Sjællandsserien Pulje 2

Sjællandsserie-klub snupper Nykøbing-spiller

Andreas Falster – Foto – Privat

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Vordingborg IF må en tur ned i Sjællandsserien, efter at det blev til nedrykning fra Danmarksserien i den seneste sæson. Forberedelserne til den nye sæson er allerede gået i gang for cheftræner Jan Faber og co., og nu har klubben fået en forstærkning på plads.

21-årige Andreas Falster har de seneste fem år været i Nykøbing FC, men nu skifter midterforsvaret til Vordingborg IF, siger han til LigaBold.dk. Han har tidligere spillet i Vordingborg som helt ung.

– Jan (Vordingborg-cheftræner Jan Faber, red.) har igennem flere år prøvet at få mig til klubben. Jeg har hele tiden gerne villet spille i Nykøbing, da jeg havde nogle ambitioner om, hvor langt det kunne føre til. Det kunne så ikke føre længere nu, og så synes jeg, at det betyder noget at komme hjem at spille i Vordingborg igen.

– Jeg kender mange af dem, som der spiller her, og jeg har kun hørt godt om at være i klubben, siger Andreas Falster til LigaBold.dk og tilføjer, at han tror, at det bliver sjovt at spille i Sjællandsserien, og Falster glæder sig til det.

Han siger, at Vordingborg IF-cheftræner Jan Faber har en stor andel i, at Falster vender tilbage til Vordingborg IF lige netop nu.

– Jeg tror, at han har betydet en stor del. Jeg har følt, at han har været meget opsat på, at han gerne ville have mig. Det er klart, at det har været rart at føle, at han ville have én til klubben. Hans vedholdenhed, tror jeg, har været godt for mig. Det har gjort, at jeg føler, at det er det rigtige, men også det med, at jeg kender flere af spillerne i Vordingborg, som jeg har spillet med i både Køge og Nykøbing. Derudover er der nogle af mine venner fra Vordingborg, der spiller her. Der er flere grunde.

For forsvarsspilleren vil det være en stor skalp at kunne føre Vordingborg IF tilbage til Danmarksserien.

– Det vil betyde meget. Det er en klub, som har været i en stor udvikling de seneste par år. De fik en lille tilbagegang, da de rykkede ned, men jeg vil da være superglad for, at hvis jeg kan få dem til at rykke op igen eller være med til det.

Vil have det sjovt

Som 13-årig skiftede Falster fra Vordingborg til Herfølge, og han var senere i HB Køge, inden Falster drog til Falster for at spille for Nykøbing FC.

Andreas Falster har første træning med Vordingborg IF på mandag, og når han skal sætte nogle ord på sine kvaliteter, så er det med teknikken i højsædet.

– I forhold til at være midterforsvarer, så er jeg god teknisk og til at føre bolden frem. Jeg har et godt overblik.

For den 21-årige midterforsvarer handler det om at finde noget fodboldglæde efter en tid i Nykøbing FC, hvor det ikke er blevet til meget spilletid for divisionsholdet.

– Nu har jeg været i en klub, som træner fem-seks gange om ugen, så nu har jeg lidt brug for at tage den lidt med ro og synes, at det er sjovt at komme til træning, at spille fodbold igen og få noget spilletid og hygge mig. Så må vi se, hvad der sker efter, siger Andreas Falster til LigaBold.dk.

Vordingborg IF skal dyste mod Haslev FC i første opgør i Sjællandsserien, og kampen bliver spillet fredag 13. august klokken 18.30. Andreas Falster fik i den forgangne sæson fire kampe for Nykøbing FC’s førstehold – to kampe i 2. division og to kampe i Sydbank Pokalen, mens det blev til 15 kampe for Nykøbing FC’s Sjællandsserie-hold.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]