Jylland Serie 2 Pulje 24

Slovak med U-landskampe valgte Serie 3-klub

Matus Nemeth – Foto – FC Nitra

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Det er ikke hverdagskost, at man ser en tidligere slovakisk ungdomslandsholdsspiller rende rundt i de danske serierækker. Ikke desto mindre tog 20-årige Matus Nemeth turen fra hjemlandet til Vejle for godt et år siden.

Igennem en ven fik han kendskab til den daværende Serie 3-klub Vejle Kammeraterne, og der har han spillet lige siden.

Den slovakiske kant siger til LigaBold.dk, at en skade spolerede en seniorkontrakt med den slovakiske klub FC Nitra, der lige nu indtager tiendepladsen i den bedste slovakiske række.

– Jeg blev først opereret, fordi jeg brækkede min næse til træning. Efter skaden var jeg ikke i stand til at træne i noget tid. Jeg spillede for FC Nitra U19, og det var det sidste år, hvor jeg var ungdomsspiller, men så blev jeg ikke tilbudt en kontrakt med førsteholdet.

– Da jeg ikke fik en kontrakt med holdet, så holdt jeg pause fra fodbolden i et års tid. Jeg havde derfor ingen klub, og min manager ville heller ikke forlænge samarbejdet. Jeg har en ven, der skulle til Danmark, og så spurgte han mig, hvorfor jeg ikke kom med ham hertil i et års tid for at se tingene an og spille i Danmark. Så jeg rejste til Danmark for sjov sammen med min ven. Jeg er startet med at studere og arbejde i Danmark, men jeg savnede virkelig fodbold.

– Så jeg spurgte en ven, om at vi ikke kunne træne lidt, da jeg ikke havde trænet fodbold i to år. Min ven kendte så til Vejle Kammeraterne. Så jeg skrev til træneren og kom til deres træninger den seneste vinter, siger Matus Nemeth til LigaBold.dk.

Slovakken har fået et godt indtryk af klubben, der har en god træner i Sean Nygaard Møller, siger Nemeth.

– Jeg kendte ikke meget til Vejle Kammeraterne som klub, men jeg synes, at klubben har en professionel træner. Så det ser godt ud, synes jeg, og jeg er glad for, at træneren er professionel, så jeg kan rigtig godt lide det.

Vejle Kammeraterne-cheftræneren Sean Nygaard Møller glæder sig over, at Matus Nemeth har valgt at spille hos Vejle Kammeraterne.

– Matus er en utrolig spændende person, som vi i Vejle Kammeraterne er rigtig glade for. Hans unge alder taget i betragtning, så er det en spiller, som allerede har prøvet mere end de fleste. Vi har et ansvar for at integrere ham godt og sørge for, at han trives både på og udenfor banen, og dette er jeg sikker på, vi vil lykkes med, oplyser cheftræneren til LigaBold.dk.

Vild følelse at spille U-landskampe

For Nemeth er det noget af en kontrast at skulle spille kampe i de danske serierækker. Han har nemlig tidligere optrådt to gange for det slovakiske U17-landshold, hvor midtbanespilleren spillede mod Makedonien, og det var kæmpe stort for ham.

– Det var den bedste følelse, som jeg indtil videre har haft i mit liv. At spille for ens land var rigtig godt, og det har været den største oplevelse i min fodboldkarriere, siger Matus Nemeth.

For FC Nitra U19 nåede han også at få et par minutter i UEFA Youth League i en kamp mod Shkendija Tetovo U19 i 2017. Det var meningen, at han skulle have spillet mod Feyenoord U19 i UEFA Youth League, men han blev desværre skadet, siger midtbanespilleren.

Nu er fokusset for Nemeth at komme tilbage til sit gamle niveau, da midtbanespilleren godt kan mærke, at han mangler noget kampform. Han mener dog stadig, at der er stor forskel på U-landsholdsfodbold og Serie 3-fodbold i Vejle.

– Niveauet er meget lavere, end hvad jeg har været vant til i Slovakiet. Jeg spillede meget hurtigere før, men jeg havde ikke trænet i to år, så det har ikke betydet så meget for mig. Jeg ville bare rigtig gerne spille fodbold, fordi jeg savnede det.

Udover stor rutine kan den venstrebenede offensivspiller også bidrage med fart og god sparketeknik.

– Min største styrke er min hurtighed, når jeg spiller som kant. Jeg har også et godt spark.

Vil gerne spille professionel fodbold igen

Ved siden af fodbolden arbejder Matus Nemeth i et varehus i Salling Group, men han har en drøm om at spille professionel fodbold igen. Hvornår det bliver, ved han ikke.

– Jeg har ikke de store planer lige nu. Jeg vil bare gerne tilbage til det niveau, som jeg var på før. I Vejle Kammeraterne er det et lavere niveau, end jeg har været vant til, så jeg skal bare tilbage til mit gamle niveau. Jeg vil derefter gerne spille professionel fodbold igen, men det tager noget tid, før jeg kommer tilbage på det gamle niveau, og så må vi se.

Hvor længe tror du, at du vil blive i Danmark?

– Jeg tager et skridt ad gangen, for lige nu er det hårdt at arbejde og træne fodbold på samme tid. Derudover studerer jeg og har dansk undervisning, men jeg vil gerne blive bedre, og så rykke videre i min fodboldkarriere. Jeg vil gerne prioritere og fokusere på fodbolden, siger Matus Nemeth til LigaBold.dk.

I efteråret spillede Matus Nemeth fire kampe for Vejle Kammeraterne i Serie 3. Til foråret står det på en ny tilværelse for serieklubben, da holdet skal prøve kræfter med Serie 2.

Efter planen er første kamp for Vejle Kammeraterne i den nye sæson mod Bredballe IF lørdag 27. marts.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]