Sydbank Pokalen

Serietræner med glimt i øjet: Har luret Niels F.

Aalborg Freja-cheftræner Mark Hellerup Knudsen – Foto – Aalborg Freja

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Den største kamp i Aalborg Frejas historie venter torsdag aften, da den forsvarende danske 3F Superliga-mester Brøndby gæster Aalborg Portland Park i fjerde runde-opgøret af Sydbank Pokalen, også kaldet ottendedelsfinalen.

Her venter der en kæmpe oplevelse for Serie 1-mandskabet, men også tæt på en umulig opgave, vurderer Aalborg Freja-træner Mark Hellerup Knudsen. Aalborg Freja-cheftræneren siger dog med et glimt i øjet til LigaBold.dk, at han har et godt kendskab til Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen.

– Det sjove er, at jeg tog A-licens i en ret tidlig alder, hvor Niels Frederiksen har undervist på nogle trænerkurser, som jeg har været på, så jeg tror, at jeg har luret ham, siger Mark Hellerup Knudsen med et glimt i øjet til LigaBold.dk og tilføjer:

– Men jeg tror ikke, at det hjælper, men lad os se.

Aalborg Freja-cheftræneren siger dog, at det skal ske et mindre mirakel, hvis Serie 1-mandskabet skal tage fusen på Brøndby torsdag aften, og han vil for alt i verden undgå, at mandskabet løber ind i en snitter.

– Vi ved godt, at det bliver meget tæt på en umulig opgave, og om vi har en halv eller en hel procent, så kommer vi til at jagte den. 99 ud af 100 kampe taber vi også klart, og så må vu håbe på, at der sker noget, og så skal vi selvfølgelig udnytte den chance. Vi spiller jo to forskellige sportsgrene. Det ved vi godt.

– Vi har vundet ved at blive det seriehold i Sydbank Pokalen, og nu skal vi spille en kamp mod de forsvarende mestre (af 3F Superligaen, red.), og de kommer nok aldrig til at møde Aalborg Freja igen, og vi kommer nok ikke til at møde Brøndby igen, så det handler om at nyde de 90 minutter, og så vil jeg helst ikke blive til grin. AaB, hvor jeg har nogle kammerater ude, vandt jo 13-0 over et Serie 1-hold. Det kan jeg mærke, at det med at tabe 13-0, det vil jeg have det dårligt med i maven, lige meget hvem jeg møder, men jeg ved godt, at det kan ske.

‘Jeg kan måske finde der, hvor de er mindst overlegne’

Mark Hellerup Knudsen kan godt mærke, at der er stor bevågenhed angående opgøret mod Brøndby, og træneren mener, at mandskabet har fået den ultimative hæder ved at blive hædret som det bedste seriehold i denne udgave af Sydbank Pokalen og sikret sig hele 100.000 kroner. Træneren forsikrer sig dog om, at klubben vil kæmpe til sidste fløjt for at jagte senstationen.

– Spillerne vil lykkes i fællesskab, og så uanset hvem, der spiller, så har de opbakning fra resten af truppen. Der er selvfølgelig noget taktisk, når vi ser os i Serie 1, kontra når man ser os i pokalen, så er der stor forskel. Det er noget med de gode klassiske dyder som hårdt arbejde, og vi lykkede eksempelvis nogle bestemte rum ned mod Lyseng, og så sagde vi, at der, hvor de skulle angribe, var i disse bestemte rum, og det er lykkes i megastor stil. Jeg tror ikke, at vi kan matche Brøndby på samme måde, men i de andre kampe har følt, at vi har fundet nogle steder, hvor vi er bedre end modstanderne. Det tror jeg ikke, at jeg kan finde mod Brøndby, men jeg kan måske finde der, hvor de er mindst overlegne og satse på det.

Er presset på en måde helt væk, når klubben nu også har vundet de 100.000 kroner?

– Da vi startede i pokalturneringen, der sagde jeg til drengene, at vi skulle for prøve at lave en målsætning om, at vi skulle ud at have en oplevelse, og det gav vi håndslag på, og det har vi opnået. Det med med pengene, det betyder ikke så meget for os. Vi er jo en stor foreningsklub, så det er jo ikke os, at pengene kommer til gode. Det er klubben. Det fedeste er, at man har vundet noget.

– Når man spiller i serierne, så kan man vinde en række og blive Nordjyllands bedste Serie 1-hold. Nu har vi vundet at være det bedste seriehold i Danmark. Det er jo det, som der betyder noget. Vi har vundet noget på nationalt plan. Det er sjældent, at man gør det som seriehold, og det er vi sindssygt stolte over. Du har ringet til mig, DR Sporten har ringet, der bliver lavet ‘match day’-optakter. Det er der normalt ikke, når vi møder Sulsted. Så på den måde betyder det rigtig meget, og det er megafedt at være med til, siger Mark Hellerup Knudsen til LigaBold.dk, der tilføjer, at selvom det kan lyde mærkeligt, så er han helt forgabt i Aalborg Freja.

Mark Hellerup Knudsen har både været træner i 1. division for kvinder, for Odder i 2. division for mænd samt Viby i Danmarksserien.

LigaBold.dk kommer til at være til stede på Aalborg Portland Park for at dække opgøret, hvor der er kampstart torsdag aften klokken 18.00. Du kan læse om opgøret efter slutfløjt på LigaBold.dk og bold.dk.