top banner
top banner
top banner
Fyn Serie 1 Pulje 2

Stoppet KFUM-træner: Mavefornemmelsen var ikke rigtig

Foto: Dennis Hjort, Odense KFUM

Dennis, vi kan forstå, du er stoppet i Odense KFUM, hvad er baggrunden for, du nu er fortid i klubben?
– Det er cirka 5 måneder siden jeg kunne annoncere mit engagement i Odense KFUM som cheftræner for deres Serie 1 mandskab. Jeg har trods rigtig gode intentioner og den gode proces holdet har været i, været nødsaget til at opsige det. Jeg gav dem beskeden sidste fredag. Jeg har på baggrund af forskellige statusmøder ikke følt den rigtige mavefornemmelse og har derfor været nødsaget til at opsige mit engagement i klubben. Der var tanker fra klubbens side om at fratage/rokere roller iblandt den ene af mine assistenter. Jeg kunne ikke bakke denne løsning op – i min verden er fokus på spillertruppen og cheftræneren. Fokus var i havnet på assistenttræner nummer 2 – hvad han gjorde forkert – konsekvensen her af -og det var et fokus jeg ikke kunne stå inde for. Assistenten fugte blot mine anvisninger.

– Baggrunden for en svingende opstart, er i sidste ende mit ansvar. Men en opstart, uden en booket kunstgræsbane – i en hård vinter – mange skader – mange i en manglede fysisk form – og det at lære en ny træner og spillestil at kende tager tid. I min verden, en proces og vigtigst at vi slog/ikke tabte point til bundholdene. Men de mange manglende sejre gjorde ondt – træningskampe inklusiv – på trods af vilkårene. Vi lykkedes i en periode med mange kampe, skader alligevel at kvalificere os til pokalens 2 og 3. runde og pånær det store nederlag i Fjordager, så var vi på vej. Det synes jeg også kampene bevidste. Men i en klub, hvor sejrene betyder meget og træningsindsatsen lidt mindre, kunne jeg godt fornemme at presset kom stille og roligt. Glad for at vi fik givet nogle af de unge chancen og også prioriterede dem som trænede. De kendte mine værdier og holdninger samt tilgang til fodbold. I store træk levede jeg op til dem.

articles banner

Hvis du skal se tilbage på din tid i Odense KFUM, hvilke oplevelser eller personer har du så lyst til at fremhæve?
– Jeg vil på trods af ovenstående gerne sige tusind tak til rigtig mange gode mennesker i KFUM. Men især målmandstræner Jimmy – et yderst solidt håndværk. Assistenterne på serie 2 – Casper og Ulrik – byggede fint bro og i spillertruppen vil jeg især rose Emil for hans måde at ændre sin måde at agere målmand på. Mange spillere løftede sig også – især i duelspillet – genpresset – synes der blev lagt på her. Angriber Ebersbach også med et arbejdsraseri – en flot udvikling.

Hvilke tanker og ønsker har du omkring fremtiden indenfor fodboldbranchen?
– Jeg har på nuværende tidspunkt allerede fået enkelte forespørgsler og så håber snart at være tilbage på fodboldbanen. Men nyder også min første lille fodboldpause i knap 9 år.