København Serie 1

Succesfuld serietræner fyret: Er tom for ord

Emrah Kahveci – Foto – Nørrebro FF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

– Jeg er tom for ord, hvis jeg skal helt grov.

34-årige Emrah Kahveci er klar i mælet.

Nørrebro FF har noget overraskende valgt at fyre Kahveci som cheftræner. Klubben er ellers placeret som nummer to i den københavnske Serie 1 som oprykkerhold. Alligevel har klubben valgt at smide Kahveci på porten.

Emrah Kahveci siger til LigaBold.dk, at beslutningen kommer som et chok for ham.

– Bestyrelsen og trænerteamet havde et møde i mandags, og der kom de ind på, at de har valgt at stoppe samarbejdet med mig. Det kom som et chok, og det er en skuffelse.

– Jeg kan ikke forstå det qua den placering, som vi har i Serie 1, hvor vi ligger i toppen. Jeg havde ikke lige regnet med det. De lægger vægt på, at der har været splid i truppen, og det har gjort, at de har taget konsekvensen ved at opsige mig.

– De havde ikke rigtig nogle argumenter og årsager. De mente, at jeg ikke spillede ind i deres visioner, og det er jeg lidt kritisk over for. I halvandet år har jeg været med til at løfte den her klub fra at være i Serie 2 til toppen af Serie 1, og det er langt over deres forventninger og ambitioner, som de har sat i klubben.

– Jeg er sindssygt skuffet, og der har været omkring ti spillere, der har ringet til mig, efter de havde meldt informationen ud til spillertruppen, som ikke kan forstå, hvorfor der er blevet taget den beslutning. Lige så vel jeg er skuffet, så er spillerne også skuffede, siger Emrah Kahveci til LigaBold.dk.

Dårlig timing

Kahveci nåede at være træner i Nørrebro FF i halvandet år, og han har været meget glad for at være i klubben.

Han spekulerer i, om der er nogle i bestyrelsen, der har følt sig trådt på, da de også er spillere i klubben og ikke har fået så meget spilletid på det seneste.

– Vi er tre trænere derude, og to af andre trænere er også helt rundt på gulvet. Jeg kan slet ikke forstå begrundelsen. Jeg havde slet ikke set det komme, og det er en virkelig dårlig timing. Det må ligge noget andet bag det. Det er rigtig svært at træne nogle spillere, der både er spillere for mig, men også sidder i bestyrelsen.

– Her på det seneste har de ikke spillet så meget, fordi de ikke har været gode nok, og der tror jeg, at de har brugt sig selv som eksempler på, at der har været splid i truppen. Der kan ikke være splittelse i en trup, når det går så godt, som det gør. Vi ligger nummer to, og vi har vundet alt, hvad vi har været i nærheden af, siger Emrah Kahveci.

I bestyrelsen sidder blandt andre formand Mohammad Howeidi, der også er spiller i klubben.

Så det er ikke det sportslige, der ligger til grund for beslutningen?

– Nej, de har hevet andetholdstræneren ind, som er meget vellidt i klubben, og som spillerne især i bestyrelsen har et godt forhold til. Det er rimelig politisk det, som der foregår i klubben lige nu. Det har intet med det sportslige at gøre. Det vil jeg ikke tro. Det er rigtig, rigtig dårlig timing. Jeg er ekstremt skuffet, og jeg har allerede forberedt mig til foråret og ville aflevere holdet i KS (Københavnsserien, red.). Det var den selvstændige mission. Jeg er tom for ord, hvis jeg skal helt grov og skære helt ind til benet.

Har udviklet klubben

Den nu tidligere Nørrebro FF-træner er ked af, at han nu skal forlade klubben. For Kahveci giver det ingen mening, at han er blevet fyret, da han har gjort det langt over klubbens forventninger.

Ifølge Kahveci overtog han Nørrebro FF, hvor der var mere fokus på hygge end resultaterne på banen, og indstillingen var også anderledes.

Han fremhæver, at han har skabt mange succesoplevelser i serieklubben blandt andet Nørrebros pokaleventyr i Sydbank Pokalen, hvor klubben blev sendt ud af Hvidovre.

– I starten, da jeg overtog, var det en rigtig hyggeklub, og det var mere privat end professionelt. De havde ikke rigtig haft en træner. Der er kommet mere styr på det, og der var rigtig mange gule kort, men jeg fik kridtet stregerne op, så vi kunne fokusere på spillet, nerven og intensiteten.

– Udefra har holdet aldrig været så roligt, og jeg har også været med til at give dem et rigtig fint pokal-eventyr, hvor vi mødte Hvidovre i pokalen, så der har jeg også en stor andel.

– Jeg stopper på toppen. De kan ikke ligge bedre. Da jeg gik ind til sæsonen, havde vi et møde om forventninger, og der ligger vi langt over, så beslutningen er jeg skuffet over det, og jeg kan ikke se, hvad det skulle være, andet end de (bestyrelsen, red.) er generet over, at de ikke har spillet så meget.

Hvad der skal ske for Emrah Kahveci, er endnu uvist, men han har mod på et nyt trænerjob, når han har sundet sig.

– Jeg holder en god og fortjent vinterpause, og nu havde jeg jo forberedt mig på Nørrebro FF, som jeg så ikke skal nu. Jeg skal ud på nye udfordringer. Jeg er lige blevet færdig med min træneruddannelse (B1, red.), så har jeg mod på meget mere. Jeg var slet ikke færdig her (Nørrebro FF, red.). Jeg havde regnet med, at jeg skulle flytte klubben op i KS (Københavnsserien, red.), men qua det, som der er sket nu, så må jeg finde nogle andre udfordringer et andet sted, siger Emrah Kahveci til LigaBold.dk.

Nørrebro FF går på vinterpause med 32 point efter 13 kampe, og det er tre point efter Boldklubben Viktoria. I foråret bliver det altså med en anden cheftræner end Emrah Kahveci.