Kvalifikation til Serie 1 Fyn Pulje 2

Suverænt seriehold: Vi fik en stor lærestreg

Foto: Boldklubben Marienlyst

Af Mathias Aastrup, journalist hos LigaBold.dk

Lørdag den 23. oktober 2021 afsluttede Marienlyst BK’s andethold deres sæson i Serie 2 Pulje 8 med at spille uafgjort på 2-2 mod B1913.

Det var en noget uvant sæsonafslutning for Marienlyst, da de ellers havde vundet samtlige af deres kampe i puljen. Marienlyst har derfor haft en fremragende sæson, hvor de tidligt sikrede sig en plads i oprykningsspillet om at komme i Serie 1 til sommer.

Marienlysts-assistenttræner, Mathias Bille-Hasselstrøm, fortæller i et interview med LigaBold.dk om holdets gode sæson i Serie 2 og deres egne forventninger frem mod oprykningsspillet til Serie 1.

Marienlyst vandt i efteråret som skrevet ni ud af ti kampe. En af årsagerne bag Marienlysts flotte sæson skal findes i sæsonen 2020/2021, hvor oprykningen til Serie 1 akkurat glippede med et point op til FC BiH Odense.

– Forrige sæson var vi snublende tæt på at rykke op i Serie 1. Vi ødelagde det dog lidt for os selv, da vi blev for nervøse og afslappet henimod afslutningen på sæsonen. Vi fik pludselig svært ved at spille kampene på den måde, som vi gerne ville, siger Mathias Bille-Hasselstrøm til LigaBold.dk.

Var sidste sæson en lærestreg for jer?

– Ja, det kan man godt sige. Det var både en lærestreg for spillerne, men også for os trænere om, at du er nødt til at holde fokus igennem hele sæsonen.

Trænerteamet Søren Platz og Mathias Bille-Hasselstrøm har derfor i denne sæson haft fokus på, at holdet spiller deres eget spil og ikke bliver lokket med på modstanderens præmisser, ifølge assistenten.

– Vi har arbejdet meget med at fastholde vores egen spillestil uanset, hvordan kampene forløber. Det er vigtigt, at vi bliver ved med at spille på den måde, som vi gerne vil, igennem hele sæsonen.

Marienlysts fokus på sig selv og sit spil har givet pote i denne sæson, da de har været helt suveræne. Marienlysts status, som det suveræne tophold i Serie 2 Pulje 8 i efteråret, var ikke noget, som de tog for givet på forhånd.

– Vi forventede at ligge oppe i den sjove ende af tabellen, før sæsonen gik i gang. Vi var ret fortrøstningsfulde før sæsonstarten om, at vi kunne sætte vores præg på puljen og være blandt de bedste hold. Vi havde dog overhovedet ikke forventet at gå så suverænt igennem puljen, som vi har gjort, siger Bille-Hasselstrøm.

På trods af Marienlysts suveræne efterår lykkedes det dem altså ikke at vinde samtlige kampe i puljen. Noget de da også er godt trætte af i det fynske.

– Det var meget skuffende, at vi ikke formåede at vinde kampen imod B1913 især kampens forløb taget i betragtning. Det var en kamp, hvor vores spil ikke rigtig fungerede, og tingene ville bare ikke lykkes. Vi er dog stadigvæk stolte over, at vi gik igennem hele efteråret uden at tabe en eneste kamp, siger Marienlyst-assistenten.

Fortrøstningsfulde frem mod foråret

En af Marienlysts store styrker i løbet af efteråret har været, at det ikke var den samme spiller, der scorede alle deres mål, eller at det er de samme 11 spillere, der er tilgængelige uge efter uge. Det er med andre ord, derfor især holdets bredde, der er Marienlysts styrke.

– Jeg synes, når man ser på vores sæson, at vi har haft mange spillere, der har bidraget med mål. Vi har et hold, hvor alle vores spillere enten har bidraget med mål, assists eller andre vigtige aktioner i løbet af kampene. Det har været holdet, der har været kendetegnende for vores sæson, og vi har ikke haft en enkelt spiller til at score alle vores mål.

– Det har været hele holdet, der har bidraget. Både i den offensive del, men så sandelig også i den defensive del, fortæller assistenten.

Marienlyst-assistenten ser positivt på holdets muligheder i Serie 1 kvalifikationsspillet til foråret, hvis de fortsætter med at fokusere på sig selv.

– I den forrige sæson var et af problemerne, at vi kom til at fokusere mere på modstanderens spil end vores eget. Vi har arbejdet utrolig meget på ikke at begå de samme fejl i denne sæson. Hvis vi kan tage det fokus med til oprykningsspillet, så er jeg meget fortrøstningsfuld for, at vi vil levere en god præstation, siger Marienlyst-assistenttræneren.

Er det jeres målsætning at rykke op i Serie 1?

– Ja, det er holdets målsætning at rykke op til sommer. Klubben vil egentlig også gerne have et Serie 1-hold, der kan supplere vores førstehold, som spiller i Danmarksserien. Jeg mener desuden, at vores hold godt kan gøre sig gældende i Serie 1, siger Mathias Bille-Hasselstrøm til LigaBold.dk.

Marienlysts jagt på Serie 1 starter den 2. april i år med en hjemmekamp mod Langeskov IF. Det skal blive spændende at følge Marienlyst og se, om de virkelig har lært noget fra sæsonen 2020/21, eller om det endnu en gang bliver et forsømt forår for det fynske mandskab.