Jyllandsserien 1 Pulje 1

Stor udskiftning i Frederikshavn: Vi vil altid miste spillere

Foto: Frederikshavn Peter Enevoldsen til venstre for ham i den sorte trøje

Af Mathias Aastrup, journalist på LigaBold.dk

Fredag d. 29. oktober tabte Frederikshavn fI med 0-1 til Randers Freja, som afsluttede deres efterårssæson i puljespillet i Jyllandsserien 1 Pulje 1.

Frederikshavn endte som nummer fem i puljen, og de bookede dermed en billet til oprykningsspillet til Danmarksserien, efter de seneste sæson var meget tæt på at rykke op.

Peter Enevoldsen fortæller blandt andet om, at klubbens geografiske placering sammenholdt med uddannelsesmulighederne i byen gør, at der altid vil være en stor udskiftning af spillere på holdet.

Dette var blandt andet tilfældet i sommer, hvorfor efterårssæsonen har budt på et større generationsskifte i Frederikshavn i løbet af sommeren og starten af efteråret. Det overrasker på ingen måde Peter Enevoldsen, at der er fundet en større udskiftning sted, da det er svært at holde fast på spillerne i Frederikshavn.

– Vi er i gang med et generationsskifte, kan man sige, og vi er fint tilfredse med at blive (i Jyllandsserien 1 Pulje 1, red.). Vi ved jo, at Frederikshavn er et svært sted på grund af, at der tit er nogle, som skal flytte udenbys på grund af, at de skal studere videre. Det er en balancegang, at vi altid vil miste nogle spillere på den bekostning, siger Peter Enevoldsen til LigaBold.dk.

At Frederikshavn stod i en svær situation, efter at mange spillere havde forladt klubben, stod hurtigt klart i den nye sæson, hvor mandskabet efter de tre første kampe havde nul point og en målscore på 3-11. En situation, de dog i løbet af efteråret, fik vendt.

– Vi startede med nul point efter tre kampe, så vi kunne godt se, at det nok blev et svært efterår, fordi vi havde nogle spillere, som kom sent i gang på grund af arbejde. Jeg synes, at vi derefter begyndte at komme fint med. Til sidst kunne vi jo tage point fra alle hold. Men det var jo noget tæt. Altså, selv Kristrup (Kristrup Boldklub, red.) som ikke vandt en kamp, er trods alt ikke bare et hold, som man kører over. Så jeg synes, at det har været en rigtig stærk pulje.

Peter Enevoldsen mener derfor også, at han og holdet kan være godt tilfredse med deres præstationer.

– I år var målsætningen for efterårsspillet, at vi skulle ende i top fem. Det lykkedes som bekendt, og det, synes jeg, var en rigtig god præstation.

Frederikshavn-cheftræneren godkender efterårssæsonen på den baggrund, at en stor del af de spillere, der var tæt på at sikre klubben oprykning i sommer, ikke længere er at finde i klubben af forskellige årsager.

– Vi var tæt på at rykke op i sommer, der ville vi meget gerne rykke op. Det glippede, da vi tidligt i foråret 2021 fik et par nøglespillere skadede. Det var det, der til sidst gjorde, at vi endte et point efter AaB (AaB II, red.). Vi mistede en del spillere i sommerpausen. Der var nogle, der stoppede, imens at andre skiftede videre. Vi er derfor meget tilfredse med, at vi blev oppe i rækken, siger Peter Enevoldsen til LigaBold.dk.

Afslutningsvist fortæller han, at han er sikker på, at holdet nok skal vise sig bedre frem til foråret, da mange af de nye unge spillere skulle bruge efteråret på at få spilletid og vende sig til hans spillestil.

Hans antagelse om et stærkere Frederikshavn-hold til foråret bunder også i, at de nu har nogle træningskampe, hvor de kan afprøve forskellige ting.

På trods af at han forventer et stærkere Frederikshavn-hold til foråret, anerkender han også, at de igen vil være en del af en stærk række med stærke hold, så det bliver svært.