Sjællandsserien Nedrykningspulje 1

Stenløse får tilgang af Græsrødderne-keeper

Jesper Emde Næsby – Foto: Privat

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Mandag kom det frem, at FC Græsrødderne har valgt at trække sit hold i Københavnsserie-hold grundet for få tilmeldinger til kampene, og holdet havde svært ved at følge med Københavnsserie-holdene med væsentlige lavere gennemsnitsaldre. FC Græsrødderne bliver i stedet for et oldboyshold fra næste sæson. 

Det betyder, at FC Græsrødderne-spillerne først skal i aktion efter sommerferien, og det har den 39-årige målmand Jesper Emde Næsby taget konsekvensen af.

Den rutinerede målmand har nemlig valgt at skulle spille seniorfodbold i Sjællandsserie-klubben Stenløse Boldklub, siger han til LigaBold.dk. Planen for målmanden er, at han skal spille i Stenløse Boldklub på seniorniveau og i FC Græsrødderne på oldboys-niveau fra næste sæson.

– Det er for at holde mig i gang, og så har min tidligere træner Kjeld Svendsen (Stenløse-cheftræner, red.) tidligere hevet fat i mig en del gange angående holdet, der er i en lidt svær situation, siger Jesper Emde Næsby til LigaBold.dk.

Stenløse Boldklub er placeret i bunden af Sjællandsserien Nedrykningspulje 1 med blot fem point, og derfor har klubben kraftigt brug for point.

– Jeg har været målmand i mange, mange år på eliteplan, og jeg kan derfor komme ind med min rutine og få lidt ro på og snakke til drengene og få lidt lyd på.

Trænede med i vinter

Næsby siger, at Stenløse-cheftræner Kjeld Svendsen i en længere periode har forsøgt at lokke målmanden til klubben, men det har passet ham bedst at spille i FC Græsrødderne, men nu opstod muligheden, efter FC Græsrødderne valgte at trække sit Københavnsserie-hold.

– Da jeg i tidernes morgen var i Birkerød, der var han en af trænerne (Kjeld Svendsen, red.), og så har vi holdt kontakt lige siden, hvor vi har ringet sammen en gang imellem, og så trænede jeg med i vinter for at se, om ‘rødderne’ skulle spille, og så har han spurgt mig nogle gange, om jeg kunne have lyst til at spille for dem.

– Der sagde jeg så, at ‘rødderne’ var det, som passede mig bedst, også i forhold til min familie med hensyn til tiden, nu hvor jeg også er blevet skilt. Med børnene og træninger kan det nogle gange godt være lidt udfordrende i de uger, hvor jeg har børn.

Målmanden slår fast, at han fortsat havde spillet seniorfodbold i FC Græsrødderne, hvis holdet ikke havde trukket sig. Han ærgrer sig over, at holdet med de mange tidligere professionelle fodboldspillere er fortid som seniorhold.

– Det er da ærgerligt. Jeg synes, at vi havde niveauet til at være med, da vi havde spillet os i form. Da vinterpausen kom, der havde vi alligevel vundet nogle kampe i oktober, så længe vi var i kampform. Coronapausen har ikke lige været med til at hjælpe på folks kondition, når man ikke træner, og de unge drenge, som man møder i KS (Københavnsserien, red.), træner to-tre gange om ugen.

Sejr kan give selvtillid

Jesper Emde Næsby har allerede fået debut for Stenløse Boldklub, og det var i weekendens kamp mod Snekkersten. Her blev til en 2-0-sejr til Stenløse, og det var klubbens første sejr i denne sæson. Han håber, at sejren kan være med til at give holdet noget ekstra selvtillid.

– Jeg tror, at den her 2-0-sejr over Snekkersten har givet et boost til, at gutterne kan se, at vi sagtens kan være med. De har bare at være stolte og så få troen på egne evner. Det er jo klart, at når man taber og taber, og klubben havde ikke vundet siden oktober 2019. Så er det klart, at man mister troen på ens egne evner og holdets evner og bliver bange for at vinde fodboldkampe.

Han synes, at Stenløse har gode kvaliteter i truppen, men klubben har haft problemer med at tro på egne evner.

– Det er en fin og harmonisk trup. Der er kommet en masse nye, der skal spilles ind, siger Jesper Emde Næsby til LigaBold.dk og tilføjer:

– Det er bare sådan, at når man kommer ind i en ond spiral. Nu var jeg oppe at se holdet på tidspunkt, hvor de var foran 1-0 og spillede en rigtig god første halvleg, og så kunne man nærmest se, at de blev bange for at vinde.

Jesper Emde Næsby har været i hav af danske klubber tidligere blandt andet Boldklubben Frem, Allerød FK, IF Skjold Birkerød og Stenløse Boldklub.

Den 39-årige målmand stod mellem stængerne, da FC Græsrødderne tabte med 1-5 til FC Nordsjælland i Sydbank Pokalen i oktober 2020. 

Målmanden spillede sin seneste kamp for FC Græsrødderne 22. oktober 2020 i Københavnsserien.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]