over nogle træning i FC Midtjylland, og som ung spillede han også en smule i AGF. Angriberen valgte dog at vende tilbage til FC Djursland inden denne sæson efter et par år i de lavere serierækker.

Når angriberen skal sætte et par ord på Jyllandsserie-klubben, så er det med ord som godt humør og fællesskab.

– Nu havde jeg været væk fra FC Djursland i fire år, og da jeg trådte ind i omklædningsrummet allerede første dag, så følte jeg mig velkommen. Det er nogle unge gutter med to-tre, der er lidt ældre, men vi er et rigtig ungt hold med et godt fællesskab og humør til træning. Det har hjulpet, og så kender vi hinanden på kryds og tværs. Fællesskabet har udover mig også hjulpet de unge spillere til at blive nemmere og hurtigere integrerede på holdet, siger Malthe Lemming Engelund til LigaBold.dk.

FC Djursland indtager andenpladsen i Jyllandsserien 1 Pulje 1 med 27 point efter 13 kampe. Det er to point efter Randers Freja, der blandt andre har den tidligere Superliga-spiller Chris Sørensen i truppen.