Albaniserien

Startede med minus ni point: B 1909 er kørt derudaf

Foto: B1909

B 1909 ligger i vinterpausen nummer to i Albaniserien, hvor man skarpt forfølger ærkerivalerne B1913, der er fire point foran.

Værd at nævne er det dog, at B 1909 startede sæsonen med minus ni point, så at efteråret har været blændende, er ikke en underdrivelse for de rødklædte odenseanere, der i sommer fik ny træner i form af John Andersen.

Han er også godt tilfreds med arbejdet, siger han til ligabold.dk.

– Det var et stærkt hold, jeg overtog, og så fik vi allerede forstærkning, lige da jeg startede i form af Jonas Lund og Morten Dyg. Vi har så holdt ved den boldbesiddende spillestil, der var, og vi er aggressive på bolden. Så vi har egentlig arbejdet videre på det gode arbejde, som havde været i klubben de sidste år, siger han og tilføjer:

– Vi har fået indgydt selvtillid i truppen efter en svær sæson i Danmarksserien, så vi har fået troen på tingene tilbage. Det er bare kørt derudaf for os, og var vi ikke startet ni point bagud, så var vi stukket af i toppen.

De to ærkerivaler fører altså an i den bedste fynske række, og det er ikke så mærkeligt, siger John Andersen.

– Vi og B1913 er de klart bedste hold i rækken. Der er gode hold i Dalum, TPI og Svendborg, som er med i den øverste del, men det er også hold, som vi skal slå, fordi de er andenhold. Vi måler os med deres førstehold, jo.

– Men de kampe mod dem bliver altid meget tætte, for de vil helst ikke tabe til lige os. Det er heldigvis godt og sundt for os, at vi har nogle kampe, hvor vi skal arbejde for det, for vi har været meget dominerende mod midterholdene og nedefter.

John Andersen mener, at det er nødvendigt med tætte kampe for at blive klar til forhåbentligt at skulle spille Danmarksserie.

– Det er vigtigt for os, at vi får noget modstand i rækken, så, hvis vi rykker op, er vi klar til Danmarksserien. Vi har spillet træningskampe mod Danmarksserie- og 2. divisionshold, for at spillerne kan spille kampe på det niveau, som de fleste i truppen er på.

– Der har vi været fint med og har tabt 3-4 til Middelfart og slået Kolding og OKS, og det passer med vores selvforståelse der klart er, at vi skal ligge en række højere.

– ’13 har været dygtige til at få point i de kampe, hvor de har hængt på vippen, så det bliver en tæt kamp om oprykning til det sidste. Vi skal fortsætte i det samme spor, og kan vi gøre rent bord i foråret, så har vi en chance.

– Vi er det bedste hold i rækken på possession, men vi kan altid bygge på, og der synes jeg, at vores vildskab i begge felter kan blive bedre.

B 1909 har en imponerende målscore på 49-8. Man har tabt en enkelt kamp til B1913 og spillet uafgjort med Ærø-holdet Marstal/Rise.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]